Euskal Derbi Esanguratsuenak

By julfas
  • Alaves-Athletic (2-4)

Alaves-Athletic (2-4)
    Athletic-ek aurreratu zen lehena markagailuan Yesteren oinetatik (0-1), segidan, Alavesek 2 gol sartu zituen, Magnolehenengo eta Asturillo ondoren (2-1). Bigarren partea hasi eta gutxira Athletic-ek berriz enoatatzen du Urzaizen gol batekin (2-2) eta partidua bere amaiera zihoanean, Joseba etxeberria 2 egin zituen Athletic-entzat (2-4).
  • Athletic-Osasuna (4-3)

Athletic-Osasuna (4-3)
    Partidua ezin hobe hasi talde nafarroarrarentzat, Pablo, Webo eta Patxi Puñalen golekin (0-3) ordu bete bat pasa baino lehen. Baino 60. minutuan Athletic-ek partiduaren altzaera hasi zen, Yestek 2 gol sartu zituen 5 minututan (2-3). partidua bere amaierara hutbiltzen zihoala Robertok enpatea lortu zuen (3-3) eta partiduaren azken hasperenean Julen Guerrero garaipena lortu zuen Bilbotarrentzat (4-3).
  • Real sociedad-Athletic (3-3)

Real sociedad-Athletic (3-3)
    Realak hasi zen aurreratzen Nihaten bi golekin 1.zatian (2-0). 2. zatia hasi bezain laster, Adurizek sartu zuen gola Athletic-entzat, eta minutu gutxi barru berriz Adurizek gola sartu zuen (2-2). Erreala ez zen geldirik geratu eta Sokuboren oinetatik berriz aurreratu zen talde donostiarra (3-2), baina azkenean Iraola partiduaren puntu banaketa eragin zuen(3-3).
  • Real Sociedad-Osasuna (5-0)

Real Sociedad-Osasuna (5-0)
    Partidu erraza izan zen talde donostiarrentzat; aurreratu ziren 1. zatiaren erdialdean Ansotegiren gol batekin, minutu batzuk geroago Iñigo Martinezek markatu zuen (2-0). 2. zatian Griezmann markatu zuen (3-0) eta partidua amaitu baino lehen Castro (4-0) eta Seferivic (5-0) gola sartu zuten. Osasunak, bere partetik partidu txarra izan zuen eta ez zuen golik sartzen lortu.
  • Athletic-Eibar (5-2)

Talde armagilea laster aurreratu zen markagailuan Bastonen gol batekin (0-1), baina 1.zatia amaitu baino lehen, athletic-ek 3gol sartuko zituen, Aduriz Sabin eta Laporten eskuetatik (3-1). 2.zatia hasi bezain lster Baston berriz markatzen du Eibarrentzan oraingoan penalti baten bidez (3-2), Adurizen beste gol batekin erantzuten du minutu eskasetara (4-2), eta partidua bere amaierara zihoazean, Mauro autogola sartu zuen (5-2).
  • Alaves-Athletic (3-1)

Alaves-Athletic (3-1)
    Alavesek hasi zen golak sartzen, 1. zatia amaitu baino lehen (1-0), Guidettiren oinetatik, eta beste bi gol 2. zatian Munir eta Ibai Gomezek sartuak (3-0). Athletic bakarrik lortu zuen gol bakarra egitea, Munian ek sartuta(3-1).