Linea del Temps

  • Cop d’estat de Napoleó. Comença l’etapa del Consolat

    Cop d’estat de Napoleó.  Comença l’etapa del Consolat
    El cop d'estat del 18 de brumari, (de l'any VIII) del calendari revolucionari o 9 de novembre de 1799, de Napoleó Bonaparte marca la fi del Directori (Directoire) i de la Revolució Francesa, i el principi del Consolat francès.
    El cop d'estat va ser fomentat a la casa de Joséphine de Beauharnais del carrer Chantereine de París, al voltant de la zona compresa entre l'actual Rue de la Victoire i la rue de Châteaudun.
  • Napoleó, cònsol vitalici

    Napoleó, cònsol vitalici
    Tractat d'Amiens (25 de març de 1802) amb el Regne Unit, de la qual Espanya i la República de Batàvia en pagaven tots els costs, donava un pretext al primer cònsol per fer-se cònsol vitalici, com una recompensa per part de la nació, aquesta idea es materialitzaria en un referèndum a l'agost.
  • 1804 Napoleó, emperador francès Codi civil napoleònic

    1804 	Napoleó, emperador francès Codi civil napoleònic
    Napoleó Bonaparte primer cònsol de França. Aquest Codi Civil és de gran importància per a la resta de codis civils del món occidental. Va ser el codi que va oficialitzar i va consolidar moltes de les lleis que van néixer després de la Revolució Francesa de 1789. Va ser el codi que va donar carpetada a l'Antic Règim. A partir d'ell naixia un nou estat de caire liberal. Legalment s'entrava a l'Edat Contemporània.
  • 1805 Batalla de Trafalgar

    1805	Batalla de Trafalgar
    Va ser una batalla naval que va tenir lloc el 21 d'octubre de 1805, en el marc de la Tercera Coalició iniciada pel Regne Unit, l'Arxiducat d'Àustria, l'Imperi Rus, el Regne de Nàpols i Suècia per intentar derrocar Napoleà Bonaparte del tron ​​imperial i dissoldre la influència militar francesa existent a Europa. Va tenir lloc prop del cap Trafalgar (província de Càdis),
  • 1812 Màxim domini napoleònic sobre Europa

    1812	Màxim domini napoleònic sobre Europa
    Para el any 1812, Napoleó ja controlaba tota Europa occidental i central.
  • 1813 Fracàs de la invasió de Rússia

    1813	Fracàs de la invasió de Rússia
    El 7 de setembre de 1812 l'emperador francès es va enfrontar als russos en una terrible batalla en què es va erigir vencedor, entrant al cap de set dies a Moscou.
  • 1814 Derrota a Espanya La coalició antifrancesa (GB, Àustria, Prússia i Rússia) entra a París Napoleó és desterrat a l’illa d’Elba

    1814	Derrota a Espanya La coalició antifrancesa (GB, Àustria, Prússia i Rússia) entra a París Napoleó és desterrat a l’illa d’Elba
    Les Guerres de Coalició (en francès: Guerres de Coalicions; en alemany: Koalitionskriege; en neerlandès: Coalitieoorlogen, etc.) van ser una sèrie de set guerres lliurades per diverses aliances militars, conegudes com les coalicions, entre les grans potències europees contra França revolucionària, i des de 1796 d'ara endavant i més tard l'emperador Napoleó Bonaparte.
  • 1815 Napoleó s’escapa i recupera el poder (Imperi dels 100 dies) Napoleó, derrotat a Waterloo per la coalició antifrancesa

    1815	Napoleó s’escapa i recupera el poder (Imperi dels 100 dies) Napoleó, derrotat a Waterloo per la coalició antifrancesa
    El 20 de març de 1815, Napoleó Bonaparte tornava a trepitjar el terra de França després d'escapar del seu captiveri a l'illa d'Elba. Iniciava així el període conegut com els Cent Dies, durant els quals l'emperador francès va aspirar a restaurar el seu poder personal i el de França; una cosa que la resta de potències europees no permetria i que va portar a la creació de la Setena Coalició, l'última aliança antinapoleònica.
  • 1821 Napoleó mor a l’illa de Santa Elena

    1821	Napoleó mor a l’illa de Santa Elena
    Anys més tard va morir, el 1821, a l'illa de Santa Elena, a la meitat de l'oceà Atlàntic, on va ser deportat després de la derrota de la "Gran Armée" a Waterloo.