PROCÉS CATALÀ (2006-20012)

  • LA PRIMERA RETALLADA DE L'ESTATUT DE CATALUNYA

    LA PRIMERA RETALLADA DE L'ESTATUT DE CATALUNYA
    Es produí una reunió entre el líder de CiU i el president del govern espanyol, on van arribar a un acord (conegut com el pacte Mas-Zapatero) sobre el redactat final de l'estatut que modificava notablement l'aprovat al Parlament de Catalunya i el feia bastant més semblant al del 1979.
  • MANIFESTACIÓ: "SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET A DECIDIR"

    MANIFESTACIÓ: "SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET A DECIDIR"
    La manifestació va ser convocada a Barcelona per la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) després que el líder de Convergència i Unió, pactés amb el president del Govern d'Espanya, la retallada de l'estatut aprovat pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005. La manifestació va rebre el suport d'Esquerra Republicana de Catalunya, mentre que la resta de partits van renunciar a participar-hi.
  • MANIFESTACIÓ A BRUSSEL:LES

    MANIFESTACIÓ A BRUSSEL:LES
    La plataforma Deu Mil a Brussel·les organitzà una manifestació a favor de la independència de Catalunya a Brussel·les amb el lema " We want a Catalan State ".
  • L'ESTATUT RETALLA PER SEGON COP

    L'ESTATUT RETALLA PER SEGON COP
    El 28 de juny de 2010, el Tribunal Constitucional d'Espanya, davant el recurs d'inconstitucionalitat presentat per diputats del Partit Popular, va dictar sentència, que va fer pública el 9 de juliol. Va deixar clara la "ineficàcia jurídica" del Preàmbul, tot i que el veredicte mantenia la definició de Catalunya com a nació, va declarar 14 articles inconstitucionals, i en va reinterpretar 27 més.
  • CELEBRACIÓ DE LA CONFERÈNCIA NACIONAL PER L'ESTRAT PROPI

    CELEBRACIÓ DE LA CONFERÈNCIA NACIONAL PER L'ESTRAT PROPI
    El 30 d'abril de 2011 es dugué a terme la Conferència Nacional per l'estat propi, en la qual s'acordà engegar el procés de creació d’una organització popular, unitària, plural i democràtica, l'assemblea Nacional Catalana.
  • EL PACTE FISCAL

    EL PACTE FISCAL
    El Parlament de Catalunya aprova el pacte fiscal amb el suport a la totalitat (CiU, ICV-EUiA i ERC) i en gran part dels punts també del PSC. El 20 setembre 2012 Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya es va reunir amb Mariano Rajoy que va respondre que no hi havia marge per negociar el pacte fiscal. Artur Mas va assenyalar que Catalunya ha de fer una profunda reflexió i prendre decisions, ja que el pacte fiscal es veia com l'última possibilitat d'entesa entre Catalunya i Espanya.
  • RESOLUCIÓ DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

    RESOLUCIÓ DEL PARLAMENT DE CATALUNYA
    El Parlament de Catalunya aprovà una resolució que instava al govern a convocar una consulta després de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012.