LA FILOSOFIA PRESOCRATICA

By grup1
  • 470

    SÓCRATES

    SÓCRATES
    SÓCRATES (470-399 a.C)
    Va nàixer a Atenes, fou un filòsof grec i va ser considerat fundador de la Filosofia Occidental. Sols ens ha arribat informació pels seus deixebles, particularment Plató.
    Pren renom especialment per la seua contribució en el camp de la ètica. Aquest dona nom als conceptes de la ironia socràtica o d’un mètode Socràtic.
    Les aportacions van suposar una important i duradera contribució als camps de l’epistemologia i la lògica.
  • 500

    HIPÁS DE METAPONT

    HIPÁS DE METAPONT
    HIPÀS DE METAPONT
    Filòsof presocràtic membre de l’escola Pitagòrica.
    No hi ha dades sobre el seu naixement, però es situa sobre el 500 a.C. Es creu que va proposar l’existència dels nombres irracionals. Gràcies a aquesta teoria els pitagòrics l’expulsaren de l’escola i van construir una tomba amb el seu nom en senyal que el consideraven mort.
  • 525

    ÈSQUIL

    ÈSQUIL
    ÈSQUIL (525-456 a.C)
    Dramaturg grec predecessor de Sòfocles i Eurípides.
    Es considerà com a creador de la tragèdia grega. Va nàixer a Eleusis. Algunes de les seues obres són el resultat de les seues experiències en la guerra. Va ser acusat per revelar els misteris d’Eleusis, per la qual cosa va ser jutjat i absolt. Algunes de les seues obres van ser: “Les dones d’Etna”,” Els perses” (472 a.C), “ Els set contra Tebes” (467 a.C) i “L’orestiada” (458 a.C).
  • 570

    PARMÈNIDES D' ELEA

    PARMÈNIDES D' ELEA
    PARMÈRIDES D’ELEA (570-475 a.C)
    Fou un dels filòsofs més importants de l’antiga grècia. Recollint la contraposició Xenòfanes de Colofó. Considera que l’únic camí per a arribar a la veritat és la raó i que els sentits sols són pures aparences. Pertanyia a l’escola d’Elea.
    Va desenvolupar les seues idees en un poema didàctic titolat “De Natura”.
    D’altra banda, partint de “L’èsser és i el no èsser no és” va desenvolupar una teoria d’ontologia.
  • Jan 1, 610

    ANAXIMADRE DE MILET

    ANAXIMADRE DE MILET
    ANAXIMANDRE DE MILET (610-546 a.C)
    Filòsof jònic, va nàixer a Milet i fou discípul de Tales.
    Se li atribueix un llibre sobre la naturalesa i aquest va dir que tot prové de l’apeirón (hetèreo); però a nosaltres ens arriba pels comentaris doxogràfics d’altres autors. També se li atribueix un mapa terrestre.
  • Jan 2, 610

    ANAXIMANDRE DE MILET 2

    Va proposar la teoria de que la Terra és cilíndrica i que és el centre de l’univers, demostrant-la per mitjà d’observacions dels solsticis i equinocticis. També va parlar d’ètica, política, justicia...
  • ANAXIMENES DE MILET

    ANAXIMENES DE MILET
    ANAXÍMEDES DE MILET (585-524 a.C)
    Filòsof grec que va nàixer a Milet. És un discípul d’Anaximandre. Coincideix amb ell amb el principi de que les coses són infinites; a diferencia que ell parla de que tot prové d’un element: l’aire. Va participar en un llibre sobre la naturalesa.
  • MÉS INFORMACIÓ DE L' ESCOLA JÒNICA

    AQUESTS TRES VAN FUNDAR L’ESCOLA NATURALISTA, JA QUE ELS TRES COINCIDIEN EN QUE EL KOSMOS PROVÉ DE LA MATÈRIA I AQUESTA MATÈRIA ES TROBA A LA NATURA.
  • TALES DE MILET 2

    Va estudiar a Egipte i fou allí on obtingué la idea de que tot venia de l’aigua a causa de veure el que passava als diferents cicles del riu Nil. Fou el primer en previndre un eclipsi total, el qual va aprofitar per a enganyar a la població i fer-se ric amb les seues terres de cultiu. Hi ha un mite el qual nomena la mort de Tales:
  • TALES DE MILET 3

    Una dona arruïnada per els enganys de Tales, aprofità la seua addicció de mirar cap al cel, per a fer-li un forat en terra davant de sa casa i que aquest caiguera matant-se
  • EURÍPIDES

    EURÍPIDES
    EURÍPIDES
    Fou un dels tres poetes tràgics grecs antics.
    Va nàixer el 485 o 481 a.C a Salamina. Va morir sobre els 75 anys, 406 a.C.
    Fou entrenat per a atletisme, però anbandonà per a dedicar-se a la pintura, sense èxit. Va tindre duríssimes crítiques per part d’Aritòfanes, gràcies a aquestes sabem un gran nombre de dades d’Eurípides.
    En les seues obres els Deus i els mites apareixien pariodiats i envoltats d’un clima negatiu.
  • TALES DE MILET

    TALES DE MILET
    TALES DE MILET (639-547 a.C)
    Iniciador de la indagació racional sobre l’univers i fou el primer filòsof de la Filosofia Occidental. Va fundar l’Escola Jònica de filosofia segons el testament d’Aristòtil. Sigué un dels més grans astrònoms i matemàtics de l’època també va fer estudis de l’àrea de geometria, àlgebra lineal, geometria de l’espai, i algunes rames de la física: estàtica, la dinàmica i la òptica.
  • SÒFOCLES

    SÒFOCLES
    SÒFOCLES
    No hi ha dades exactes sobre el seu naixement, però s’estima que va nàixer sobre el 406-405 a.C. Va ser un dels 3 dramaturgs més importants de l’antiga Atenes, juntament amb Eurípides i Esquil.
    Va ser autor de 123 obres entre les quals conten tragèdies de la importància i influència com Èdip-Rei i Antígona. Sols es conserven 7 obres completes.
    Considerat el major dels dramaturgs grecs per haver arribat a un equilibri expressiu. Va tenir una vida llarga, ja que va morir quant tenia gair
  • Period: to Jan 1, 650

    LA FILOSOFIA PRESOCRATICA