Stainedglass640

Modernisme

  • Joan Maragall i Gorina (Barcelona, 10 d'octubre de 1860 – Barcelona, 20 de desembre de 1911) va ser un poeta català. El Passeig de Maragall de Barcelona s'anomenà en honor seu.

    Joan Maragall i Gorina (Barcelona, 10 d'octubre de 1860 – Barcelona, 20 de desembre de 1911) va ser un poeta català. El Passeig de Maragall de Barcelona s'anomenà en honor seu.
    Joan Maragall era el fill petit de la seva família i tenia tres germanes. El seu pare era fabricant tèxtil. Va estudiar Dret quan el seu pare volia que es cuidés de la fàbrica, però això no l'impedí ser un gran poeta i periodista. La seva poesia passa per diverses etapes sempre moguda, però, per dos corrents: el vitalisme i el decadentisme.
    [modifica] 1a Etapa vitalista (1888–1893) La seva primera etapa d'escriptor i poeta destaca pels poemes plens de vitalitat i energia. El 1888 va publicar e
  • Inici del Modernisme arquitectònic

    Inici del Modernisme arquitectònic
    Domènech i Montaner (1849-1923) publica l'article "En busca d'una arquitectura nacional" a la revista La Renaixensa. Amb aquest text va donar les línies mestres del que havia de ser una arquitectura moderna que fos l’exponent d'una arquitectura nacional catalana.
  • Literatura modernista

    Literatura modernista
    La literatura modernista o el Modernisme literari és un moviment que es donà a Catalunya a la darrera dècada del segle XIX i durant la primera del XX.
    Les seves característiques principals són l'afany per la musicalitat, la presència de la natura i d'al·lusions als sentits, i la recerca de la bellesa perfecta, sobretot a nivell formal, per fugir d'una realitat hostil. L'artista es considera un bohemi que viu la veritable existència, la del plaer i la bellesa, lluny de les obligacions quotidianes