Timeline Socials

  • Revolució Francesa

    Revolució Francesa
    A França hi ha una revolució contra el rei, Lluís XVI, que comença a l'any 1789 amb petites revoltes. Lluís morí finalment al gener de 1793 guillotinat després de ser jutjat i condemnat a mort pel seu propi poble.
  • Napoleó Bonaparte

    Napoleó Bonaparte
    Napoleó fou un militar i estadista francès nascut a Còrsega. Va conquistar la majoria d'Europa Occidental en una dècada. Va imposar la democràcia i va ser l'emperador dels Francesos, un gran imperi que encara actualment té colònies espargides pel món.
    Va ser destronat i mort pel Britànics a la illa de Sta. Elena, Àfrica.
  • Tractat de Fontainebleau

    Tractat de Fontainebleau
    El Tractat de Fontainebleau va ser un acord secret signat el 27 d'octubre de 1807 entre el Regne d'Espanya i el Primer Imperi Francès per a repartir-se Portugal. El tractat de Fontainebleau no arribà a complir-se mai, ni tampoc és clar que Napoleó hagués tingut mai intenció de complir-lo: amb les tropes franceses ocupant tota la península.
    Portugal restaurà la independència dins les fronteres tradicionals el 1811, amb l'expulsió definitiva de les tropes franceses.
  • Guerra de la independència

    Guerra de la independència
    Fou un conflicte bèl·lic entre l'imperi francès i Espanya que s'inicià el 1808 amb l'entrada dels francesos a la capital, Madrid.
    Napoleó es va pensar que ja havia guanyat i va instal·lar al seu germà, Josep Bonaparte, com a Rei espanyol. Però, amb l'arribada de l'exèrcit anglès a Portugal i la reorganització dels espanyols, Josep es va veure en perill i va escapar amb les seves tropes fins al riu Ebre.
  • Ferran VII

    Ferran VII
    Fou príncep d'Astúries i Rei d'Espanya del 1808 al 1833. Només iniciar el seu Regnat es va veure obligat a marxar a l'exili. Al acabar la Guerra de la Independència, amb les Corts de Cadis creades va poder retornar a Espanya com a legítim Rei. Persegueix a tots els liberals,i acaba amb ells, el seu mandat es va basar en un absolutisme total. Va morir sense descendència masculina i va anul·lar la Llei Sàlica i deixà el tro a Isabel II, la seva filla tot i que tenia només 3 anys.
  • Corts de Càdis

    Corts de Càdis
    Les Corts de Cadis és com es coneix l'Assemblea constituent a San Fernando el 24 de setembre de 1810 i posteriorment traslladada a Càdis fins a 1814 durant la Guerra del Francès. El 24 de setembre de 1810 es va celebrar la primera sessió de les Corts Extraordinàries i Constituents a la ciutat de San Fernando. Va ser en aquesta localitat on es van promulgar els decrets relatius a la Sobirania Nacional, la divisió de poders, la igualtat i la legalitat o la llibertat d'impremta.
  • Isabel II

    Isabel II
    Va regnar Espanya com Isabel II entre 1833 i 1868. Després que el seu pare li deixés el tro, sense descendència masculina. Cristina, sa mare, va exercir com a reina mentre que Isabel encara era menor.
    Aquesta regència va estar marcada per l'esclat de la Primera Guerra carlina (1833-1840). Maria Cristina va veure's obligada a buscar aliances amb els liberals per defensar la seva filla i la seva mateixa posició com a regent enfront dels carlins, malgrat que no era partidària de les idees liberals
  • Pragmàtica Sanció

    Fou una sanció al 1830 aprovada per Ferran VII d'Espanya el 29 de març de 1830 que va promulgar[1][2] la Pragmàtica de 1789 que havia estat aprovada per les Corts d'aquell any a instàncies del rei Carles IV. que, a excepció de casos extrems, impossibilitava a les dones accedir al tron, en aplicació de la «Llei Sàlica» encara que, tècnicament, no ho fos.
    Aquest fet va passar ja que Ferran estava morint sense descendència masculina, i Isabel era la seva única filla.
  • Maria Cristina de Borbó

    Maria Cristina de Borbó
    Era la dona de Ferran VII, que recent mort, va ser ella qui va ocupar el tro, mentre la seva pròpia filla tenia 3 anys. Després d'intentar conciliar les dues tendències polítiques del moment, liberals i moderats, sense èxit, va haver d'entregar la regència a Espartero i exiliar-se el 17 d'octubre de 1840. Des de la capital francesa va intrigar contra el govern d'Espartero fins que aquest fou derrocat i la seva filla Isabel II d'Espanya aconseguí ser nomenada reina, tot i la seva minoria d'edat.
  • Desamortització de Mendizábal

    Promoguda pel president del Consell de Ministres Juan Álvarez Mendizábal el 1836, va tenir unes conseqüències molt importants per a la història social de l'estat espanyol, perquè els seus resultats van ser relativament pobres. La divisió dels lots es va encomanar a comissions municipals i els llauradors no van poder entrar en les licitacions i les terres van ser comprades per nobles i burgesos adinerats.
  • Primera república Espanyola

    El rei Amadeu de Savoia renuncia el 10 de febrer de 1873 a causa dels greus problemes que travessava el país (guerra carlista, guerra a Cuba, republicans en contra de la monarquia, etc.) i la falta de confiança de la majoria dels polítics espanyols envers el monarca. El republicanisme està dividit entre els que volen una República unitària (un únic govern per a tot el país) i els que volen la República federal (estats autònoms que es posen d'acord per a crear un Estat de rang superior).
  • Alfons XII

    Alfons XII
    Fou rei d'Espanya (1875-1885). Fill d'Isabel II, al 1868, obligà a la Família Reial a partir cap a l'exili; els reis es van instal·lar per separat a París. Durant el seu regnat s'inicià el conflicte cubà que acabaria l'any 1898 amb la pèrdua de la colònia a favor dels Estats Units.
    Alfons XII es casà en primeres núpcies amb la seva cosina la infanta Maria de la Mercè d'Orleans, la mort prematura de la jove reina ocasionà el segon casament del rei amb l'arxiduquessa Maria Cristina d'Àustria