Murnau

Història del cinema

  • Llenterna màgica

    Llenterna màgica
    La projecció d'imatges per mitjà de la llanterna màgica, s'atribueix al jesuïta Athanasius Kircher, que la descriu en 1654 en el seu llibre "Ars Magna Lucis et Umbrae".
    La llanterna és una caixa metàl·lica amb un mirall còncau i un focus lluminós en el seu interior, que projecta el seu feix de llum sobre les imatges pintades en un vidre col·locat entre dues lents convergents.
  • Primera fotografia

    Primera fotografia
    Vista desde la ventana en Le Gras va ser la primera fotografia, plasmada indefinidament utilitzant un procediment que el van nomenar 'heliografia', al 1824. En ella hi apareix les teulades i el paisatge que es veia a l'altre costat de la finestra. Aquesta fotografía va ser pressa per Joseph Nicéphore Niépce després de diferents fotografies que només duraven un temps i la imatge anava desapareixent.
  • Persistència retiniana

    Persistència retiniana
    La persistència retiniana va ser un descobriment de Peter Mark Roget, que deia que les imatges que percebíem durava en la nostra retina durant unes mil·lèsimes de segon, per tant, si mostràvem més d'una imatge abans en poc temps, la nostra ment solaparia aquestes imatges formant-la com a una sola, donant pas al moviment en les imatges. Gracies a aquesta teoria, es van crear diferents joguines òptiques com el taumatrop o el zootrop.
  • Fenaquisticop

    Fenaquisticop
    Va ser una joguina òptica creada arrel de la persistència retiniana per Joseph-Antoine Ferdinand Plateau, que consistía en diferents dibuixos del mateix objecte en posicions lleugerament diferents distribuits per una placa circular llisa i cuan es feia girar aquesta placa, donava la sensació d'una imatge en moviment. Poc després, Plateau, va descobrir que per aconseguir aquesta il·lusió òptica es necessitaven setze imatges per segon.
  • Zoòtrop

    Zoòtrop
    Va ser una altre joguina òptica creada per William George Horner. Estaba composat per un tambor que tenia unes ranures a traves dels cuals, els espectadors miraven unes tires situades dons del tambor amb una dibuixos que, al fer girar el tambor, aquestes imatges donaven il·lusió de moviment.
  • Praxinoscopi

    Praxinoscopi
    Joguina òptica semblant al zootrop, creada per Émile Reynaud en 1877. L'espectador mira per sobre del tambor, dins del qual hi ha una roda interior amb uns miralls formant angle, que reflecteixen unes imatges dibuixades sobre tires de paper situades al voltant. Com a resultat la persona s'observa una seqüència nítida, una animació estable on les imatges es fusionen i aconsegueixen l'efecte animat.
  • Cronofotografía de Muybridge 'moviment d'un cavall'

    Cronofotografía de Muybridge 'moviment d'un cavall'
    Muybridge, al llarg de tota una pista de carreres va instal·lar quatre càmeres fotogràfiques amb el seu corresponent operador cadascuna.
    Veint i quatre fils s'estenien a l'ample de la pista, connectats cada un d'ells al disparador d'una càmera, aconseguint d'aquesta manera, que el cavall en la seva carrera fora trencant els fils, disparant successivament una càmera rere l'altra, obtenint com a resultat la impressió de cada fase del seu moviment.
  • Fusell fotogràfic

    Fusell fotogràfic
    El fusell fotogràfic el va inventar Étienne-Jules Marey. Consta d’una placa fixa que és capaç de registrar 12 imatges per segon, sent així capaç d’enregistrar moltes imatges en poc temps. Això permetia captar de manera òptima moviments específics com el vol de les aus, ja que les imatges s’enganxaven les imatges entre elles.
  • Televisió

    Televisió
    La invenció del Disc de Nipkow de Paul Nipkow va produir un avanç rellevant per crear un mitjà. El canvi que portaria la televisió tal com avui la coneixem va ser la invenció del iconoscopi de Vladímir Zvorikin i Philo Taylor Farnsworth. Això donaria pas a la televisió completament electrònica, que disposava d'una taxa de refresc molt millor, més definició d'imatge i d'il·luminació pròpia.
  • Quinetoscopi de Thomas Edison

    Quinetoscopi de Thomas Edison
    Edison, li va encarregar al seu col·laborador Dickson el disseny d'aquest aparell, assemblant el zoopraxinoscopio de Muybridge. Els avenços tecnològics amb la pel·lícula de cel·luloide van permetre que es dissenyés una caixa de fusta en l'interior serpentejava la pel·lícula en una sèrie d'eixos. Les persones podien veure les imatges mirant des de la seva obertura. El quinetoscopi era una caixa de Fusta que funcionava dipositant una moneda.
  • Cinematógraf Lumière

    Cinematógraf Lumière
    Un cinematògraf és una màquina capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Va ser la primera màquina capaç de rodar i projectar pel·lícules de cine.El cinematògraf va ser patentat el 13 de febrer de 1895. Aquest mateix any, els Lumière van rodar la seva primera pel·lícula, La sortie des ouvriers des usines Lumière à Lyon Monplaisir (Sortida dels obrers de la fàbrica Lumière a Lió Monplaisir). Va ser presentada el 22 de març de 1895, tres dies després del rodatge.
  • Cine sonor

    Cine sonor
    Alguns experiments havien demostrat que les ones sonores es podien convertir en impulsos elèctrics. En el moment en què es va aconseguir gravar en el cel·luloide aquesta pista sonora, es va fer possible ajustar el so a la imatge, i per tant fer sonor el cinema.
    La primera pel·lícula sonora publicada va ser 'the jazz singer', que era un musical.
  • Cinema d'animació

    Cinema d'animació
    L'animació és la tècnica que dóna sensació de moviment a imatges, dibuixos, figures, retalls, objectes, persones, imatges computeritzades o qualsevol altra cosa que la creativitat pugui imaginar, fotografiant o utilitzant minúsculs canvis de posició perquè, per un fenomen de persistència de la visió, l'ull humà capti el procés com un moviment real. 'Humorous phases of funny faces' dibuixat i filmat per James Stuart Blackton es considera el primer film d'animació.
  • Film d'art

    Film d'art
    La primera projecció del Film d'art es va donar a París al desembre de 1908. Sorgeix, així, un interès pels models temàtics típics de l'art tradicional, és a dir, s'adapten al cinema els cànons dramàtics del teatre. El Film d'art supleix el bloqueig d'imaginació que patia el cinema en aquest moment, valent-se d'arguments i temes que havien tractat ja el teatre i la literatura, sent llavors adaptacions i sainets de novel·les cèlebres, drames socials i evocacions religioses.
  • Muntatge paral·lel de Griffith

    Muntatge paral·lel de Griffith
    David Wark Griffith va començar utilitzar la tècnica del muntatge paral·lel, amb la qual fa coincidir dues accions en pantalla, alternant a través del muntatge de plans de cadascuna d'elles, fins que finalment les dues accions conflueixin en una acció única (generalment el rescat d'alguna víctima innocent). Va aconseguir tal perfeccionament en aquesta tècnica que a partir de llavors aquest tipus de muntatges van passar a conèixer-se com "salvament en l'últim instant de Griffith".
  • Hollywood

    Hollywood
    Biograph Company va explorar nous territoris i va viatjar diverses milles al nord d'un petit poble. Aquest lloc va ser anomenat "Hollywood". Griffith llavors va filmar la primera pel·lícula a Hollywood, Califòrnia, un melodrama sobre Califòrnia en el 1800, mentre pertanyia a Mèxic. Després d'escoltar sobre aquest meravellós lloc, el 1913, molts encarregats del cinema es van dirigir a l'oest per evitar les taxes imposades per Thomas Edison, propietat de les patents sobre el cinematògraf.
  • Technicolor

    Technicolor
    Des dels seus començaments el cinema va intentar arribar al color. Al principi, ja en 1896, es pintaven a mà, fotograma a fotograma s'acolorien manualment, de vegades amb quatre colors diferents.
    Es va crear una nova càmera filmadora que podia captar els tres colors junts: cyan, magenta i grocs, a la còpia definitiva. El primer a utilitzar el nou procediment va ser Walt Disney per les seves Simfonies tontes de 1932, i va seguir usant-ho per a molts dels seus restants dibuixos animats.
  • Videoclips

    Videoclips
    La popularitat dels videoclips va créixer en els anys 1980, quan el format de la cadena MTV (Music Television) es va crear al voltant d'ells. La transmissió es va iniciar amb Video Killed the Radio Stars de The Buggles, després The Who, Rod Stewart o The Rolling Stones. Es van començar a crear videos que acompañaven una cançó musical. Actualment Els vídeos musicals moderns es s'usen principalment com a tècniques de màrqueting amb la intenció de promocionar la venda d'enregistraments musicals.
  • Oscars

    Oscars
    La gala consistia simplement en una tranquil sopar i els guanyadors dels Oscars es coneixien per endavant.
    La necessitat de categories especials va ser reconeguda des del principi i ja en 1929 es van lliurar dos: un per a Warner Bros per produir la primera pel·lícula parlada ("The Jazz Singer") i l'altre per Charlie Chaplin per produir, dirigir, escriure i protagonitzar "The Circus".
  • Neorealisme italià

    Neorealisme italià
    El concepte de neorrealisme va ser creat el 1943 per l'escriptor, dramaturg i crític de cinema italià Umberto Barbaro, en un manifest publicat a la revista Carmine on reivindicava un nou cinema alliberat tant dels tòpics del cinema d'exaltació nacional i propaganda feixista com del cinema comercial que fins llavorç s'imposaven a Itàlia. Calia redescobrir Itàlia i la seva gent. Les seves propostes foren recollides per un grup de joves directors i guionistes que desenvoluparen aquesta avantguarda.
  • Nouvelle vague

    Nouvelle vague
    és un moviment creat per un grup de nous cineastes francesos molts vinguts de la crítica a la fi de la dècada de 1950. Aquests van reaccionar contra les estructures i limitacions que el cinema imposava fins a aquest moment, postulant com a màxima aspiració la llibertat d'expressió, narrativa i tècnica en el cinema
  • Videoart

    Videoart
    El Video art és un moviment artístic, sorgit a Estats Units i Europa cap 1963. Va experimentar les diferents tendències de l'època, com fluxus, l'art conceptual, les performances o el minimalisme. El videoart és un tipus d'art que es basa en imatges en moviment i es conforma de vídeo i / o dades d'àudio. El videoart pot no emprar l'ús d'actors, pot prescindir de diàlegs, pot no tenir narrativa discernible, o no tenir la funció d'entretenir.
  • Internet

    Internet
    La primera xarxa interconnectada neix el 21 de novembre de 1969, quan es crea el primer enllaç entre les universitats d'UCLA i Stanford per mitjà de la línia telefònica commutada, i gràcies als treballs i estudis anteriors de diversos científics i organitzacions des de 1959.
    Aquest avanç permet que les imatges y els videos estiguin a disposició de tothom, i es pugui accedir a ells facilment. També facilita la creació d'ells.
  • Bollywood

    Bollywood
    El 1913 es va estrenar Raja Harishchandra de Dadasaheb Phalke la primera pel·lícula índia muda. En els anys 1930 la indústria va produir 200 pel·lícules a l'any. La primera pel·lícula sonora Alam Ara (1931) va resultar tot un èxit de taquilla. Després va seguir la primera pel·lícula en color Kisan Kanya (1937). La característica més representativa de les pel·lícules de Bollywood són les seves escenes musicals. En general, en cada pel·lícula s'inclouen cants i danses típiques del país.