Baixa (9)

L'EVOLUCIÓ DEL CONEIXEMENT DE LA CÈL·LULA

  • Curiositat

    Curiositat
    Zacarías Janssen construeix el que es podria considerar com el primer microscopi de la història.
    Tenia a penes vint-i-cinc centímetres amb lents en dos tubs de llautó que lliscaven un dins de l'altre. D'aquesta rudimentària forma va fabricar el primer microscopi de la història.
    El problema és, que per molta gent no es considera com a microscopi i, per tant, el més reconegut com a primer microscopi vas ser el de Galileo.
  • Construcció del primer microscopi

    Construcció del primer microscopi
    En 1609 Galileo Galilei fabrica el primer microscopi simple, compost per dues lents, que consistia en un tub de 25cm de llarg i 9cm de diàmetre. (molta gent considera, que és el primer microscopi creat, però també n'hi ha que considerar el microscopi de Janssen com el primer)
  • Cèl·lules Mortes

    Cèl·lules Mortes
    Es publiquen els primers dibuixos de cèl·lules mortes de talls de suro, a la vegada que els microscopis van millorant.
  • Rober Hooke

    Rober Hooke
    Robert Hooke va publicar un llibre titulat Micrographia, on descriu la primera evidència de l'existència de les cèl·lules.
    Hooke va descobrir les cèl·lules observant al microscopi una laminada de suro, adonant-se que estava formada per petites cavitats polièdriques que recordaven les cel·les d'una bresca.
  • Period: to

    Millores dels microscopis

    Antoine Van Leeuwenhoek aconsegueix construir un microscopi amb un augment de 200. I s’aconsegueix observar les primeres cèl·lules vives. Més endavant millora l'augment fins a 270.
  • Nucli cel·lular

    Nucli cel·lular
    Robert Brawn va descriure per primera vegada el nucli cel·lular.
    Fet que va permetre avança molt en les investigacions sobre genètica i altres temes, ja que el nucli conte el material genètic (ADN).
  • Inici teoria cel·lular

    Inici teoria cel·lular
    J. Purkinje va ser un dels millors històlegs de la seva època, va proposar les ideés bàsiques de la teoria cel·lular, i ens va dir que els teixits animals estaven formats per cèl·lules, i que els teixits animals eren anàlegs als teixits vegetals.
  • Period: to

    Teoria cel·lular

    L'any 1838 Matthias Schleiden analitzant diferents teixits vegetals descobreix que tots estan formats per cèl·lules, i en el 1839 el científic Theodor Schwann descobreix el mateix en el teixit animal. Posteriorment, aquests dos científics, ajuntant les seves idees amb altres científics, van formular la teoria cel·lular. Que ens diu que tot ésser viu està format per cèl·lules.
  • Creació de cèl·lules

    Creació de cèl·lules
    Rudolf Virchow va ser un metge que va dedicar la seva vida a estudiar les patologies cel·lulars, va fer molts descobriments que van contribuir a la teoria cel·lular. Va descobrir que les cèl·lules provenen de cèl·lules anteriors, com deia ell, com les plantes venen de plantes, i els animals d'animals, etc. Cosa que va perfeccionar la teoria cel·lular.
  • La cèl·lula, la vida

    La cèl·lula, la vida
    Brucke va proposar que la cèl·lula és l'ésser viu més petit i senzill que existeix portador de tots els elements necessaris per a romandre amb vida. Així, la Teoria cel·lular queda definida pels següents principis: La cèl·lula és l'ésser viu més petit i senzill que existeix.
  • Genètica

    Genètica
    La teoria cromosòmica de l'herència de Boveri i Sutton ens diu que els gens es troben en llocs específics dins dels cromosomes i que el comportament dels cromosomes durant la meiosi pot explicar les lleis de l'herència de Mendel.
    (les lleis de Mendel són els principis que estableixen com passa l'herència genètica, és a dir, el procés de transmissió de les característiques físiques i biològiques dels pares als fills)