Autors

  • 1896 BCE

    Célestin Freinet

    Célestin Freinet
    El procés d'aprenentatge de Freinet es basa en la: observació, experimentació, acció i no en la raó com ho fa la pedagogia tradicional.El mètode Freinet és un mètode actiu que afavoreix la socialització a través d'un ambient adequat.Dividia la classe per racons de treball, on en cada racó hi ha un responsable, i cada racó correspon a una matèria d'ensenyament.Utilitzava plans mixts, majors i xicotets junts, els majors expliquen als xicotets/es.
  • 1871 BCE

    Ovide Decroly

    Ovide Decroly
    El mètode d'ensenyament de Decroly té com a base el descobriment dels interessos i necessitats dels xiquets i xiquetes.L'educació per a Decroly era un mitjà pel qual els xiquets pogueren aprendre a viure en societat i que ells mateixos pogueren construir el seu futur.El seu mètode es basa en l'observació, mitjançant el contacte directe amb els objectes per observació directa i indirecta.A través de la expresió (lectura, escritura, dibuix...) es comprova que el xiquet i la xiqueta ha après.
  • 1870 BCE

    Maria Montessori

    Maria Montessori
    Montessori va ser la primera metgessa a Itàlia. En el métode Montessori s'ofereix als infants llibertat per a desenvolupar-se i aprendre al ritme individual, en un espai estimulant i estructurat. Fa referència a aspectes com la independència, l'ordre, la disciplina, la relació, social, etc. L'educadora o l'educador té un paper de guia per a despertar en els xicotets la imaginació i l'interès pel coneixement.
  • 1866 BCE

    Rosa i Carolina Agazzi

    Rosa i Carolina Agazzi
    El mètode Agazzi es basa en l'espontaneïtat i experiència personal dels xiquets i xiquetes, i en la vida feta en comunitat. Les germanes Agazzi organitzen l'espai escolar de la forma més semblant possible a la llar; les activitats que proposen als xiquets són activitats pròpies de la llar, com llavar-se, pentinar-se, vestir-se, cuidar un animal, etc. Fomenten la llibertat dels infants i busquen que siguen independents.
  • 1782 BCE

    Friedrich Fröbel

    Friedrich Fröbel
    F.Fröbel va ser alumne de Pestalozzi i plantege per primera vegada la importància de l'educació en els primers anys.El seu mètode es passa en l'actiu i natural. Va establir un programa de jocs i cançons per a utilitzar-los en l'educació de les sensacions i emocions dels xiquets i xiquetes. Utilitza un mètode intuïtiu perquè educa mitjançant experiències directes. Fröbel es va convertir en el "pare" del primer jardí d'infància, un Jardí d'Infància (Kindergarten).
  • 1746 BCE

    Johann Heinrich Pestalozzi

    Johann Heinrich Pestalozzi
    La idea de Pestalozzi va ser educar als xiquets i xiquetes en contacte amb la naturalesa i per això crea una granja escola, on destaca l'educació igualitària. La seua idea era que els infants, a partir de les seues habilitats, comprenga i no sols òmpliga el seu cap d'idees que encara no ha aconseguit processar i incorporar dins de la seua ment, afectivitat i sensibilitat. Fomenta les experiències educatives a través del joc i l’exercitació d'activitats manuals i corporals.
  • 1712 BCE

    Jean Jacques Rousseau

    Jean Jacques Rousseau
    Rousseau va percebre la necessitat de respectar el desenvolupament individual de cada xiquet i xiqueta.
    Part de la idea que la naturalesa és bona i que el xiquet ha d'aprendre per si mateix en ella, Presenta una concepció autoformativa i activista
  • 1592 BCE

    Juan Amós Comenio

    Juan Amós Comenio
    Comenius és conegut per ser el pare de la pedagogia.
    Per a ell la naturalesa és única, igual que Déu, així també el mètode com a imitació de la naturalesa ha de ser únic, desplegant-se entre ensenyar-aprendre, llegir-escriure, paraules-coses.
    Va criticar els mètodes d'ensenyament basats en el càstig i l'amenaça, que solament despertaven el terror dels xiquets i xiquetes, envers el coneixement i impedien la creativitat i l'enginy.