L'origen de la vida

By kpaul
  • La bassa temperada de Darwin

    Charles Darwin → assegurava que l'origen de la vida havia que buscar-lo en la química. "La vida podria haver sorgit en una bassa temperada, amb tota mena de sals d'amoni i fòsfor,de llum,calor, electricitat.etc."
  • Period: to

    Louis Pasteur

    Experiment Pasteur:
    4 matrassos de vidre amb els següents líquids: aigua amb llevat de cervesa, aigua amb llevat de cervesa i sucre, orina i suc de remolatxa. Va allargar el coll dels matrassos, els va escalar durant uns minuts fins a l'ebullició.
    Hipòtesi: L'aire es una font de microorganismes i la matèria no viva es podia contaminar amb els bacteris presents a l'aire,a les mans o als estris que es fan servir en els experiments.
    Conclusió: Tot ésser viu procedeix d'un altre ésser viu.
  • Period: to

    Aleksandr I. Oparin i John B.S Haldane

    Oparin: La seva teoria es basa en les condicions de la Terra primitiva,en la capacitat d'interacció dels elements químics que dóna lloc a compostos més complexos, i en l'evolució gradual de la matèria inorgànica a l'orgànica, fins formar-se les primeres cèl·lules. Haldane: Es basa en les condicions físiques i químiques que van existir a la Terra primitiva i que van permetre el desenvolupament de la vida. Aquestes substàncies es van combinar de tal manera que van donar origen als éssers vius.
  • Stanley Miller i Harold Urey

    Stanley Miller sota la tutela del bioquímicHarold Urey , va reproduir en un aparell tancat la protoatmosfera reductora, formada per CH3, NH3 i H, el va sotmetre a descàrregues elèctriques. Al cap d'una setmana va identificar compostos orgànics, juntament amb aminoàcids i va concloure que podien haver estat abundants en l'oceà primitiu.
  • Joan Oró

    A partir d'un experiment semblant del de Miller i Urey, el bioquímic Joan Oró va demostrar que era possible obtenir adenina ( una de les bases nitrogenades dels àcids nucleics) a partir de cianur d'H i NH3.
  • Meteorit de Murchison

    Va caure el 28 de set. del 1969 ,Murchison ( Austràlia), l'edat del meteorit és 4600 milions d'anys. Al analitzar la composició, es van detectar aminoàcids (coincideixen amb els del S. Miller)i es reforça l'idea que la composició de l'atmosfera devia ser molt semblant a la de la Terra prebiòtica.
    Alguns geoquímics no estaven d'acord amb aquesta idea i la composició de l'atmosfera primitiva es un punt clau en la química prebiòtica.
  • Alvin

    Petit submarí que va descobrir l'existència de fonts hidrotermals al rift de les dorsals oceàniques,envoltat d'un ecosistema desconegut i ric que no depèn de la llum Es creu que es podria haver produït la síntesi de biomolècules a l'interior de les cavitats de les roques volcàniques i en aquestes cavitats es podrien haver concentrat prou quantitats dels gasos que proporcionarien els elements químics vitals per a la formació de les biomolècules.
  • Ribosims

    Com va començar la vida, si el DNA necessita proteïnes i viceversa? Alexander Rich va proposar que els primers éssers vius no disposaven d'allò i es basaven en l'RNA com a material hereditari i com a catalitzador. L'any 1982 es van descobrir molècules d'RNA capaces de de catalitzarr reaccions bioquímiques = semblança amb el enzims proteics→ ribozims.
  • Francesco Redi

    Experiment Redi:
    4 recipients, va col·locar una serp, alguns peixos, algunes anguiles, i un tros de carn en els recipients, es tanquen i es sellegen.Va agafar altres 4 i en comptes de tancar-los es deixen
    oberts.
    Hipòtesi: Els cucs s'han produït per inseminació.
    Variables:
    -Dependent→ Si surten o no cucs o mosques  
    -Independent→ Si el recipient està tancat o obert (decisió de Redi)
    Conclusió:No hi ha generació espontània→ confirmació de l'hipòtesi.
  • Period: to

    LUCA

    Estudi del codi genètic = LUCA no es refereix a un exemplar en específic, sinó a un tipus d'organismes unicel·lulars que van començar a dividir-se i a partir d'aquí van evolucionar durant milers de milions d'anys fins a donar origen als éssers vius que veiem avui .
    Tots els éssers vius compartim el mateix codi genètic, així que, d'alguna manera, tots tenim una mica de LUCA.
  • Txuri

    Es confirma la presència d'aigua i de compostos orgànics senzills ja detectada en altres cometes, sorprèn el descobriment de la presència d'oxigen molecular.