Revoluciones liberales e1523895212145

LIBERALISME I NACIONALISME

  • Màxima expansió del imperi napoleònic

    Màxima expansió del imperi napoleònic
    Les conseqüències de les conquestes de Napoleò va provocar la difusió de les idees liberals per Europa i va despertar sentiments nacionalistes dels pobles conquerits contra el domini francès.
  • Derrota de Napoleó

    Derrota de Napoleó
    El 1815 va suposar la derrota de Napoleó a la Batalla de Waterloo i el seu exili a l'illa de Santa Elena.
  • Inici de la Restauració: Congrés de Viena i Creació de la Santa Aliança

    Inici de la Restauració: Congrés de Viena i Creació de la Santa Aliança
    L'objectiu de la restauració era tornar a l'antic règim retornant el tron als monarques absoluts. També van crear la Santa Aliança que era un exèrcit per sufocar les revolucions.
  • 1a Revolució Liberal

    1a Revolució Liberal
    Van ser les primeres revolucions liberals. Eren revoltes militars que van ser derrotades per la Santa Aliança. Aquesta revolució només triomfa a Grècia, on s'independitza del Imperi Turc. Les idees del liberalisme es basa en la llibertat individual d'una persona, on els ciutadans tenen drets, igualtat davant la llei i supressió dels privilegis. Es fa un règim constitucional on hi ha la sobirania nacional i separació de poders (legislatiu, executiu i judicial).
  • 2a Revolució liberal

    2a Revolució liberal
    Aquestes revolucions van tenir una repercusió i extensió més grans. Van tenir el seu origen a França. Europa va quedar dividida en dos blocs: Europa occidental liberal i Europa oriental absolutista. Bèlgica es va independitzar dels Països Baixos.
  • 3a Revolució liberal

    3a Revolució liberal
    Va ser un moviment molt més extens. La revolució va estar present a tota Europa, on també van participar las classes populars o proletariat. Aquesta revolució va suposar la derrota definitiva de la restauració i la monarquia parlamentària s'implanta a tota Europa (excepte a Rússia)
  • Unificació Alemanya i Italia

    Unificació Alemanya i Italia
    La unificació de Alemanya i Italia existeixen per el nacionalisme. El nacionalisme és una ideologia política que sosté el dret dels pobles a decidir sobre ells mateixos i a defensar la seva sobirania. L'objectiu del nacionalisme és que cada nació tingui un estat propi. Es creen els estats-nació, és a dir, que les fronteres de la nació coincideixin amb la dels estats.