Franske revolusjon

  • Stenderforsamlingen

    Stenderforsamlingen
    Tredjestanden får høre under stenderforsamlingen at kongen vil kreve mer skatt av dem til tross for at de allerede lever fattige liv. Dette førte til opprør
  • Storming av Bastillen

    Storming av Bastillen
    Opprørerne stormen bastillen som var et symbol på kongen sin maktmisbruk
  • Menneskerettighetserklæringen

    Menneskerettighetserklæringen
    1. august 1789 avskaffet de radikae i nasjonalforsamlingen privilegiumssamfunnet, og 26. august erklæringen om menneskets og borgerens rettigheter vedtatt. Denne erklæringen bygde på flere av ideene fra den amerikanske uavhengighetserklæringen og Rousseaus folkesuverenitetsprinsipp.
  • Terrorveldet

    Terrorveldet
    Radikale revolusjonære var bekymret for at kongen skulle få utenlansk støtte å slå tilbake revolusjonen, til trorss for at kongen hadde gitt etter for mange av revolusjonærenes krav. Kongen prøvde å rømme til Østerrike, men ble arrestert på grensen og ført tilbake til Paris. Folk så på dette som en bekreftelse på at han konspirerte mot revolusjonen. Dermed kom den blodigste delen av revolusjonen der alle som var mistenkte for å samarbeide med kongen ble angrepet av blant annet sanskulotter.
  • Allmenn verneplikt

    Allmenn verneplikt
    Etter trusselen om innvasjon fra andre land og misnøye blant store mengder bønder som klagde på nasjonaliseringen av kirken. For å få kontroll på situasjonen innførte nasjonalkonventet allemenn verneplikt for menn mellom 18 og 25.
  • Kongen ble halshugd

    Kongen ble halshugd
    "Fjellet", som var en politisk gruppe i nasjonalkonventet, fikk gjennom sitt forslag ettehvert om å henrette kongen. Han kunne ikke lede landet lengre etter sitt svik mot folket. Henrettelsen sendte sjokkbølger gjennom Europa og Preussen og Østerrike truet med full inavsjon av Frankrike.