Frwe

Eix cronològic de la Segona Fase de la Revolució Industrial

  • L'electricitat

    L'electricitat
    El descobridor va ser Benjamin Franklin que va realitzar el seu experiment amb el pandell de la granja, demostrant la naturalesa elèctrica dels llamps i va donar pas a molts altres descobriments que tenien a veure amb l'electricitat.
  • La pila voltaica

    La pila voltaica
    Alessandro Volta el científic Itàlia va crear un dispositiu per demostrar que podia generar electricitat de forma contínua La pila voltaica consistia en una sèrie de discs de coure i zinc, alternant entre ells i separats per un material humit, com un tros de cartró impregnat de sal o àcid. Aquesta estructura permetia generar un flux d'electricitat.
  • La màquina de cosir

    La màquina de cosir
    Isaac Singer i altres inventors van millorar la màquina de cosir a mitjans del segle XIX. Aquesta invenció va tenir un impacte profund en la indústria tèxtil, fent més eficient la producció de roba i permetent la fabricació a gran escala. Va permetre la creació de grans fàbriques de roba que utilitzaven màquines automàtiques, millorant l'eficiència i reduint els costos laborals.
  • Process Bessemer

    Process Bessemer
    Process Bessemer: Inventat per Henry Bessemer, aquest procés permetia produir acer en grans quantitats mitjançant l’oxigenació del ferro fos, eliminant impureses i controlant la quantitat de carboni.
  • La creació del sistema de refrigeració industrial

    La creació del sistema de refrigeració industrial
    El desenvolupament de la refrigeració industrial va ser fonamental per a la preservació de béns com aliments i medicaments. La invenció del sistema de refrigeració per compressió de gasos va ser un avanç clau per a la indústria alimentària, permetent la conservació de productes frescos i facilitant el comerç internacional de productes com carn i llet.
  • La revolució del telèfon

    La revolució del telèfon
    Alexander Graham Bell va patentar el telèfon el 1876. Aquest invent va permetre les comunicacions a llarga distància de manera instantània, substituint el telègraf i revolucionant la manera com les persones i les empreses es comunicaven.
  • L'ús massiu de l'electricitat a les ciutats

    L'ús massiu de l'electricitat a les ciutats
    L'electricitat va començar a ser utilitzada de manera massiva en la il·luminació pública de les ciutats. A Nova York, Chicago i altres grans ciutats, es van instal·lar llums elèctrics al carrer, millorant la seguretat i permetent que la ciutat fos funcional les 24 hores del dia.
  • La gran vaga de les fàbriques tèxtils

    La gran vaga de les fàbriques tèxtils
    Les condicions laborals en les fàbriques tèxtils van ser dures durant la Segona Revolució Industrial, amb jornades laborals llargues i sous baixos. Les grans vagues de treballadors a Europa i els Estats Units van ser una resposta a aquestes condicions, i van portar a la creació de sindicats i a la millora de les lleis laborals en molts països industrialitzats.
  • Primer vehicle a motor

    Primer vehicle a motor
    Karl Benz va patentar el seu invent el 29 de gener de 1886, un moment que es considera el naixement de l’automòbil. El nou invent revoluciona la indústria del transport el motor era capaç d'arribar als 16 km/h.
  • Naixement del cinema

    Naixement  del cinema
    La primera pel·lícula registrada filmada per Lluís Le Prince Té només 2,11 segons de durada i mostra membres de la seva família caminant pel jardí.
    Aquesta obra és considerada la primera filmació que utilitza una càmera que captura variacions de moviment.
  • La creació de l'Associació Nacional de Fabricants

    La creació de l'Associació Nacional de Fabricants
    La National Association of Manufacturers (NAM) va ser fundada per defensar els interessos de les grans empreses industrials als Estats Units, establint una plataforma per promoure els drets empresarials i l'expansió del comerç lliure.
  • Telegraf sense fils

    Telegraf sense fils
    Marconi va realitzar la seva primera demostració exitosa de transmissió de senyals sense fils. Va ser capaç de transmetre senyals de telegrafia a través d'una distància curta. Aquest va ser el primer pas important en el desenvolupament de la ràdio.
  • Raigs X

    Raigs X
    El descobriment és atribuït al físic alemany Wilhelm Conrad Röntgen. Röntgen estava experimentant amb tubs de descàrrega de gas quan va observar que una pantalla fluorescent a prop del tub s'il·luminava sense que l'objecte fos directament exposat.
  • La difusió de l'electricitat en la indústria

    La difusió de l'electricitat en la indústria
    Es van crear fàbriques equipades amb energia elèctrica. La introducció de l'electricitat va substituir altres fonts d'energia com el vapor i la força animal, fent que la producció industrial fos molt més eficient i permetent el desenvolupament de noves tecnologies. (Finals del segle XIX Començaments del segle XX)
  • La invenció de la radiodifusió

    La invenció de la radiodifusió
    El primer servei de radiodifusió va començar als Estats Units a principis del segle XX. Reginald Fessenden va realitzar la primera transmissió de veu i música a través de la ràdio, canviant radicalment la forma en què la gent es comunicava i accedia a la informació.
  • Creació de la indústria automobilística moderna

    Creació de la indústria automobilística moderna
    Henry Ford va revolucionar la fabricació d'automòbils amb la introducció de la cadena de muntatge el 1913, que va permetre la producció en massa i la reducció de costos. Això va fer que l'automòbil fos assequible per a les masses i va transformar la mobilitat, el comerç i les economies globals.
    (1908-1913)
  • Començament de la Primera Guerra Mundial

    Començament de la Primera Guerra Mundial
    La Primera Guerra Mundial (1914-1918) va ser un conflicte bèl·lic global desencadenat per l'assassinat de l'arxiduc Franz Ferdinand d'Àustria el 28 de juny de 1914 a Sarajevo. Aquest acte, comès per Gavrilo Princip, membre del grup nacionalista serbi Mànegues Negres, va provocar tensions entre potències europees que ja estaven dividides en dues aliances: la Triple Aliança (Alemanya, Àustria-Hongria i Itàlia) i la Triple Entente (França, Regne Unit i Rússia).