2016-2017

By Mavi03
  • Constitució del Pacte Nacional pel Referèndum

    Constitució del Pacte Nacional pel Referèndum
    El 23 de desembre de 2016, es va constituir al Parlament de Catalunya el Pacte Nacional pel Referèndum amb l'objectiu de celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya.
  • Declaració d'Independència

    Declaració d'Independència
    El 27 d'octubre de 2017, tal com havia demanat el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, es convoca un Ple del Parlament de Catalunya per a posar en debat l'actuació davant de l'aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola per part del Govern del Regne d'Espanya. Junts pel Sí i la CUP presenten una declaració en la qual insten al Govern de la Generalitat a aplicar els efectes de la Declaració d'Independència i a obrir un procés constituent.
  • Aplicació de l'article 155 i la Generalitat intervinguda

    Aplicació de l'article 155 i la Generalitat intervinguda
    Minuts més tard de la Declaració d'Independència, el 27 d'octubre, el President del Govern del Regne d'Espanya, Mariano Rajoy, anuncia l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, pel qual la Generalitat de Catalunya passa a estar sota control del Govern del Regne d'Espanya.
  • Empresonament del Govern Legítim de la Generalitat de Catalunya

    Empresonament del Govern Legítim de la Generalitat de Catalunya
    El 2 de novembre de 2017, el Vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Raül Romeva, Dolors Bassa i Joaquim Forn entren en presó preventiva per ordre de la jutgessa de la Audiencia Nacional, Carmen Lamela, jutjats per delictes de rebel·lió, sedició i malversació, en relació a la Declaració d'Independència impulsada pel Parlament de Catalunya el 27 d'octubre.
  • Alliberament de part dels Presos Polítics

    Alliberament de part dels Presos Polítics
    El 4 de desembre de 2017, el jutge Pablo Llarena del Tribunal Superior, que havia agafat la causa contra els polítics catalans acusats de rebel·lió i sedició per la Declaració d'Indpendència del 27 d'octubre, decreta l'alliberament dels Consellers cessats Jordi Turull i Negre, Raül Romeva i Rueda, Carles Mundó i Blanch i Josep Rull i Andreu, excepte d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn. De la mateixa manera, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, també serien mantinguts en presó preventiva a Soto del Real.
  • Eleccions al Parlament de Catalunya

    Eleccions al Parlament de Catalunya
    El 21 de desembre de 2017, es celebraren eleccions al Parlament de Catalunya, convocades pel President del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, en aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola. Les eleccions es celebraren un dijous, i després d'una tensa campanya electoral, en la qual la Junta Electoral va prendre decisions controvertides, com l'ordre de retirada de cartells en suport a la llibertat dels presos polítics o la prohibició d'elements de color groc.