You are not authorized to access this page.

Línia del temps

  • Period: to

    Clasificació i evolució (Linneo)

    La necessitat de dar nom a totes les espècies conegudes i a les moltes que es van descubrint les va agrupar per semblances, amb el qual neix també un abre genealògic, que és completara posteriorment per abaix amb les espècies fòssiles. Inevitablement apareix el concepte de evoolució de les espècies, encara que Linneo fos fijista.
  • Period: to

    Lamarck i la adaptació: la necessitat crea l'òrgan

    El lamarckisme consisteix en el transformisme d'unes espècies en altres. Segons Lamarck les tres causes d'aquest transformisme són: L'existència d'una tendència a la complexitat, l'aparició d'adaptacions al medi a causa de l'ús o el desús dels òrgans "la funció crea el òrgan", i l'herència dels caràcters adquirits.
  • Period: to

    Paleontología i evolució (Cuvier)

    George Cuvier, gran impulsor de l'estudi dels fòssils Paleontología), es basa en els mateixos i en éssers actuals, als quals agrupa per les seves característiques estructurals (dentició,forma,etc), i es crea així l'anatomia comparada. Però les seves conclusions cauen en el fixisme, i proponeix la teòria de les grans catástrofes per a la extinció de les espècies evitant de nou posar en entredit l'obra del Creador.
  • Period: to

    Evolució i generaació (Buffon)

    El gran problema de l'època es que, si la ciencia parla de "espècies extinguides", l'obra del Creador no es perfecta, donat que algunes no han funcionat.. Georges Louis Leclerc, conde de Buffon, acepta els canvis evolutius, però en sentit invers. Els micos són degeneracions de l'home, ase del cavall,etc.
  • Period: to

    El quilibri dinàmic (Lyell)

    Contemporani de Cuvier, Lyell, advocat i geòleg, representa la corrent gradualista, contraria al fixisme, i explica els canvis geològics i biològics mediant períodes succesius de extinció i creació. La seva obra Principis de Geològia serveix de inspiració a Charles Darwin.
  • Period: to

    El darwisme

    Segons Darwin es separa en tres aspectes el mecanisme de l'evolució:
    1. L'elevada capacitat reproductora.
    2. La variabilitat de la descendència.
    3. La selecció natural o la supervivència del més apte. Els individus més aptes són els que es reprodueixen quan les condicions són adverses, i són per tant els que transmeten les seves característiques a la descendència.
  • Period: to

    El neodarwisme o teoria sintètica

    Consisteix en la fusió entre el darwismo clàssic i la genètica moderna. Bàsicament diu que els fenòmens evolutius són el resultat de la relació entre les mutacions i l'acció de la selecció natural. Així l'evolució es dóna per mutacions favorables preservades per la selecció natural.