l'expansionisme alemany, italià i japonès

  • Conquesta d'Etiopia

    Conquesta d'Etiopia
    La Segona Guerra Italoabissínia, també anomenada la Segona Guerra Italoetíop o, simplement, la Guerra Etíop va ser una guerra colonial que començà a l'octubre de 1935 i acabà al maig de 1936. Va ser combatuda entre les forces armades del Regne d'Itàlia i les de l'Imperi Etíop.
  • La remilitarització de Renània

    La remilitarització de Renània
    La remilitarització de Renània o crisi de Renània va ser una crisi diplomàtica provocada per la remilitarització d'aquesta regió alemanya per decisió d'Adolf Hitler el 7 de març de 1936, vulnerant un dels punts establerts al Tractat de Versalles
  • Ajuda nazi al bandól franquista

    Ajuda nazi al bandól franquista
    El 25 de juliol, membres del partit Nazi de Tetuan, emissaris del general Franco, s'entrevisten amb Hitler, qui posa en marxa immediatament un pont aeri per a les tropes del Marroc i promet ajuda ràpida. En conseqüència, les dictadures totalitàries europees -l'Alemanya nazi d'Adolf Hitler, però també la Itàlia feixista de Benito Mussolini- violaven l'embargament i envien tropes
  • Aliança Roma-Berlín

    Aliança Roma-Berlín
    El 25 de octubre de 1936, Alemania e Italia formaron un tratado de amistad en el que se comprometieron a seguir una política exterior común. Debido a un discurso que dio Mussolini una semana después, esta alianza se conoció como el Eje Roma-Berlín.
  • Invasió d'Itàlia a Albània

    Invasió d'Itàlia a Albània
    La Invasió italiana d'Albània va ser una breu campanya militar realitzada pel Regne d'Itàlia contra el Regne d'Albània. El conflicte va ser resultat de les polítiques d'expansió del dictador italià Benito Mussolini.
  • Annexió

    Annexió
    El matí del 12 de març el 8è exèrcit de la Wehrmacht va travessar la frontera i no van trobar resistència per part de l'exèrcit austíac. Van ser rebuts amb alegria per la població.
  • Conferencia de Munic

    Conferencia de Munic
    Un acord signat a la conferència de Munic de setembre de 1938 va cedir a Alemanya la regió txecoslovaca dels Sudets, de parla alemanya. L'acord es va fer entre Alemanya, Itàlia, Gran Bretanya i França. Txecoslovàquia no tenia permès concórrer a la conferència.
  • Ocupacio dels sudets

    Ocupacio dels sudets
    L'ocupació alemanya es va realitzar de l'1 al 10 d'Octubre, restant-li amb això prop de 30.000 km quadrats a Txecoslovàquia, sense que les altres potències europees reaccionessin. Després d'això, la major part de la població txeca va ser expulsada de la regió. A finals de 1938 el Partit Alemany dels Sudets desapareix i es fusiona amb el Partit Nazi Alemany. El mes de març del 1939 Alemanya va ocupar la resta de Txecoslovàquia.
  • Ocupació de Txecoslovàqia

    Ocupació de Txecoslovàqia
    L'ocupació militar de Txecoslovàquia per part de l'Alemanya nazi va començar amb l'annexió alemanya dels Sudets el 1938, va continuar amb la creació del Protectorat de Bohèmia i Moràvia i a finals de 1944 es va estendre a totes les parts de Txecoslovàquia.
  • Pacte Ribberntrop-Molotov

    Pacte Ribberntrop-Molotov
    El Pacte Mólotov-Ribbentrop va ser un pacte de no agressió entre l'Alemanya nazi i la Unió Soviètica que va permetre a aquestes potències dividir l'Europa de l'Est entre elles.