F.elconfidencial.com original f3d 9e3 a97 f3d9e3a976c8aff5ab8a1a1a0ac38bec

Anys previs a la Segona Guerra Mundial

  • Alemanya abandona la Societat de Nacions

    Alemanya abandona la Societat de Nacions
    Un dels primers moviments que va fer Hitler en arribar al poder va ser la sortida d'Alemanya de la Societat de Nacions, ja que aquesta podia limitar el seu poder i fer que la seva idea d'expansió de fronteres no fos possible. Per aquesta raó ens trobem que posa en terme una política de fets consumats.
  • Annexió del Sarre

    Annexió del Sarre
    La reunificació del territori de la conca del Sarre amb Alemanya va ser aprovada pel Consell de la SdN amb l'ajuda d'unes votacions que van sortir guanyadores amb un 90% dels votants que volien la reunificació amb Alemanya. Després d'això, Hitler va prendre el control d'aquesta regió.
  • Creació força aèria i servei militar

    Creació força aèria i servei militar
    Hitler va promulgar una llei que restablia el servei militar i la força aèria obligatoris a Alemanya, prohibits pel Tractat de Versalles. Aquest només permetia comptar amb 100.000 soldats, però Hitler amb aquest pla va aconseguir entrar a 550.000 homes en diversos anys.
    A més d'això el nom de l'exèrcit es va canviar a Wehrmacht.
  • Remilitarització Renània

    Remilitarització Renània
    La desmilitarització de Renània era un dels punts del Tractat de Versalles. Aquesta regió del Rin era part de la frontera entre Alemanya i França on clarament Hitler volia el poder. De manera que 30.000 soldats alemanys van irrompre en el territori aconseguint finalment aquesta remilitarització de la regió.
  • Japó signa el Pacte Antikomintern

    Japó signa el Pacte Antikomintern
    Alemanya i el Japó van signar el Pacte Antikomintern amb l'objectiu de segellar una aliança per a defensar-se de l'amenaça i el rebuig per la Unió Soviètica.
    Alemanya era en contra del comunisme i el Japó ja venia amb rivalitat a causa de les guerres russo-japoneses.
    Aquest pacte va ser signat per un diplomàtic alemany i l'ambaixador japonès
  • Itàlia signa el Pacte Antikomintern

    Itàlia signa el Pacte Antikomintern
    Un any més tard de quan el Japó i Alemanya van signar el Pacte Antikomintern, Itàlia es va afegir a ell igual que altres països com Espanya o Hongria. Aquest pacte buscava l'aliança dels majors països possibles davant de defensar-se de l'amenaça comunista.
    Hitler el que pretenia era aïllar internacionalment a l'URSS amb aquestes aliances.
  • Anschluss

    Anschluss
    L'Anschluss és la unió d'Àustria i Alemanya com a primer acte d'agressió i expansió territorial del règim nazi de Hitler. Aquesta unió va ser molt ben rebuda tant a Alemanya com a Àustria, ja que a aquests dos estats els igualava la parla germànica.
  • Conferència de Munic

    Conferència de Munic
    En aquesta conferència es va signar diferents acords amb l'objectiu de solucionar la Crisi dels Sudets. Finalment, es va cedir a Alemanya la regió txecoslovaca dels Sudets pel fet que la major part dels seus habitants eren de parla germànica. No obstant això, cap representant de Txecoslovàquia va estar present.
  • Annexió dels Sudets

    Annexió dels Sudets
    Els Sudets era una població que formava part de Txecoslovàquia pel Tractat de Versalles. Però, després de l'acord signant en la Conferència de Munic es va annexionar-la amb Alemanya, i finalment alemanya va ocupar la regió expulsant a la majoria de la població txeca.
  • Annexió total de Txecoslovàquia

    Annexió total de Txecoslovàquia
    L'annexió total de Txecoslovàquia va tenir lloc quan els alemanys van envair i ocupar les províncies txeques de Bohèmia i Moràvia, el que quedava de l'estat txec-eslovac, en contravenció al Pacte de Munic.
    Aquesta ocupació va fer que aquestes dues províncies passessin a ser un protectorat alemany.
  • Annexió de Memel (Lituània)

    Annexió de Memel (Lituània)
    En el Tractat de Versalles es va separar els territoris de Memel de la Prússia Oriental, territori que sempre va ser alemany. Però, després de l'annexió d'Àustria, els Sudets i dels territoris de Bohèmia i Moràvia, Alemanya va obligar el retorn per part de Lituània dels territoris de Memel. Va ser una situació en la qual Lituània no podia defensar-se i el dia de l'ocupació no es va demostrar resistència per part de la ciutat i fins i tot Hitler va desembarcar enmig de grans ovacions.
  • Pacte d'Acer

    Pacte d'Acer
    Amb aquest pacte, també conegut com a pacte d'Amistat i Aliança, Alemanya i Itàlia van expandir la seva aliança política i militar. En ell s'establia la cooperació militar i el suport defensiu mutu entre Alemanya i Itàlia en cas de guerra.
  • Pacte germano-soviètic de no agressió (Ribbentrop-Mólotov)

    Pacte germano-soviètic de no agressió (Ribbentrop-Mólotov)
    En aquest tractat Alemanya i la Unió Soviètica van signar un pacte de no-agressió en el qual els països no s'atacaran mútuament i es dividiran, en secret, els països situats entre ells com va ser el territori de Polònia.
    Aquest tractat va ser signat a Moscou pels ministres d'Afers exteriors d'aquests dos països.
  • Invasió de Polònia

    Invasió de Polònia
    Amb el tractat de Ribbentrop-Mólotov, es va signar la invasió de Polònia per part alemanya i soviètica. Aquesta invasió va ser la primera de les agressions militars que Alemanya va emprendre i que amb l'ajuda de la invasió per la Unió Soviètica va accelerar la derrota de Polònia, la caiguda de la Segona República Polonesa i el que va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial.
  • Declaració de guerra de França i Gran Bretanya a Alemanya

    Declaració de guerra de França i Gran Bretanya a Alemanya
    Alemanya en envair Polònia incomplia el compromís de garantir la integritat de les fronteres de Polònia, Gran Bretanya i França, i per això l'ambaixador britànic a Berlín va presentar la declaració de guerra a Alemanya produint així l'inici de la Segona Guerra Mundial.