El regnat dels Reis Catòlics (1469-1516)

  • 1469

    Matrimoni dels reis catòlics

    Els Reis Catòlics va ser la denominació que van rebre els esposos Ferran II d'Aragó i Isabel I de Castella , sobirans de la Corona de Castella i de la Corona d'Aragó
  • 1469

    Matrimoni dels reis catòlics

    En casar-se en secret en 1469, van donar origen a la unió de les corones de Castella i Aragó. Aquest matrimoni va consumar la unitat dinàstica entre Castella i Aragó, però totes dues corones van conservar els mateixos sistemes d'organització, independents i clars.
  • 1474

    Isabel I

    Isabel I de Castella va ser reina de Castella des de, regna consort de Sicília i de Aragó , pel seu matrimoni amb Ferran d'Aragó .
  • 1474

    Isabel I

    Isabel I de Castella fou reina de Castella, reina consort de Sicília i d'Aragó
  • 1479

    Ferran II

    fou rei de Castella i de Lleó. És venerat com a sant per l'Església catòlica i conegut com a Sant Ferran.
  • 1488

    Bartolomeu Dias arriba al cap de Bona Esperança

    va explorar el litoral africà a la recerca d'un pas cap a les Índies i els regnes llegendaris del Preste Joan, evitant la ruta mediterrània, amenaçada pels turcs i els pirates. És considerat el primer europeu a arribar al cap de Bona Esperança
  • 1492

    Conquesta de Granada

    Són el conjunt de campanyes militars que van tenir lloc a l'Emirat de Gharnata entre 1482 i 1492, durant el regnat dels Reis Catòlics, i que acabà amb les Capitulacions de Granada del rei Boabdil, que en el transcurs de la guerra havia oscil·lat entre l'aliança, el doble joc, la contemporització i l'enfrontament obert.
  • Oct 12, 1492

    Arribada de Colom a Amèrica

  • Oct 12, 1492

    Descobriment de Colom a Amèrica

    Colom va iniciar un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, un itinerari equivocat que el dugué fins a Amèrica el 12 d'octubre de 1492. Des d'un començament.
  • Oct 12, 1492

    Descobriment de Colom a Amèrica

    Colom inicià un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, un itinerari equivocat que el dugué fins a Amèrica el 12 d'octubre de 1492. Des d'un començament, Colom cregué haver arribat a un arxipèlag de l'Índia, de manera que no s'havia adonat que les terres on acabava de posar els peus eren un nou continent.
  • 1494

    Tractat de Tordesillas

    El Tractat de Tordesillas va ser un tractat internacional signat a la ciutat de Tordesillas el 1494 entre el Regne de Portugal i els Regnes de les Espanyes (Ferran el Catòlic per Aragó i Isabel la Catòlica per Castella), per tal de donar legalitat a l'ocupació dels territoris que anaven explorant i descobrint. Posteriorment va ser avalat per la Santa Seu.
  • 1497

    Vasco de Gama arriba a l' Ìndia

    L'any 1497 el rei Manuel I de Portugal va confiar a Vasco da Gama el comandament d'una flota de quatre navilis que tenia com a objectiu obrir una ruta per mar que arribés fins a les illes productores d'espècies. Amb això es pretenia equilibrar l'avantatge que el descobriment de Cristòfor Colom havia representat per a Castella i completar la tasca iniciada pel rei Enric el Navegant.
  • 1504

    Conquesta de Nàpols

    El Setge de Nàpols va ser un conjunt d'operacions que van dur a la conquesta de la capital del Regne de Nàpols per part d'Alfons el Magnànim.
  • Nov 26, 1504

    Mort d'isabel la catòlica

    Isabel va morir el 26 de novembre de 1504. Els títols de la reina catòlica van passar a la seva filla Joana I de Castella i al seu marit Felip el Bell. A la mort d'aquest últim Joana va ser declarada incapaç de regnar per "bogeria" i va ser nomenat hereu el fill d'aquesta, Carles I, que va tenir la regència del seu avi Ferran el Catòlic fins al 1516.
  • 1515

    Invasió de Navarra

    En morir sense descendència Alfons I el Bataller, rei de Pamplona i Aragó, el 1135, es va produir la restauració del regne de Pamplona per decisió dels seus nobles. Després d'aquesta restauració, les relacions dels tres regnes veïns van ser de constants incursions.
  • Jan 23, 1516

    Mort de Ferran el catòlic

    La mort el va sorprendre el 23 de gener de 1516 a Madrigalejo, província actual de Càceres. En el seu últim testament, datat el 22 de gener, va declarar hereva dels seus dominis la seva filla Joana, però que per la seva incapacitat per a regnar, seria al seu nét, Carles de Gant, futur Carles I, qui governaria "para que en nombre de la dicha Serenísima Reyna, su madre, los gobierne, conserve, rija y administre".