Aleeemania

UNIFICACIÓ ALEMANA

  • 1 CE

    INTRODUCCIÓ

    INTRODUCCIÓ
    Abans de la unificació, el territori alemany va ser dividit en 39 Estats que van formar la Confederació Alemana. Aquesta va ser governada per representants de tots els Estats pero van ser els de Prússia i Àustria qui tenien més poder. També hi va haver un conflicte d'interessos entre Àustria i Prússia. Mentre que Àustria va ser contrària a la unificació alemanya, Prússia va ser favorable perquè volia augmentar el seu poder sobre el territori i ampliar el desenvolupament industrial.
  • El Zollverein

    El Zollverein
    Prússia va liderar la creació d'el Zollverein (Unió duanera dels Estats Germànics) per tal de facilitar el comerç entre els estats i fomentar el desenvolupament industrial. La majoria dels Estats van entrar en aquesta unió, però Àustria optaria per quedar-se fora. La creació d'aquesta unió va fer acréixer el poder de Prússia i la disminució per part d'Àustria en la Confederació.
  • Otto von Bismarck

    Otto von Bismarck
    El rei prussià Guillem I va triar per ser el primer ministre de Prússia, al polític i diplomàtic Otto von Bismarck, conegut com el Canceller de Ferro. La idea de Guillem I era unificar els Estats alemanys, un procés que seria organitzat pel líder polític. No obstant això, Bismarck creia que per això seria necessari el camí militar, així que va passar a augmentar el poder bèl·lic de Prússia, ampliant el nombre de militars i invertint en la producció d'armaments.
  • La Guerra dels Ducats

    La Guerra dels Ducats
    Amb el suport austríac, Prússia va conquistar els ducats de Holstein i Schleswiq, que eren habitats per germànics, encara que estaven en possessió de Dinamarca. Va ser el primer pas per a la unificació germànica col·locada en pràctica per Bismarck.
  • La guerra contra Àustria

    La guerra contra Àustria
    Després de la Guerra dels Ducados, Àustria s'havia quedat amb el ducat de Holstein. Bismarck estava descontenta amb l'administració austríaca al comtat i va declarar la guerra a Àustria l'any 1866.
    Prússia va derrotar a Àustria en la guerra i va passar a dominar als Estats de nord de la Confederació.
  • La guerra francoprussiana i la unificació

     La guerra francoprussiana i la unificació
    Per a unificar els Estats Germànics, Prússia va conquistar els Estats del sud. Pero l'emperador de França, Napoleó III, es va oposar a la idea de Bismark. Després d'un problema de successió al tro d'Espanya, un parent del rei de Prússia podria ocupar el càrrec. Napoleó III, tement el sorgiment de el poder prussià a la Península Ibèrica, es va oposar i va declarar la guerra a Prússia al 1870.
    Amb un exèrcit de militars prusians i germànics, Prússia va conduir la invasió i conquesta de França.
  • Nou emperador d'Alemania i tractat de Frankfurt

    Nou emperador d'Alemania i tractat de Frankfurt
    Guillem I va ser proclamat emperador d'Alemanya el 1871, completant el procés d'unificació d'Alemanya.
    En 1871 també va ser signat el Tractat de Frankfurt entre França i Alemanya. Com vençuts, els francesos van haver de pagar una elevada indemnització de guerra i cedir a Alemanya els territoris de Lorraine i Alsàcia
  • Conseqüències de la unificació alemana

    Conseqüències de la unificació alemana
    • Creació de l'II Reich a Alemanya (Imperi alemany).
    • El desenvolupament econòmic i militar d'Alemanya.
    • Creixement de poder geopolític d'Alemanya a Europa
  • Conseqüències de la unificació alemana 2

    Conseqüències de la unificació alemana 2
    • Entrada d'Alemanya en la disputa pel territori en el procés de neocolonització d'Àfrica i Àsia, augmentant la competència per territoris amb el Regne Unit a la fi de segle XIX. Aquest fet va augmentar les tensions entre Alemanya i el Regne Unit, un dels factors desencadenants de la Primera Guerra Mundial.
    • Formació de la Triple Aliança en 1882, bloc polític-militar compost per Àustria, Itàlia i Alemanya.