Hawking

Stephen Hawking

  • Naixament

    Naixament
    Stephen Hawking va néixer el 8 de gener de 1942 a Oxford, lloc a què es van desplaçar els seus pares, Isobel Hawking i Frank Hawking.
  • Etapa estudiantil

    Etapa estudiantil
    El 1950 es van mudar a St Albans, on va anar a l'institut per a noies de St Albans (que admetia nois fins a l'edat de deu anys i als onze anys va canviar a l'escola homònim, on va ser un bon estudiant encara no brillant.
  • Estudis en Oxford

    Estudis en Oxford
    Hawking es va matricular en ciències naturals i va aconseguir una beca. Un cop a l'University College, es va especialitzar en física.
  • Enfermetat

    Enfermetat
    Començar a desenvolupar símptomes d'esclerosi lateral amiotròfica, una mena de malaltia motoneuronal que li faria perdre la major part del seu control neuromuscular.
  • Esclerosi lateral amiotròfica

    Esclerosi lateral amiotròfica
    Un temps després d'arribar a Cambridge, va començar a sentir símptomes d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), un tipus de malaltia motoneuronal que fa perdre la major part del seu control neuromuscular.
  • Period: to

    Carrera

    A finales de la década de 1960, él y Roger Penrose, aplicaron un nuevo y complejo modelo matemático. En 1970, probaron el primero de sus varios teoremas de singularidad.
  • Titols de Hawking

    Titols de Hawking
    Després de rebre el seu títol de grau a Oxford el 1962, va fer els seus estudis de postgrau al Trinity Hall de Cambridge. Va obtenir el seu doctorat en física a Cambridge el 1966 i té més d'una dotzena de títols honoraris.
  • Els forats negres

    Els forats negres
    Després d'un descobriment sobre els forats negres d'Einstein, Stephen Hawking va utilitzar els seus estudis per descobrir en els anys 70 que els forats negres no són totalment negres.
  • La singularitat

    La singularitat
    Stephen Hawking va desenvolupar un treball pioner en singularitats que van demostrar la seva existència i van teoritzar que l'univers podria haver començat com una singularitat.
  • Forats negres 2

    Forats negres 2
    El 1974, calculo que els forats negres havien de crear i emetre tèrmicament partícules subatòmiques, fins que gasten la seva energia i s'evaporen. Es coneix com a radiació de Hawking.
  • La teoria de la radiació

    La teoria de la radiació
    Segons Stephen Hawking, els efectes de la física quàntica fan que els forats negres brillin com cossos calents, d'això que perdin part de la seva negritud. En 1976, Hawking va concloure que els forats negres són capaços d'emetre energia, perdre matèria i inclús terminar per desaparèixer.
  • Period: to

    Professor a Cambridge

    Hawking va ser professor de la Universitat de Cambridge durant trenta anys, des de 1979 fins a la seva jubilació l'1 d'octubre de 2009. Després es convertiria en director d'investigació al Centre per Cosmologia Teòrica de la Universitat de Cambridge.
  • Cosmologia descendent

    Cosmologia descendent
    Hawking va proposar que l'univers no tenia un estat inicial únic, sinó que consistia en una superposició de moltes condicions inicials possibles.
  • Confirmació del Big Bang

    Confirmació del Big Bang
    En la dècada dels 40 va ser desenvolupada la teoria del Big Bang, encara que encara no havia sigut acceptada. En col·laboració amb el matemàtic Roger Penrose, es va adonar que els forats negres eren com el Big Bang a l'inrevés. En una trobada de científics en el vaticà en el 2008, va ser un moment clau per demostrar que el Big Bang havia passat.
  • L'inici de l'univers

    L'inici de l'univers
    Junt amb James Hartle, Stephen Hawking va desenvolupar un model conegut com l'estat de Hartle-Hawking. La proposta d'ambdós era que, abans del Big Bang, el temps no existia i per tant, el concepte de l'començament de l'univers no té sentit.
  • La teoria del todo

    La teoria del todo
    Stephen Hawking suggereix que l'univers evoluciona segons lleis ben definides, aquesta a ser la seva "teoria del tot". Hawking va explicar que aquest conjunt de lleis pot donar-nos les respostes a preguntes com quin va ser l'origen de l'univers, cap a on va i tindrà un final? I si és així, ¿com acabarà?
  • La teoria del top-down cosmology

    La teoria del top-down cosmology
    El 2006, juntament amb Thomas Hertog van proposar una teoria basada en la top-down cosmology, la qual l'univers no tenia un únic estat inicial.
  • L'homenatge

    L'homenatge
    En 2009 va participar en un homenatge a Carl Sagan oferint ajuda per la discogràfica de Jack White, Third Man Records.
    El 6 de novembre, el setanta-cinc aniversari del naixement de l'astronom, i se li va afegir la veu d'Hawking
  • La inflació còsmica

    La inflació còsmica
    Stephen Hawking va destacar que la detecció de les ones gravitatòries generades després de la creació de l'Univers amb el Big Bang és "una altra confirmació de la inflació" còsmica trobada fa més de 30 anys.
  • Mort

    Mort
    El 14 de març de 2018 va morir als 76 anys a la seva casa de Cambridge, Regne Unit, no es va dir quina va ser la causa de la mort.