Öncü Dijital Sanatçılar-ŞULE

  • Oscillon

    Oscillon
    Dijital sanatın ilk öncülerinden sayılan Amerikalı Laposky, 1950'lerin başında analog elektronik ekipman kullanarak dalga formlarından görüntüler üretti. Aslında, ilk olarak 1953'te “osilollarını” adını verdi.
  • Homage to New York

    Homage to New York
    İsviçreli sanatçı Jean Tinguely tarafından 1960 yılında yapılmıştır. Bu çalışma, New York Modern Sanat Müzesi'nde bir izleyicinin önünde büyük bir heykelin kendini yok etmesini içeriyordu.
  • Television Décollage

    Television Décollage
    Wolf Vostell 'in Mayıs 1963'te New York'taki ilk tek kişilik gösterisi de televizyon çalışmalarının ilk halka açık sunumuydu. Çevrede: Farklı programların çalıştığı 6 TV seti bulunmaktaydı.
  • Magnet TV

    Magnet TV
    Nam June Paik'in televizyon görüntüsünü veya fiziksel muhafazasını değiştirdiği “hazır televizyonlar”ın erken bir örneğidir. Bu çalışmayla, 1960'ların başlarında performans sanatı için gerekli olan izleyici katılımına paraleldi ve aynı zamanda çok çağdaş sanatın katılımcı doğasını öngördü.
  • Videoplace

    Videoplace
    1970'lerin ortalarında Myron Krueger tarafından kurulmuştur. Videoya kaydedilen kullanıcıların hareketleri analiz edilmiş ve Yapay Gerçeklikte kullanıcıların siluet temsillerine aktarılmıştır. Sanal gerçekliğin öncü çalışmalarından birisidir.
  • Aaron

    Aaron
    AARON(1980) , sanatçı Harold Cohen tarafından yazılan ve özgün sanatsal görüntüler oluşturan bir bilgisayar programıdır. Generatif sanatın öncülerindendir.
  • Lorna

    Lorna
    LORNA(1983), Lynn Hershman Leeson'ın erken bir projesiydi. İlk interaktif lazer artdisk olan LORNA, Agorafobik bir kadının hikayesini anlatıyor.Dijital sanat formlarını meşrulaştırmıştır.
  • The Legible City

    The Legible City
    Jeffrey Shaw'a aittir. Ziyaretçinin, caddelerin kenarlarında kelime ve cümleler oluşturan bilgisayar tarafından oluşturulan üç boyutlu harflerden oluşan bir şehrin simüle edilmiş bir temsiliyle sabit bir bisiklete bindiği öncü etkileşimli bir sanat enstalasyonudur. 3D sanatının öncüsüdür
  • Net.art

    Net.art
    Vuk Ćosić'in gerekli yazılım hatası nedeniyle karakterleri bozuk çıkan bir e-posta mesajı sonrası oluşmuştur. Vuk Cosic net sanat bölgesinde öncü olarak çığır açan eseriyle tanınıyor.
  • Osmose

    Osmose
    Char Davies tarafından 3D bilgisayar grafikleri ve etkileşimli 3D ses, başa takılan bir ekran ve nefes alma ve dengeye dayalı gerçek zamanlı hareket izleme ile sürükleyici bir etkileşimli sanal gerçeklik ortamı kurulumudur. En iyi sanal gerçeklik ödülünü almıştır.
  • Form Art

    Form Art
    Tek renkli kompozisyonlar için ham madde olarak HTML düğmeleri ve kutuları kullanan Rus sanatçı Alexei Shulgin’in "Form Art"ı (1997) , ilk bakışta HTML'nin belirli yönlerinin tamamen resmi bir çalışmasıdır.Aynı zamanda: Form Art , ağın en bürokratik, işlevsel ve sevilmeyen yönlerini estetik, ludik öğelere dönüştürdü.
  • Wizart

    Yucef Merhi kullanıcıları web ve şiir arasındaki kapsamlı ilişkileri keşfetmeye davet etti. 23 projeden oluşan Wizart, etkileşimli Java uygulamaları, JavaScripts, Flash ve Macromedia animasyonları, Real Player filmleri ve animasyonlu Gif'ler sundu. Wizart, Yeni Medyanın potansiyelini göstermeye adanmış bir dijital varlık haline geldi. Bu, Venezuela'daki büyük bir müzede sergilenen ilk net sanat projesiydi.
  • Electric Sheep

    Electric Sheep
    Sanatçısı Scott Draves'tir. Ağa bağlı bilgisayarlara dağıtılan ve dağıtılmış ağın bağımsız düğüm bilgisayarlarında ekran koruyucu olarak görüntülenen fraktal alevleri canlandırmak ve geliştirmek için dağıtılmış bir bilgi işlem projesidir. İşlem, yazılımı ekran koruyucu olarak yükleyebilen sıradan kullanıcılar için şeffaftır. Fraktal sanatın günümüzde gelişmiş ve gelişmekteki olan bir örneğidir.
  • I Shot Andy Warhol

    I Shot Andy Warhol
    Cory Arcangel'a aiittir. Video oyunu Hogans Alley'nin değiştirilmiş bir versiyonudur. Orijinal NES oyununa benzer, ancak orijinal gangsterlerin yerine Andy Warhol ve "masum" ların yerini Papa , Lezzet Flav ve Albay Sanders ile değiştirdi. Hem grafikler hem de programlar değiştirilmiştir.
  • Super Mario Clouds

    Super Mario Clouds
    Bu video kurulumu için Cory Arcangel 2002 yılında, 1985'te Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan gişe rekorları kıran Nintendo video oyununun orijinal versiyonu olan Super Mario Brothers'ın bir kartuşunu "hackledi". Oyunun kodunu değiştirerek sanatçı tüm ses ve görsel unsurları sildi. İkonik kayan bulutlar hariç.
  • Flat Earth

    Flat Earth
    Thomson ve Craıghead adlı iki kişi 3 boyutlu olarak dünyayın tamamını görselleştirmiştir. Dünyanın her noktasının 3 boyutlu betimlemesi olmuştur.
  • Irıs

    Irıs
    HYBE Stüdyo tarafından yapılmıştır. 90 fit x 10 fit ölçen ve çalışması için minimum elektrik gerektiren tek renkli bir LCD'den oluşmuştur. HYBE'ye göre İris kurulumu "ışığın kendisinin emisyonunu değil, ortam ışığının geçişini kullanır." Bu serginin etkileşimli yönü, ziyaretçiler yaklaştığında ve ayna görüntüsü bu pikselli geçici tuval üzerine yansıtıldığında gelir.
  • The Treachery of Sanctuary

    The Treachery of Sanctuary
    Chris Milk'e aittir. Sanctuary Antlaşması, büyük ölçekli interaktif bir triptiktir; katılımcıların kendi bedenlerinin projeksiyonlarını yeni bir sanatsal dilin kilidini açmak için kullanan bir doğum, ölüm ve başkalaşım hikâyesidir. Teknolojinin dününü, bugününü ve yarınını tek bir başlık altında toplar. Digital Revolution"ın en önemli bölümlerinden birini oluşturur.
  • Virtual Depictions

     Virtual Depictions
    [https://segd.org/virtual-depictions-san-francisco] Refik Anadol, 15x30 metre büyüklüğündeki Virtual Depictions(2015) adlı heykelini ABD'nin San Francisco şehrinde sergilemiştir. Kurulum, binaya mimari olarak entegre edilen medya duvarına benzersiz bir sanatsal yaklaşımla şehrin ve çevresindeki insanları anlatan bir dizi parametrik veri heykelinden oluşuyor. Dünyanın ilk görsel data heykelidir.
  • DeepDream

    DeepDream
    Mike Tyka, DeepDream'deki çalışmaları yapay sinir ağlarını sanatsal bir araç olarak popülerleştirmeye yardımcı olan bir sanatçı, araştırmacı ve Google mühendisidir. Yinelemeli DeepDream kullanarak ilk büyük ölçekli sanat eserlerini yaratmıştır.
  • Period: to

    Virtual Depictions

    [https://segd.org/virtual-depictions-san-francisco] Refik Anadol, 15x30 metre büyüklüğündeki Virtual Depictions(2015) adlı heykelini ABD'nin San Francisco şehrinde sergilemiştir. Kurulum, binaya mimari olarak entegre edilen medya duvarına benzersiz bir sanatsal yaklaşımla şehrin ve çevresindeki insanları anlatan bir dizi parametrik veri heykelinden oluşuyor. Dünyanın ilk görsel data heykelidir.
  • Mutant Vase Forms

    Mutant Vase Forms
    Andy Lomas'a aittir(2018). Bu formlar, yapıların büyüdüğü çevreyi değiştirmek için ek kontraksiyonlar ve sapmalar kullanarak deney yapanHücresel Formlarüzerinde bir varyasyondur. Temel amaç, heykeller olarak doğal olarak üretilebilecek formlar oluşturmaktı, ancak koddaki sonuçtaki yapıların bazı hataları, dalları ve karmaşık yatay dalları büyütme eğilimindedir. Bilgisayar efektlerinden oluşmuştur.