Models D'àtoms

  • Descobriment de l'electró

    Descobriment de l'electró
    En el 1897 Joseph John Thomson usant un tub de raigs catòdics dedueix la precència d'una partícula amb càrrega negativa.
    Font: unprofesor.com
  • Model atòmic de Thomson

    Model atòmic de Thomson
    El model atòmic de Thomson és un model d'estructura atòmica proposat el 1904 per Thomson, que també havia descobert l'electró el 1897, pocs anys abans del descobriment del protó i del neutró.
    Font: viquipèdia
  • Model atòmic de Rutherford

    Model atòmic de Rutherford
    El model atòmic de Rutherford és un model atòmic o l'estructura interna de l'àtom proposat pel químic i físic britànic-neozelandès Ernest Rutherford el 1911, per explicar els resultats del seu «experiment de la làmina d'or»
    Font: wikipedia
  • Model atòmic de Bohr

    Model atòmic de Bohr
    El model atòmic de Bohr és un model clàssic de l'àtom, el qual explicava que els electrons giren al voltant del nucli de l'àtom en òrbites circulars, i que només poden ocupar certs nivells d'energia.
    Font: viquipèdia
  • Publicació de la teoria de la relativitat

    Publicació de la teoria de la relativitat
    La teoria general de la relativitat o relativitat general és una teoria del camp gravitatori i dels sistemes de referència generals, publicada per Albert Einstein el 1915 i 1916.
    Font: wikipedia
  • Descobriment del protó

    Descobriment del protó
    Els protons van ser descoberts el 1918 per Ernest Rutherford, químic i físic britànic. Enmig d'experiments amb gas de nitrogen, Rutherford va notar que els instruments detectaven la presència de nuclis d'hidrogen en disparar partícules alfa contra el gas.
    font: tuprofesor.com
  • Descobriment del neutrí

    Descobriment del neutrí
    El neutrí va ser descobert per Clyde Cowman i Federick Reines el 1930, és una partícula subatòmica de tipus fermiònic, sense càrrega i amb espí ½. bombardejant aigua pura amb un feix de 10 a la 18 neutrons per segon.
    Font: viquipèdia
  • Descobriment del neutró

    Descobriment del neutró
    El 1932 James Chadwick va bombardejar una prima làmina de beril·li amb partícules alfa i el metall va emetre una radiació de molt alta energia, similar als raigs gamma. Experiments posteriors van demostrar que aquests raigs realment consten d'un tercer tipus de partícules subatòmiques, a les quals Chadwick va anomenar neutrons pel fet que eren elèctricament neutres.
    Font: rinconeducativo.org
  • Descobriment del positró

    Descobriment del positró
    Va ser descobert el 1932 per Carl David Anderson. El positró o antielectró és una partícula elemental, antipartícula de l'electró.2 Posseeix la mateixa quantitat de massa i espí que l'electró; tanmateix, la càrrega és de 1e, mentre que la de l'electró és de -1e.3.
    Font: wikipedia
  • Formació del CERN

    Formació del CERN
    L'Organització Europea per a la Recerca Nuclear és una institució de recerca internacional en física de partícules, especialment dedicada al treball amb acceleradors de partícules.
    Es va fundar el 1954 i està situat a la ciutat de Ginebra, Suïssa. Font: Viquipèdia
  • Descobriments dels quarks

    Descobriments dels quarks
    Simultàniament, van ser proposats el 1964 per Murray Gell-Mann i George Zweig, encara que de manera totalment independent. Aquests científics van observar la necessitat que els quarks existissin per la naturalesa de la interacció forta entre partícules del nucli atòmic.
    Font: viquipèdia
  • Posada en funcionament de l’LHC

    Posada en funcionament de l’LHC
    El Large Hadron Collider (LHC) és l'accelerador de partícules més gran i potent del món, situat al CERN, a prop de Ginebra, Suïssa. La seva posada en funcionament va ser un esdeveniment clau en la física moderna.
    Font: viquipèdia
  • Inauguració del Sincrotró Alba

    Inauguració del Sincrotró Alba
    El Sincrotró Alba és un accelerador de partícules situat a Cerdanyola del Vallès, a prop de Barcelona, Espanya. Està dissenyat per proporcionar raigs de sincrotró a alta intensitat per a la recerca en diversos camps científics.
    Font: Viquipèdia