Madame Bovary

  • Period: to

    Romanticisme (Chauteaubriand)

    El romanticisme va ser un moviment tant cultural com polític que s'originà a Alemanya a final del segle xviii, inicialment com a moviment literari, però que ràpidament passà a influenciar totes les arts. Es podria concebre com una reacció al racionalisme de la Il·lustració i el neoclassicisme, donant-li importància al sentiment
  • Period: to

    Naturalisme (Zola)

    El naturalisme és un corrent literari que neix a França a la segona meitat del segle XIX com a aplicació directa del pensament positivista i que es proposa descriure la realitat psicològica i social amb els mateixos mètodes utilitzats en les ciències naturals.
  • Atala (Chateaubriand)

    Atala (Chateaubriand)
    L'obra està inspirada en els seus viatges a Amèrica del Nord, va tenir un profund impacte en el romanticisme primerenc i va passar per cinc edicions només el primer any.
  • Period: to

    Realisme (Flaubert)

    El Realisme tant pot ser una actitud estilística o de teoria de l'art que identifica art i realitat,1com pot designar un corrent artístic del segle xix que abasta tant en escultura i en pintura com en la literatura
  • Les Natchez (Chateaubriand)

    Les Natchez (Chateaubriand)
    El seu tema és el poble Natchez i conté les impressions de l'autor sobre Amèrica i visions de la vida.
  • Madame bovary (Flaubert)

    Madame bovary (Flaubert)
  • Salammbô (Flaubert)

    Salammbô (Flaubert)
    Com Madame Bovary, aquesta obra va tenir una gran acollida i va consolidar la reputació de Flaubert com a novel·lista. La novel·la, en el seu esforç per ressuscitar l'oblidada cultura cartaginesa, va esmentar quants detalls l'autor va poder recopilar en els llibres d'història i va oferir minucioses i coloristes descripcions de la vida quotidiana de Cartago, dels seus costums i vestits, descripcions que, al seu torn , van exercir una certa influència sobre la moda francesa.
  • L'Assommoir (zola)

    L'Assommoir (zola)
    es va veure obligat a aturar la publicació a causa de les protestes que havia despertat entre el públic lector. Catulle Mendès, gran admirador de Zola, va decidir aleshores publicar-lo al seu setmanari La Republique des lettres i aquesta vegada va tenir un gran èxit.