L'ISLAM I L'AL-ANDALUS

  • 570

    Naixament de Mahoma

    Naixament de Mahoma
    Mahoma va ser l'últim profeta després d'una llarga cadena de missatgers enviats per déu per actualitzar els seus missatges.Eren els que predicaven la religió musulmana
  • 610

    Revelacions de Mahoma

    Revelacions de Mahoma
    Mahoma tenia subint misatges de deu que li deien que ell era el profeta de la religió musulmana
  • 622

    Hègira

    Hègira
    La Hègira és la migració de Mahoma de la Meca a Medina, perquè els cacics de la Meca no acceptaven els seus ensenyaments sobre la nova religió, l'islam, l'any 622.
  • 630

    Mahoma conquereix la Meca

    Mahoma conquereix la Meca
    Mahoma es va "instal.lar" a la Meca amb un exèrcit d'aproximadament 10.000 persones. Dos anys abans, el 628, Mahoma havia fet un peregrinatge cap a la Meca amb 1400 persones amb la intenció de realitzar un atac.
  • Period: 632 to 661

    Califes Rashidun

    És el nombre que es dona en la trdició musulmana sunní las quatre primers califes que van succeir a Mahoma.
  • Aug 6, 632

    Mort de Mahoma

    Mort de Mahoma
    Mahoma va morir a Medina, Arabia Saudita quan tenia 62 anys
  • Period: 661 to 750

    Califa Omeia

    Califat Omeia o Califat dels omeies va ser un llinatge àrab que va exercir el poder de califa, primer a Orient, amb capital a Damasc, i després en al-Andalus, amb capital a Còrdova. El terme omeya prové d'un avantpassat de la família, Umayya.
  • 711

    Batalla Guadelete

    Batalla Guadelete
    La batalla de Guadalete és el nom amb el qual es coneix una batalla que, segons la historiografia tradicionalment admesa, basada en cròniques àrabs dels segles X i XI, va tenir lloc a la península
  • Period: 711 to 718

    La conquesta musulmana

    Es coneix com a conquesta musulmana d'Hispania o etapa musulmana inicial de la península ibèrica al complex procés polític i militar que al llarg del principi del segle VIII explica la formació i consolidació d'al-Andalus, així com la gènesi dels principals regnes cristians medievals peninsulars.
  • 716

    Conquesta musulmana de Barcelona

    Conquesta musulmana de Barcelona
    La conquesta del regne visigot por dirigents musulmans del Califat Omeia SER un Procés llarg, que dur quinze anys, del 711 al 726, en el qual es llegeix A tornar la península ibèrica i part del sud de l'actual França
  • Period: 718 to 756

    Emirat dependent de Còrdova

    Després de la ràpida conquesta musulmana de la península Ibèrica en el període 711-718, aquesta es va constituir com a província depenent del Califat Omeia.
  • 722

    Batalla de Covadonga

    Batalla de Covadonga
    La Batalla de Covadonga va tenir lloc en l'any 718 o al 722 a Covadonga, un paratge pròxim a Cangas de Onís, entre l'exèrcit asturià de Don Pelayo i tropes d'al-Andalus, que van resultar derrotades.
  • 732

    Batalla de Poitiers

    Batalla de Poitiers
    La batalla de Poitiers va tenir lloc el 10 d'octubre de 732 entre les forces comandades pel líder franc Carles Martell i un exèrcit musulmà a les ordres del valí de l'Àndalus Abd ar-Rahman ibn Abd Allah al-Gafiqi. Durant la batalla, els francs van derrotar a l'exèrcit musulmà i al-Gafiqi va resultar mort.
  • Period: 750 to 1258

    Califat Abbàssida

    El califat abbàssida, anomenat també califat abásida, va ser una dinastia califal fundada el 750 per Abu l-Abbàs, descendent d'Abbàs, oncle de Mahoma, que es va fer amb el poder després d'eliminar a la dinastia omeia i va traslladar la capital de Damasc a Bagdad .
  • Period: 756 to 929

    Emirat independent de Còrdova

    Va ser un emirat independent amb capital a Còrdova que va existir a la península Ibèrica entre 756 i 929. Aquesta independència és política i administrativa però es manté la unitat espiritual i moral en continuar el vincle religiós amb el Califat Abasí.
  • 801

    Conquesta Cristiana de Barcelona

    Conquesta Cristiana de Barcelona
    Es denomina Reconquesta al període de la història de la península ibèrica d'aproximadament 780 anys entre la conquesta omeia de Hispania en 711 i la caiguda del regne de Granada davant els regnes cristians en expansió el 1492.
  • 929

    Abderrahman III és nomenat Califa

    Abderrahman III és nomenat Califa
    A l'arribada al tron ​​d'Abderramán III en 912, la decadència política de l'Emirat era un fet obvi i consumat.
    Per imposar la seva autoritat i acabar amb les revoltes i conflictes que arrasaven la península Ibèrica, es va proclamar califa en 929 establint el Califat de Còrdova.
  • Period: 929 to 1031

    Califat de Còrdova

    Califa de Còrdova va ser un estat musulmà andalusí amb capital a Còrdova, proclamat per Abderramán III en 929.
  • Period: 1031 to 1238

    Regnes de Taifes

    Les taifes van ser Petits regnes en els quals es va dividir el califat de Còrdova a partir de la Revolució Cordovesa que va deposar al califa Hisham II en 1.009; Aúnque el califat no va desaparèixer en aquest moment.
  • 1212

    Batalla de les navas de Tolosa

    Batalla de les navas de Tolosa
    La batalla de les Navas de Tolosa, trucada en la historiografia àrab «batalla d'Al-Uqab» o «Al-'Iqāb» 'la costa' ia la cristiana també «batalla d'Úbeda», va enfrontar el 16 de juliol de 1212
  • Period: 1238 to 1492

    Regnes Nassarita de Granada

    El regne va ser fundat en 1238 pel noble nassarita Mohamed-Ben-Nazar, encara que originalment tenia el seu centre de poder situat a Jaén. ... El regne nassarita de Granada seria l'últim Estat musulmà de la península ibèrica, l'antiga al-Àndalus.
  • 1247

    Conquesta cristiana sevilla

    Conquesta cristiana sevilla
    La conquesta de Sevilla va tenir lloc entre agost de 1247 i el 23 de novembre de 1248 per part de les tropes cristianes de Ferran III de Castella. La ciutat es trobava sota el domini musulmà del caid Axataf.
  • 1492

    Rendició de Granada

    Rendició de Granada
    La rendició de Granada és un quadre del pintor espanyol Francisco Pradilla i Ortiz finalitzada en 1882, que es troba a la Sala de Conferències o Saló dels Passos Perduts del Palau del Senat d'Espanya.
  • Desembarcament de Gibraltar

    Desembarcament de Gibraltar
    La batalla de Gibraltar va ser un combat naval esdevingut el 25 d'abril de 1607 durant la guerra dels Vuitanta Anys en què una flota de les Províncies Unides dels Països Baixos va sorprendre i va atacar durant quatre hores a la flota espanyola amarrada a la badia de Gibraltar. La batalla va acabar amb una victòria neerlandesa.