5c5272d4a67e6

Evuloció de la taula periódica {Ismael-Manuel}

By ManIsma
  • Döbereiner

    Döbereiner
    Aquest químic va aconseguir a elaborar un informe que mostrava una relació entre la massa atòmica de certs elements i les seves propietats en 1817. Ell destaca l'existència de similituds entre elements agrupats en trios que ell anomena "tríades". La tríada del clor, del brom i del iode és un exemple. Posa en evidència que la massa d'un dels tres elements de la triada és intermèdia entre la dels altres dos. En 1850 vam poder comptar amb unes 20 tríades per arribar a una primera classificació.
  • Chancourtois Cargol tel.lúric

    Chancourtois Cargol tel.lúric
    Chancourtois va disposar els elements segons l'ordre creixent dels seus pesos atòmics sobre una corba helicoïdal en l'espai, de manera que els punts que es corresponien sobre les successives voltes de l'hèlix, diferien en 16 unitats de pes atòmic. Els elements anàlegs, estaven situats en aquests punts, el que suggeria una repetició periòdica de les propietats. Aquesta disposició es coneix com cargol tel.lúric.
  • Chancourtois y Newlands

    Chancourtois y Newlands
    En 1862 Chancourtois, geòleg francès, posa en evidència una certa periodicitat entre els elements de la taula. En 1864 Chancourtois i Newlands, químic anglès, anuncien la Llei de les octaves: les propietats es repeteixen cada vuit elements. Però aquesta llei no es pot aplicar als elements més enllà del Calci. Aquesta classificació és per tant insuficient, però la taula periòdica comença a ser dissenyada.
  • Meyer

    Meyer
    En 1869, Meyer, químic alemany, posa en evidència una certa periodicitat en el volum atòmic. Els elements similars tenen un volum atòmic similar en relació amb els altres elements. Els metalls alcalins tenen ara un volum atòmic important.
  • Mendeleïev

    Mendeleïev
    En 1869, Mendeléiev, químic rus, presenta una primera versió de la seva taula periòdica en 1869. Aquesta taula va ser la primera presentació coherent de les semblances dels elements. El es va adonar que classificant els elements segons les seves masses atòmiques es veia aparèixer una periodicitat pel que fa a certes propietats dels elements. La primera taula contenia 63 elements.