Etapa napoleònica

  • Cop d’estat de Napoleó

    Cop d’estat de Napoleó
    El Cop d'Estat, dirigit per Napoleó Bonaparte, va enderrocar el Directori a França i el va substituir pel Consolat Francès.
  • Period: to

    Consolat

    El Consolat va ser la institució de govern a França després de la caiguda del Directori, després del cop d'Estat que va donar Napoleó Bonaparte.
  • Napoleó, cònsol vitalici

    Napoleó, cònsol vitalici
    Va ser a més cònsol vitalici des del 2 d'agost de 1802 fins a la seva proclamació com a emperador dels francesos el 18 de maig de 1804.
  • Napoleó, emperador francès

    Napoleó, emperador francès
    La coronació de Napoleó I com a emperador dels francesos va tenir lloc el diumenge 2 de desembre de 1804, a la catedral de Notre-Dame de París. Segons la llegenda, durant la coronació va arrabassar la corona de les mans del papa Pius VII i es va coronar a si mateix, mostrant així el seu rebuig a l'autoritat del pontífex.
  • Codi civil napoleònic

    Codi civil napoleònic
    El Codi Civil Francès, conegut com el Codi Napoleònic o Codi de Napoleó, és un dels codis civils més coneguts del món. Va ser aprovat per la llei del 21 de març de 1804 i es troba encara en vigor, encara que amb nombroses i importants reformes.
  • Period: to

    Imperi napoleònic

    El primer Imperi francès, també conegut com l'Imperi napoleònic o la França napoleònica, va ser el govern monàrquic establert per Napoleó Bonaparte després de la dissolució de la Primera República Francesa en 1804.
  • Batalla de Trafalgar

    Batalla de Trafalgar
    La batalla de Trafalgar va ser una batalla naval que va tenir lloc el 21 d'octubre de 1805, en el marc de la tercera coalició iniciada pel Regne Unit, Àustria, Rússia, Nàpols i Suècia per intentar enderrocar Napoleó Bonaparte del tron ​​imperial i dissoldre la influència militar francesa existent a Europa.
  • Màxim domini napoleònic sobre Europa

    Màxim domini napoleònic sobre Europa
    Napoleó va tenir un gran impacte en el món modern, traient reformes liberals a les terres que va conquistar, especialment les regions dels Països Baixos, Suïssa i parts d'Itàlia i Alemanya modernes. Va posar en pràctica nombroses polítiques liberals a França i Europa Occidental.
  • Fracàs de la invasió de Rússia

    Fracàs de la invasió de Rússia
    Napoleó Bonaparte va travessar el riu Neman en un intent d'atrapar i derrotar l'exèrcit rus. Napoleó esperava compel·lir el tsar Alexandre I de Rússia perquè aturés el comerç amb els comerciants britànics a través d'apoderats, en un esforç per pressionar el Regne Unit per tal que demanés la pau.
  • Napoleó és desterrat a l’illa d’Elba

    Napoleó és desterrat a l’illa d’Elba
    Després del desastre de la campanya de Rússia i la derrota a la batalla de Leipzig, s'havia vist forçat a abdicar per primera vegada ia retirar-se a Elba, una illa situada entre Còrsega i la costa italiana.
  • Derrota a Espanya

    Derrota a Espanya
    les tropes espanyoles comandades pel marquès de Wellington es van enfrontar a l'exèrcit imperial del mariscal Soult a Tolosa. Aquela batalha foguèt la darrièra de la Guèrra d'Independéncia espanhòla e supausèt la fin de l'ocupacion napoleònica de la peninsula ibèrica.
  • La coalició antifrancesa (GB, Àustria, Prússia i Rússia) entra a París

    La coalició antifrancesa (GB, Àustria, Prússia i Rússia) entra a París
    La coalició va envair França i va capturar París, obligant Napoleó a abdicar a l'abril de 1814.
  • Napoleó, derrotat a Waterloo per la coalició antifrancesa

    Napoleó, derrotat a Waterloo per la coalició antifrancesa
    El resultado fue una derrota incontestable y definitiva de las fuerzas napoleónicas que determinó el final del primer Imperio francés.
  • Napoleó s’escapa i recupera el poder (Imperi dels 100 dies)

    Napoleó s’escapa i recupera el poder (Imperi dels 100 dies)
    El període conegut com els Cent Dies, o Campanya de Waterloo, comprèn des del 20 de març de 1815, data del retorn de Napoleó a París des del seu exili a Elba, fins al 8 de juliol de 1815, data de la segona restauració de Luis XVIII com a rei de França.
  • Napoleó mor a l’illa de Santa Elena

    Napoleó mor a l’illa de Santa Elena
    Santa Elena, a causa de la seva llunyania i inaccessibilitat, va servir com a presó per a grans personalitats de la història. Napoleó Bonaparte va passar els seus últims anys de vida deportat a la illa des de 1815 fins a la seva mort, ocorreguda el 5 de maig de 1821.