EIX GRECIA I ROMA

  • 525 BCE

    Kuros d’Annavysos

    Kuros d’Annavysos
    Autor desconegut. Pertany a les escultures gregues en el període arcàic. L'escultura representa a un atleta nu, i medeix 1,94 m. Està realitzada amb màrmol, i actualment es localitza en el Museu Nacional d'Atenes.
  • 505 BCE

    Kore del pèplum

    Kore del pèplum
    Escultura feta de marbre policromat de Paros, de 1,21m d'alçada. L'estil forma part del grec arcaic, i es troba al Museu de l'Acròpolis d'Atenes. Es desconeix el seu autor.
  • 460 BCE

    Guerrers de Riace

    Guerrers de Riace
    Parella d'estatues gregues d'estil arcaic final. Estàn exposades al Museu nacional de la Magna Grècia. Actualment no es sap la datació, procedència i autors exactes.
  • 455 BCE

    Discòbol

    Discòbol
    Escultura del grec Miró. L'original era de bronze, però només s'han trobat les còpies romanes en marbre. La més important es troba al Museu Nacional Romà de Roma.
  • 450 BCE

    Dorifor

    Dorifor
    Obra exponencial del període grec clàssic. Esculpida per Policlet i localitzada al Museu Arqueològic Nacional de Nàpols. Va ser un dels primers contrappostos.
  • 427 BCE

    Temple Atenea Nike

    Temple Atenea Nike
    És un temple jònic d'estil grec clàssic. Cal·lícrates va portar a terme la seva construcció, conmemorant la victòria sobre els perses en la batalla de Salamina. Està situat a l'acròpolis de Grècia.
  • 400 BCE

    Escola de Fideas

    Escola de Fideas
    Escola creada per Fideas (490aC - 432aC), considerat el millor escultor grec clàssic. Figures en or i ivori de Zeus i Atenea Partenos formen part d'aquesta escola. Actualment la majoría d'escultures són còpies romanes.
  • 350 BCE

    Teatre d’Epidaure

    Teatre d’Epidaure
    Teatre de l'antiga Grècia a Argòlida, amb un jaciment arqueològic. Situat a l'Epidaure (Grècia), amb una altitud de 455m.
  • 330 BCE

    Hermes i Dionís infant

    Hermes i Dionís infant
    Escultura de marbre atribuïda a Praxíteles del període clàssic final, tot i que es creu que és una còpia. Es troba exposada al Museu Arqueològic d'Olímpia, amb una alçada de 213 centímetres.
  • 200 BCE

    Escola de Rodes

    Escola de Rodes
    Va des del segle VI fins al I aC, situada a la ciutat de Rodes. Hi havien escultures monumentals i colossals, i destaca el patetisme, la tensió i el moviment exacerbat. Obres com Colós de Rodes, Victòria de Samotracia i Laocoont i els seus fills formen part d'aquesta escola.
  • 200 BCE

    Mosaic d'Alexandre el Gran

    Mosaic d'Alexandre el Gran
    Mosaic de la Casa del Faune de Pompeia, que representa la càrrega dels hetairoi d'Alexandre a la batalla d'Issos. Les seves mides son de 5,82×3,13 m, i va ser creat per Filoxè. Moviment hel·lenístic. Pertany a la col·lecció del Museu Arqueològic Nacional de Nàpols.
  • 190 BCE

    Victòria de Samotracia

    Victòria de Samotracia
    Escultura de marbre de l'antiga Grècia que representa la deesa Atena Nike. Pertany al període hel·lenístic, situat actualment al Museu del Louvre. L'obra se l'ha atribuït a Pitòcrit de Rodes, amb dimensions de 2,45 m d'altura.
  • 188 BCE

    Altar de Pergam

    Altar de Pergam
    Es un monument religiós aixecat sobre l'acròpoli de la ciutat de Pèrgam. Fet amb marbre per un autor desconegut. Estil arquitectònic hel·lenístic.
  • 46 BCE

    Circ Màxim

    Circ Màxim
    Es va acabar de contruïr al segle II dC. Es durien a terme les curses de bigues i quadrigues. Construcció de 600 metres d'allargada, amb un aforament màxim de 385.000 persones. Localitzat a la ciutat metropolitana de Roma Capital.
  • 20 BCE

    August prima portà

    August prima portà
    Estàtua de Cèsar August. Còpia feta de marbre de Paros, exhibida al Braccio Nuovo dels Museus Vaticans. Pertany al període de l'antiguitat clàssica, medeix 208 cm d'alçada i 130 cm d'ample.
  • 16 BCE

    Maison Careé

    Maison Careé
    Temple romà d'arquitecte desconegut. Fet amb pedra calcària, de mesures 14x28 metres. Es troba a la ciutat de Nimes (Occitània, França). Construcció que uneix entre sí dues columnes per dalt (arquitravada).
  • 9 BCE

    Ara pacis Augustae

     Ara pacis Augustae
    Jaciment arqueològic commemoratiu de l'època de l'Imperi romà, del període de l'antiguitat clàssica. Construït per decisió del senat romà, en honor al retorn de l'emperador August després de victòries aconseguides. Contruït amb marbre de Carrara, amb una planta rectangular de dimensions d'11x10x4,60 metres. Situat a la regió de Laci, a Itàlia.
  • 14

    Aqüeducte de les Ferreres

    Aqüeducte de les Ferreres
    Pont i aqüeducte. Conjunt arqueològic fet amb pedra, que duia aigua del riu Francolí a l'antiga ciutat de Tàrraco. Estil arquitectònic romà amb 25 arcs, de mida 27m d'alçada x 217m d'ample. Es troba a Tarragona, gestionat pel Museu d'Història de Tarragona.
  • 27

    Laocoont i els seus fills

    Laocoont i els seus fills
    Escultura del període hel·lenístic grec, de 242 cm d'alçada. Contruït amb marbre blanc per Agesandre, Polidor i Atenodor de Rodes. Localitzat al Museu Pius-Clementí dels Museus Vaticans (Roma).
  • 80

    Coliseum

    Coliseum
    Amfiteatre construit al segle I. Situat a l'est del Fòrum Romà, a Itàlia (Roma). Capacitat màxima de 50.000 espectadors. Arquitecte desconegut, creat a partir de morter cobert de maó i recobert de marbre.
  • 176

    Retrat eqüestre Marc Aureli

    Retrat eqüestre Marc Aureli
    Obra escultòrica feta amb bronze, amb 4 metres d'alçada. Creador anònim. Es troba als Museus Capitolins, a Roma.