Eix cronològic de l'expansionisme alemany, italià i japonès

  • Ocupaccio de Manxuria

    Ocupaccio de Manxuria
    La Invasió japonesa de Manxúria s'inicià el 19 de setembre de 1931, quan l'Exèrcit Kwantung de l'Imperi del Japó envaí Manxúria immediatament a continuació de l'Incident de Mukden. Els japonesos van establir un estat titella anomenat Manxukuo, i la seva ocupació va durar fins al final de la Segona Guerra Mundial.
  • La conquesta d'Etiopia

    La conquesta d'Etiopia
    La Segona Guerra Italoabissínia, també anomenada la Guerra Etíop va ser una guerra colonial que començà a l'octubre de 1935 i acabà al maig de 1936. Va ser combatuda entre les forces armades del Regne d'Itàlia i les de l'Imperi Etíop.
  • Remilitaritzacio de Renania

    Remilitaritzacio de Renania
    La remilitarització de Renània o crisi de Renània va ser una crisi diplomàtica provocada per la remilitarització d'aquesta regió alemanya per decisió d'Adolf Hitler el 7 de març de 1936, vulnerant un dels punts establerts al Tractat de Versalles: la prohibició que Alemanya estacionés forces militars de qualsevol espècie en aquesta regió limítrofa amb França i Bèlgica, sense el permís previ d'aquests Estats.
  • Eix Roma-Berlin

    Eix Roma-Berlin
    El 25 d'octubre del 1936, Alemanya i Itàlia van formar un tractat d'amistat en què es van comprometre a seguir una política exterior comuna. A causa d'un discurs que va fer Mussolini una setmana després, aquesta aliança es va conèixer com l'Eix Roma-Berlín.
  • Period: to

    Guerra Xino-Japonesa

    La Segona Guerra sino-japonesa fou la guerra lliurada entre el 7 de juliol de 1937 i el 9 de setembre de 1945 entre la República de la Xina i l'Imperi del Japó, abans i durant la Segona Guerra Mundial, que va acabar amb la rendició del Japó el 1945.
  • L'annexio d'Austria a Alemanya

    L'annexio d'Austria a Alemanya
    A principis de 1938, Hitler ja havia consolidat el seu poder al front del Tercer Reich i estava preparat per acomplir la reunificació.
    El gener de 1938, Hitler va demanar que se cessés Alfred Jansa, el cap de l'exèrcit austríac, que estava preparant-se per la defensa contra una invasió alemanya, i Kurt Schuschnigg va accedir. El 12 de febrer de 1938, Hitler es va trobar amb Schuschnigg a Berchtesgaden (Baviera) i li va demanar que aixequés la prohibició dels partits polítics.
  • Occupacio dels Sudets

    Occupacio dels Sudets
    La crisi dels Sudet, és el nom que van rebre els esdeveniments de 1938 iniciats pels "Sudetendeutsche", una minoria ètnica de l'Europa Central formada per alemanys que vivien a Bohèmia, Moràvia i Silèsia oriental.
  • Conferencia de Munich

    Conferencia de Munich
    La Conferencia de Munich va ser un acord aconseguit el setembre de 1938 pels governs d'Alemanya, el Regne Unit, França i Itàlia, i que va permetre l'annexió alemanya dels Sudets, una regió de Txecoslovàquia.
  • Occupacio de la resta de Txecoslovaquia

    Occupacio de la resta de Txecoslovaquia
    L'ocupació militar de Txecoslovàquia per part de l'Alemanya nazi va començar amb l'annexió alemanya dels Sudets el 1938, va continuar amb la creació del Protectorat de Bohèmia i Moràvia i a finals de 1944 es va estendre a totes les parts de Txecoslovàquia.
  • El pacte Ribbentrop-Molotov

    El pacte Ribbentrop-Molotov
    El Pacte Mólotov-Ribbentrop va ser un pacte de no agressió entre l'Alemanya nazi i la Unió Soviètica que va permetre a aquestes potències dividir l'Europa de l'Est entre elles. El pacte va ser signat a Moscou el 23 d'agost de 1939 pel ministre d'Afers Exteriors alemany Joachim von Ribbentrop i el ministre d'Afers Exteriors soviètic Viatxeslav Mólotov[1] i va ser conegut oficialment com el Tractat de no agressió entre Alemanya i la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques