Johann gregor mendel biologia

Cronologia sobre l'evolució dels descobriments de la genètica

  • Descobriment dels cromosomes

    Descobriment dels cromosomes
    Karl Wilhelm von Nägeli, un botànic Suïs, va ser el primer a observar els cromosomes en cèl·lules de plantes
    https://www.britannica.com/biography/Karl-Wilhelm-von-Nageli
  • Descobriment de la MITOSI

    Descobriment de la MITOSI
    La mitosi va ser descrita per primera vegada en 1848 pel botànic alemany Wilhelm Hofmeister quan estudiava el desenvolupament embrionari en plantes. Tot i això, el descobriment se li atribueix a Walther Flemming el qual, entre 1879 i 1882, va visualitzar els cromosomes en divisió i va descriure la manera com es replicaven.
    https://www.genome.gov/es/genetics-glossary/Mitosis
  • Presentació del experiments de Mendel

    Presentació del experiments de Mendel
    Mendel va presentar els seus treballs en les reunions de la Societat d'Història Natural de Brünn, el 8 de febrer i el 8 de març de1865.
  • Presentació del experiments de Mendel

    Presentació del experiments de Mendel
    Mendel va presentar els seus treballs en les reunions de la Societat d'Història Natural de Brünn, el 8 de febrer i el 8 de març de1865.
  • Publicació dels experiments de Mendel

    Publicació dels experiments de Mendel
    Els seus experiments els va publicar com a Experiments sobre hibridació de plantes en 1866.
    En aquest llibre descriu els experiments amb el pèsol que li van permetre elaborar les famoses lleis que porten el seu nom.
    L'obra va ser llegida en les reunions del 8 de febrer i del 8 de març de 1865 de l'Associació d'Història Natural de Brno, però no es va arribar a publicar fins al següent any.
  • Descobriment de la MEIOSI

    Descobriment de la MEIOSI
    La meiosi va ser descrita per primera vegada en 1876 pel biòleg alemany Oscar Hertwig quan estudiava ous d'eriçó de mar. Més tard va tornar a ser descrita al 1887, per el zoòleg belga Edouard Van Beneden, qui va va observar que cada parell de cromosomes se separava per a formar dues cèl·lules, les quals presentaven la meitat del nombre de cromosomes.
    https://www.genome.gov/genetics-glossary/Meiosis
  • Creació del concepte GENÈTICA

    Creació del concepte GENÈTICA
    Va ser William Bateson, biòleg i genetista anglès, el qual encunyo el terme genètica en una de les seves cartes a Adam Sedgwick. Aquest també va ser un dels redescobridors del treball de Mendel
    http://bioinformatica.uab.es/genetica/curso/Historia.html#:~:text=Aunque%20la%20Gen%C3%A9tica%20es%20una,fundamentales%20para%20el%20pensamiento%20gen%C3%A9tico
  • Creació del terme GEN

    Creació del terme GEN
    La paraula gen va ser encunyada en 1909 pel Wilhelm Johannsen, botànic danès,​ a partir d'una paraula grega que significa "generar", referint-se a la unitat física i funcional de l'herència biològica. No va ser fins a 1950, que es va imposar el concepte de gen com la cadena d'ADN que dirigeix la síntesi d'una proteïna.
  • Demostració que el ADN és el material hereditari

    Demostració que el ADN és el material hereditari
    Oswald Theodore Avery amb els seus col·laboradors; Colin Munro MacLeod i Maclyn McCarty, Avery consiguó desenvolupar l'experiment de Griffith fins al punt en què no era necessari afegir més que ADN als bacteris rugosos per a convertir-les en llises, i tot això en el tub d'assaig sense necessitat d'inocular-les-hi a un ratolí. Avery i els seus col·laboradors van publicar els seus resultats en 1944
  • Descobriment que cada Gen serveix per produir una PROTEINA

    Descobriment que cada Gen serveix per produir una PROTEINA
    El genetista George Beadle va proposar per primera vegada en el 1945 que cada gen era específic, amb això va crear la hipòtesi de: «un gen, una proteïna». La qual va ser modificada posteriorment.
  • Descobriment de l'estructura del DNA

    Descobriment de l'estructura del DNA
    James D. Watson i Francis Crick al 1953 van demuestar l'estructura de doble hèlix de l'ADN. Aquests van publicar la famosa estructura de la doble hèlix de l'ADN, en un article en la revista Nature
  • Demostració que els humans tenim 46 CROMOSOMES

    Demostració que els humans tenim 46 CROMOSOMES
    Joe Hin Tjio i Albert Levan, van determinar que l'espècie humana tènia un cariotip de 46 cromosomes, és a dir 23 parelles o 2n=46, i no 48 com es pensava anteriorment
  • Period: to

    Projecte GENOMA HUMÀ

    El Projecte del genoma humà (PGH) va ser un programa de recerca col·laboratiu i internacional la meta de la qual era la del mapatge i enteniment complet de tots els gens dels éssers humans. On tots els nostres gens junts es coneixen com el nostre "genoma".
  • Projecte ENCODE

    Projecte ENCODE
    L'Enciclopèdia d'Elements del DNA (ENCODE) és un projecte de recerca públic impulsat per l'institut americà National Human Genome Research Institute (NHGRI) el setembre del 2003.
    El projecte ENCODE aspira a completar la identificació de tots els elements funcionals del genoma humà.
  • Projecte GENOMA HUMÀ

    Projecte GENOMA HUMÀ
    El Projecte del genoma humà (PGH) va ser un programa de recerca col·laboratiu i internacional la meta de la qual era la del mapatge i enteniment complet de tots els gens dels éssers humans. On tots els nostres gens junts es coneixen com el nostre "genoma".