Creació d'una línia de temps sobre els regnats/mandats/dictadures des de Carles II fins a Felip VI

  • Carles II d'España

    Carles II d'España
    Malgrat els seus problemes de salut i les critiques sobre el seu físic, el seu periode va suposar l'inici del procés reformista. ser qui va fer primers passos cap al nou Estat en el qual es basa la reforma borbònica. Fins i tot es va recuperar la natalitat i la seguretat en la moneda, la qual cosa va ajudar al comerç. Però no sols van haver millores econòmiques sinó també l'impuls a l'activitat científica (matemàtiques, cartografia...).
  • Felip V d'España

    Felip V d'España
    Felip V anomenat «l'Animós», va ser rei d'Espanya des del 1700-1746 (amb una breu interrupció). Va heretar el tron ​​espanyol en morir Carles II (qui va ser l'últim monarca de la casa d'Àustria o Habsburg a Espanya). D'aquesta manera, Felip es va convertir en el primer Borbó de la línia dinàstica espanyola.
  • Ferran VI d'Espanya

    Ferran VI d'Espanya
    El període del seu regnat es va caracteritzar principalment pel seu pacifisme, és a dir, el manteniment de la pau i la neutralitat enfront de França i Anglaterra, mentre ambdues intentaven l'aliança amb Espanya. A més dona suport a les ciències i les arts (especialment la música)
  • Carles III d'Espanya

    Carles III d'Espanya
    Carles III va ser el primer Borbó que va regnar a Espanya pertanyent a la Casa de Borbó (era el tercer fill de Felip V, a més d'Isabel de Farnesio i Ferran VI).A més va ser com una peça en la política familiar en la lluita per recuperar la influència espanyola a Itàlia
  • Carles IV d'Espanya

    Carles IV d'Espanya
    Va ser un rei poc inclinat als assumptes de govern, que va deixar en gran manera en mans de la seva esposa i Godoy.
    Els esdeveniments de la Revolució francesa van condicionar la política internacional en tota Europa i va arrossegar també a Espanya. Espanya va col·laborar amb França en la seva guerra contra Anglaterra, deixant pas en el territori espanyol per a lligar a Portugal, però les coses no van tenir lloc com s'havia previst.
  • Josep I Bonapart

    Josep I Bonapart
    És el germà major de Napoleó Bonaparte, en diverses ocacions va signar (com enviat del seu germà) en tractats amb els Estats Units, Gran Bretanya ... Va ser ambaixador a Roma i va contribuir a la preparació del cop d'estat donat pel seu germà. Després de la caiguda de Napoleó, va viure als Estats Units i a Itàlia.
  • Ferran VII d'Espanya

    Ferran VII d'Espanya
    Ferran VII va ocupar el tron espanyol en 1808 fins a la seva mort en 1833. Tot això després d'haver passat cinc anys en captivitat a França i el reconeixement de Napoleó com a rei d'Espanya va poder tornar. D'aquesta manera va ser la sortida del «rei intrús» Josep I Bonaparte.
  • Isabel II d'Espanya

    Isabel II d'Espanya
    La seva succeció va ser summament qüestionada ja que seria una dona qui ocupi la corona, una part d'aquest període es va caracteritzar pels profunds processos canvis polítics que porta amb si la Revolució liberal: el liberalisme polític i la consolidació del nou Estat i les transformacions socioeconòmiques. Però també molts cortesans i militars en els quals es va recolzar i els polítics d'un i un altre bàndol conspiraven al seu favor propi.
  • Revolució Sexenni Democràtic

    Revolució Sexenni Democràtic
    Apartir d'una crisi agrària, financera, industrial i política comença aquest període anomenat la Gloriosa o Revolució de Setembre o la Septembrina, va ser una revolta militar amb elements civils que va tenir lloc a Espanya a 1868 -1874. Això va suposar el destronament i exili de la reina Isabel II.
  • Amadeu I d'Espanya

    Amadeu I d'Espanya
    Va ser triat rei d'Espanya per les Corts Generals en 1870, després de la destitució d'Isabel II. Al gener de 1873 el suport del Partit Radical va acabar a causa d'un enfrontament per la reforma de l'exèrcit. Llavors va rebre una carta on se li demanava renunciar.
  • Primera República espanyola

    Primera República espanyola
    El Rei Don Amadeu de Savoia renuncia a la corona d'Espanya l'11 de febrer de 1873, donant principi a la Primera República. En efecte, tenen lloc quatre presidents en els onze mesos que dura la Primera República que han de fer front a la rebel·lió cantonal.
  • Estanislao Figueras

    Estanislao Figueras
    Estanislao va ser un advocat i polític, a més de ser el primer president de la Primera República Espanyola. Després de la seva fugida a França i la seva substitució per Pi i Margall va acabar el seu govern. La crisi econòmica, la divisió interna en el seu propi partit i la proclamació de l'Estat Català, va acabar revocant la dissolució de l'exèrcit a Catalunya.
  • Francisco Pi y Margall

    Francisco Pi y Margall
    Francesc pertanyia al bufet d'advocats d'Estanislao Figueras qui li va encomanar el Ministeri de la Governació. Va lluitar per mantenir l'ordre públic, contenir el moviment cantonalista i procurar que les eleccions tinguin un resultat favorable per al règim.
  • Nicolás Salmerón

    Nicolás Salmerón
    Va decretar la separació entre l'Església i l'Estat, la immobilitat dels funcionaris públics i una reforma penitenciària. Però els militars conservadors van tornar contra el règim. Finalmente va acabar dimitint.
  • Emilio Castelar

    Emilio Castelar
    Va ser l'últim president de la Primera República, després de convertir-se en cap del partit republicà no acceptava la monarquia constitucional i al duc Amadeu I de Savoia. La seva influència disminuïa i va haver d'acabar abandonant el poder en 1874.
  • Alfons XII d'Espanya

    Alfons XII d'Espanya
    Després de l'abdicació de la seva mare Isabel II, a favor d'Alfonso, va ser reconegut com a rei legítim pel militar carlista Ramón Cabrera. I també es va guanyar el sobrenom del "pacificador" per reparar els danys que les lluites internes que va deixar el Sexenni Revolucionari.
  • Alfons XIII d'España

    Alfons XIII d'España
    El seu regnat va començar en néixer però la seva mare va exercir com a regent fins a 1902. A més el sistema polític és una monarquia liberal (encara que no democràtica) Però a partir de 1914 comença la crisi de la monarquia constitucional d'Alfons XIII, a més de la descomposició dels dos grans partits en què s'havia recolzat la Restauració.
  • Dictadura de Primo de Rivera

    Dictadura de Primo de Rivera
    Miguel Primo de Rivera, el capità general de Catalunya, dona un cop d'estat el 13-07-1923. Com a conseqüència s'obre un període on es prohibeixen les llengües que no siguin el castellà, la dissolució de les diputacions provincials, la censura de premsa i les garanties constitucionals es veuen perjudicades.
  • Niceto Alcalá Zamora

    Niceto Alcalá Zamora
    Va ser el primer president de la Segona República i va exercir durant cinc anys complint la Constitució. Va tenir conflicte amb les forces esquerres i dretes, i després de les eleccions en 1936, Niceto Alcalá Zamora va ser destituït com a president i Manuel Azaña va ser qui va prendre nou càrrec. Niceto es va exiliar a París i, més tard, a Buenos Aires.
  • Segona República espanyola

    Segona República espanyola
    Després de la dimissió de Primo de Rivera el 28-01-1930, no es va aconseguir establir un ordre constitucional que assegurés la monarquia. Também hi havien pretensions de democratització i modernització del país que havien pres força i molts d'ells en masses. Per això, la República es percep com la forma d'Estat més adequada per a dur-les a terme.
  • Manuel Azaña Díaz

    Manuel Azaña Díaz
    Com president del Consell de Ministres va impulsar la secularització de la vida pública (legalitzant el matrimoni civil i el divorci), va rectificar l'exèrcit, va posar en marxa una reforma agrària i va concedir l'autonomia a Catalunya. Però tot això no li va assegurar el suport del moviment obrer (a causa de la crisi econòmica). Va haver de dimitir i va perdre les eleccions de 1933. Però va retornar com a president de la Segona República des de 1936 fins a 1939.
  • Dictadura de Francisco Franco

    Dictadura de Francisco Franco
    Aquest règim s'instaura a l'abril de 1939, suposa una llarga i separació amb el passat i la trajectòria del parlamentarisme i liberalisme. I el règim de Franco no se sosté en una Constitució que garanteixi la separació de poders. Al llarg del temps, a causa de les exigències d'adaptació tant internes com externes, s'elaboren una sèrie de lleis Fonamentals. Aquest període es va estendre fins a la mort de Franco.
  • Joan Carles I d'Espanya

    Joan Carles I d'Espanya
    Segons les previsions legals, després de la mort de Franco, va tenir lloc la coronació de Juan Carlos com a rei, restablint-se així la monarquia de la Casa de Borbó a Espanya. Va impulsar una transició pacífica de la dictadura a la democràcia des de la legalitat vigent. Va nomenar com a president del govern a Adolfo Suárez en 1976. I d'aquesta manera es va convertir en un monarca parlamentari amb poders únicament simbòlics i representatius.
  • Felip VI

    Felip VI
    Felip de Borbó és el tercer fill de Joan Carles I, qui després de 39 anys de regnat, el 2 de juny de 2014 comunica oficialment la seva decisió d'abdicar la Corona d'Espanya a favor del seu fill. D'aquesta manera, Felip VI de Borbó es converteix en el nou rei d'Espanya que encara regna fins a l'actualitat.