Fets Historics Al Voltant De Catalunya

  • Inici guerra dels 30 anys

    Inici guerra dels 30 anys
    La Guerra dels Trenta Anys es un conflicte europeu que va esclatar principalment al centre de europa i una de les causes perque es produis aquesta guerra va ser que el comers va desapareixer degut als constants saqueigs durant la guerra, hi fins hi tot hi han hagut pobles que en estat saquejats fins 18 vegades.
    Gracies a la Pau de Westflia, signada a Munster el 1648 va posar fi a la guerra dels Trenta Anys.
  • Corpus de sang

    Corpus de sang
    El Corpus de Sang va ser un avalot ocorregut a Barcelona,protagonitzat per un nombros grup de segadors i una bona part de la poblacio local.
    El Corpus de Sang es va desencadanar despres d'un petit accident al carrer Ample entre uns segadors i uns barcelonins.
  • Final guerra dels segadors

    Final guerra dels segadors
    Cap al 1650 el recolzament que inicialment s'havia donat al domini frances s'ensorrava mentre l'exercit espanyol, Francisco de Orozco, el marques de Mortara, avanava de nou des de Lleida i posava setge a Barcelona l'agost de 1651. El 1652 Barcelona, despres d'un any de setge i l'entrada de la pesta, queia en mans de l'exrcit de Felip IV comandat per Joan Josep d'ustria.
  • Pau dels Pirineus

    Pau dels Pirineus
    El Tractat dels Pirineus (o Pau dels Pirineus)va ser signat pels representants de Felip IV de Castella i III d'Arag, Luis de Haro i Pedro Coloma, i els de Llus XIV de Frana, Cardenal Mazzarino i Hugues de Lionne i posa fi al litigi de la Guerra dels Trenta Anys.
  • Derrota de Catalunya a la Guerra de succesio

    Derrota de Catalunya a la Guerra de succesio
    Despres de la mort del seu germa Josep I, esdevingues emperador, Carles d'ustria va desentendres dels regnes hispanics i es retira cap a l'Imperi, i les potencies aliades van considerar mes convenient reconixer Felip de Borb com a rei d'Espanya. El 7 de juliol de 1713, representants de Felip V convidaren la ciutat de Barcelona a rendir-se; dos dies despres, la Junta de Braos va decidir resistir com a unica manera d'intentar salvar el sistema institucional catala.
  • Decret de Nova Planta

    Decret de Nova Planta
    Els Decrets de Nova Planta son tres decrets signats per Felip V despres que les seves tropes ocupessin militarment, en la Guerra de Successi, els diferents regnes i territoris de la Corona d'Arago.
    Es promulgaren en les dates seguents:
    Regnes de Valencia i l'Arago: 29 de juny de 1707.
    Mallorca i les Pitiuses: 28 de novembre de 1715.
    Principat de Catalunya: 16 de gener de 1716.