ODS

  • Primera Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà

    Primera Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà
    És la primera gran conferencia de la ONU per tractar el medi ambient internacionalment.
  • La comissió Brundtland

    La comissió Brundtland
    La comissió de Harlem Brundtland és la primera comissió enfocada en el desenvolupament sostenible i en fer consciència de la problemàtica econòmica, social i mediambiental.
  • La conferència Bergen

    La conferència Bergen
    És una conferència del desenvolupament sostenible en la qual va destacar millorar la informació sobre l'estat sostenible.
  • La Cimera de la Terra de Rio de Janeiro

    La Cimera de la Terra de Rio de Janeiro
    La Cimera de la Terra són les Conferències de Nacions Unides sobre el mediambient i el desenvolupament, va reunir a representants de tots els països per tractar el medi ambient, per exemple, el canvi climàtic.
  • COP1, Berlín

    COP1, Berlín
    És la primera Conferència sobre el Canvi Climàtic que va néixer a Berlín.
  • COP2, Ginebra

    COP2, Ginebra
    La COP2 va tractar de fixar objectius quantitatius i obligatoris per reduir les emissions de gasos de l'efecte hivernacle en països industrialitzats, és va fer a Ginebra.
  • COP3, Kioto

    COP3, Kioto
    La COP3 va tractar del Protocol de Kioto, el qual va ser firmat per diversos països per poder reduir les emissions de gasos de l'efecte hivernacle, també, va ser per regular les activitats humanes i millorar el mediambient global.
  • COP4, Buenos Aires

    COP4, Buenos Aires
    La COP4 de Buenos Aires va aprovar un pla d'acció de dos anys per reduir els riscos del canvi climàtic.
  • COP5, Bonn

    COP5, Bonn
    A la COP5 de Bonn, la Unió Europea va anunciar el seu objectiu polític de ratificar el Protocol de Kyoto l'any 2002 i es va continuar amb el pla d'acció de dos anys per reduir els riscos del canvi climàtic.
  • COP6, La Haya y (2ª part), Bonn

    COP6, La Haya y (2ª part), Bonn
    La COP 6 d’Haya van proposar negociacions per poder arribar a un acord en el pla d'acció de dos anys per reduir els riscos del canvi climàtic.
  • COP7, Marrakech

    COP7, Marrakech
    La COP7 de Marrakech va continuar amb el Protocol de Kioto fent uns acords: mecanismes de flexibilitat, sancions a que no compleixi els acords i reducció del CO2.
  • COP8, Nueva Delhi

    COP8, Nueva Delhi
    La COP8 va ser una reunió important que va ajudar a avançar a la feina sobre els Mecanismes de Desenvolupament Net. Es va aprovar la Declaració de Delhi, que diu que els països més pobres s'han d'enfocar al desenvolupament sostenible ia acabar amb la pobresa, mentre compleixen els acords sobre canvi climàtic.
  • COP9, Milán

    COP9, Milán
    A la COP9, els països no estaven d'acord sobre el Protocol de Kyoto. Tot i això, es van fer avenços en com incloure la plantació i reforestació d'arbres als Mecanismes de Desenvolupament Net.
  • COP10, Buenos Aires

    COP10, Buenos Aires
    A la COP10 de Buenos Aires, es van aprovar mesures per ajudar els països a enfrontar el canvi climàtic. Es van fer més estudis científics i es va donar suport als països en desenvolupament. També es va treballar en projectes “nets” i es va organitzar una trobada per compartir informació.
  • COP11, Montreal

    COP11, Montreal
    La COP11 es va realitzar a Montreal del 28 de novembre al 9 de desembre del 2005. Va ser la primera vegada que es va reunir amb el Protocol de Kyoto en vigor. Es van aprovar les "Decisions de Marrakech", que estableixen regles per aplicar el Protocol i ajuden els països en desenvolupament. També es va començar a planejar quins compromisos prendre després del 2012. A més, es van acordar detalls per facilitar la implementació del Protocol.
  • COP12, Nairobi

    COP12, Nairobi
    La COP12 es va celebrar a Nairobi del 6 al 17 de novembre de 2006. Es van fer acords per ajudar els països en desenvolupament a enfrontar el canvi climàtic. Es va decidir donar suport a més projectes de tecnologia neta a l'Àfrica i es va preparar un pla per negociar nous compromisos després del 2012.
  • COP13, Bali

    COP13, Bali
    La COP13 de Bali va substituir el Protocol de Kioto, es va donar conciència a l'escalfament global i es va aprovar el "Pla d'Acció de Bali".
  • COP14, Poznán

    COP14, Poznán
    La COP14 de Poznán va donar recolzament al programa per transferir noves tecnologies ecològiques pel desenvolupament sostenible.
  • COP15, Copenhague

    COP15, Copenhague
    A la COP15 de Copenhague, no es va aconseguir un nou acord per reemplaçar el Protocol de Kyoto. Es va crear el Fons Verd Climàtic, però els compromisos de diners es van deixar per al 2020. No es van fer promeses clares per evitar que la temperatura global pugi més de 2°C, i els països només es van comprometre a reduir les emissions de manera voluntària, sense obligació.
  • COP16, Cancún

    COP16, Cancún
    La COP16 a Cancún va crear el Fons Verd pel Clima que va consistir en destinar diners per poder ajudar als països més pobres en els costos del canvi climàtic.
  • COP17, Durban

    COP17, Durban
    La COP17 de Durban, la situació del mediambient no va millorar però es va proposar un tractat global en el que obligatòriament havíen de participar els països que més contaminen com Xina.
  • COP18, Doha

    COP18, Doha
    S'esperava que la COP18 de Doha fos tranquila, però van haver-hi diferents problemes. Van acordar la "Porta Climàtica de Doha" que aquest acord va fer allargar el Protocol de Kioto, les negociacions del desenvolupament es van proposar pel proper any i estaven descontents perquè l'acord que es va proposar no feia res de les recomanacions científiques per acabar amb l'escalfament global.
  • COP19, Varsovia

    COP19, Varsovia
    A la COP19 de Varsovia, la cimera de Polonia buscava una solució per reduir les emissions de gasos però molts països es van oposar, van destacar que la Unió Europea estava frenada per l'influència de Polonia i la seva indústria de carbó.
  • COP20, Lima

    COP20, Lima
    La COP20 de Lima va ser molt favorable ja que Xina i Estats Units van fer un acord per reduir les emissions de gasos i es va proposar per a un futur reduir entre un 40-50% les emissions de gasos.
  • COP21, París

    COP21, París
    La COP21 de París va destacar per el seu acord, "L'Acord de París", va ser signat per 197 països, busca limitar l'augment de la temperatura global i reduir les emissions de gasos. Ha impulsat l'ús d'energies netes com per exemple els molins de vent per poder lluitar el canvi climàtic.
  • COP22, Marrakech

    COP22, Marrakech
    La COP22 de Marrakech, es va convocar una reunió on es va acordar un pla de treball per aplicar l'Acord de París i es va firmar un tracte per seguir unes normes treballant l'acord.
  • COP23, Fiji-Bonn

    COP23, Fiji-Bonn
    La COP23 sobre el Canvi Climàtic es va dur a terme a Bonn del 6 al 17 de novembre del 2017, presidida per Fiji, un país molt afectat pel canvi climàtic. El seu primer ministre, Frank Bainimarama, va estar molt actiu a la conferència. Els Estats Units van enviar una delegació de baix nivell a causa de la decisió de Donald Trump d'abandonar l'Acord de París, mentre que la Xina va participar de manera més activa.
  • COP24, Katowice

    COP24, Katowice
    La COP24 es va realitzar a Katowice, Polònia, del 3 al 14 de desembre de 2018, amb el lema "Canviem junts". El principal tema de la conferència va ser un informe de l'IPCC que demanava limitar l'augment de la temperatura a 1,5, cosa que requeriria grans canvis a tot el món, encara que es van aconseguir alguns avenços, molts països no entenen la urgència de reduir les emissions per evitar un desastre climàtic.
  • COP25, Chile-Madrid

    COP25, Chile-Madrid
    La COP25 va començar de manera inusual perquè Xile, que seria l'amfitrió, va cancel·lar la conferència a causa de la inestabilitat política al país. Tot i això, Madrid va aconseguir organitzar-la ràpidament i la conferència es va celebrar del 2 al 15 de desembre de 2019 amb el lema "Temps d'Actuar". Hi van assistir 25,000 persones de 196 països.
  • COP26, Glasgow

    COP26, Glasgow
    La COP26 de Glasgow, no es va poder fer a l'any que va ser programada (2020) a causa de la pandèmia de la Covid-19 i va ser traslladada pel pròxim any.
  • COP26, Glasgow

    COP26, Glasgow
    Després d'un any d'espera va poder ser realitzada i es van proposar els següents objectius: assegurar cero emissions de gasos a mitjans del segle, protegir les comunitats i els habitats naturals, movilitzar la financiació climàtica i treballar tots junts per assolir els objectius. Es va seguir el lema "Unint al món per fer front al canvi climàtic".
  • COP27, Sharm El-Sheikh

    COP27, Sharm El-Sheikh
    A la COP27, els resultats de les negociacions van ser decepcionables. Encara que es va aprovar el Fons de Pèrdues i Danys, que era un objectiu important, podria no ser útil si no es redueixen gaire les emissions i es deixen de fer servir els combustibles fòssils ràpidament.
  • COP28, Dubái

    COP28, Dubái
    La COP28 de Dubai va ser important perquè s'avaluarà com s'està complint l'Acord de París. El Dr. Sultan Al Jaber, que dirigeix ​​la COP28, vol mantenir l'objectiu que la temperatura no pugi més de 1.5°C i crear un pla per millorar la situació. Els Emirats treballaran per reduir les emissions i ajudar els països més vulnerables.