Nikolatesla

Biografia Nikola Tesla

  • Naixament

    Naixament
    Nikola Tesla va nèixer el 10 de juliol de 1856 a Smiljan, Croàcia, a l'Imperi austrohongarès. Era fill de pares serbis, el seu pare, Milutin Tesla era sacerdot de l'església ortodoxa sèrbia i la seva mare, Đuka Mandić, era una mestressa de casa que dedicava part del seu temps com a científica autodidacta.
  • Còlera

    Còlera
    Va tornar al seu poble natal després d'estar a Croacia i poc després de la seva arribada va contreure el còlera. Va estar postrat al llit durant nou mesos ia prop de la mort diverses vegades. El seu pare li va prometre enviar-lo a la millor escola d'enginyeria si es recuperava de la malaltia.
  • Comença la seva etapa a la Universitat de Graz

    Comença la seva etapa a la Universitat de Graz
    Comença a estudiar enginyeria elèctrica a la Universitat de Graz.
    La universitat afirma que no va rebre cap grau i que no va continuar més enllà del segon semestre del tercer any, durant el qual va deixar d'assistir a les classes perquè, com va afirmar Tesla, treballava de 3 a.m a 11 p.m.
  • Primera feina

    Primera feina
    Abandonar Graz i deixa de relacionar-se amb els seus familiars. Va anar a Eslovènia on va obtenir la seva primera feina com a ajudant d'enginyeria, treball que va exercir durant un any.
  • Etapa a la Universitat de Praga

    Etapa a la Universitat de Praga
    Al cap d’un temps va ser persuadit pel seu pare per continuar els seus estudis a la Universitat Carolina a Praga, a la qual va assistir durant l'estiu de 1880. Allí va ser influït per Ernst Mach. No obstant això, després que el seu pare morís va deixar la Universitat, completant-ne només un curs.
  • Treballador de Tivadar Puskás

    Treballador de Tivadar Puskás
    Al 1881 es va traslladar a Budapest per treballar sota les ordres de Tivadar Puskás en una companyia de telègrafs, la companyia nacional de telèfons. Més tard va aconseguir ser enginyer del primer sistema telefònic del país.
  • Treballador a la companyia de Thomas Edison

    Treballador a la companyia de Thomas Edison
    Tesla es va traslladar a París, on va trobar feina a la Companyia Edison.
  • Viatge a Nova York

    Viatge a Nova York
    Des de la capital francesa va viatjar fins a Nova York el 1884. Un cop a la ciutat, Tesla va acudir directament a les oficines de Thomas Alva Edison. A ell anava dirigida una carta de recomanació de Charles Batchelor, el seu últim cap a Europa, que deia: "Conec dos grans homes, i vostè n'és un. L'altre és el jove portador d'aquesta carta". Edison va contractar Tesla per treballar a la seva Edison Machine Works.
  • Problemes a la companyia d'Edison

    Problemes a la companyia d'Edison
    La carrera de Tesla va progressar ràpidament. Se li va oferir fins i tot la tasca de redissenyar completament els generadors de corrent continu de la companyia d'Edison. Pero quan Tesla va demanar un agument del salari i se li va denegar, va decidir abandonar la Empresa. A més amb Edison havien tingut ja algunes disputes ja que tesla defensava el corrent altern mentre que tota la companyia d’Edison treballava amb el corrent contínu.
  • Tesla Electric Light & Manufacturing

    Tesla Electric Light & Manufacturing
    Tesla va fundar la seva pròpia companyia, la Tesla Electric Light & Manufacturing
  • Motor d'inducció alimentat amb corrent altern

    Motor d'inducció alimentat amb corrent altern
    Va construir un motor d'inducció sense escombretes alimentat amb corrent altern.
  • Bobina i patent del motor de corrent alterna

    Bobina i patent del motor de corrent alterna
    Va presentar el motor d’inducció a l'American Institute of Electrical Engineers (AIEE). Aquell any també va desenvolupar el principi de la seva bobina, i va començar a treballar amb George Westinghouse a la Westinghouse Electric & Manufacturing Company's.
  • Energia a les cascades del Niàgara

    Energia a les cascades del Niàgara
    Tesla va treballar amb George Westinghouse en el desenvolupament d'un projecte per aconseguir el subministrament elèctric a la ciutat de Bufalo aprofitant la força de les aigües de les cascades del riu Niàgara. Alguns creuen que es va tractar d’una de les primeres centrals hidroelèctriques als Estats Units.
  • Incendi al Laboratori

    Incendi al Laboratori
    Es produeix un incendi al laboratori de Tesla que causa pèrdues incalculables en la ciència i, a més, es destrueixen tots els seus projecte
  • Teleautomaton

    Teleautomaton
    Tesla es va presentar a la primera Exhibició Elèctrica que es va realitzar al Madison Square Garden de Nova York amb un invent anomenat "Teleautomaton". Es tractava d'un petit vaixell en miniatura, controlat a distància per ràdio.
    No va constar com a inventor de l'aparell sinó que s’el va emportar l'enginyer espanyol Leonardo Torres Quevedo, que el va patentar al 1903 com a "Telekino", i es va considerar el primer aparell de radiocontrol de la història.
  • Laboratori a Colorado Springs

    Laboratori a Colorado Springs
    Tesla es trasllada a un laboratori a Colorado Springs, Estats Units, per iniciar els seus experiments amb alta tensió i mesuraments de camp elèctric. Els objectius de Tesla en aquest laboratori eren: desenvolupar un transmissor de gran potència, perfeccionar els mitjans per individualitzar i aïllar la potència transmesa i determinar les lleis de propagació dels corrents sobre la Terra i la seva atmosfera.
  • Turbina sense àleps

    Turbina sense àleps
    Al seu 50 aniversari, Tesla va inventar una turbina sense àleps de 200 CV de potència i capaç de girar a 16.000 rpm
  • Premi Nobel dubtós

    Premi Nobel dubtós
    Marconi va guanyar el premi Nobel el 1909 per l’invent de la ràdio, encara que Tesla havia patentat la idea el 1896. Marconi es va endur tot el reconeixament per copiar un invent de Tesla.
  • Patent ràdio

    Patent ràdio
    La Cort Suprema dels Estats Units va reconèixer a Nikola Tesla com l'inventor de la ràdio i li va tornar la patent, que havia estat en poder de Marconi fins a aquest moment.
  • Defunció

    Defunció
    Nikola Tesla va morir sol el 7 de gener del 1943, en una habitació d'hotel a Nova York, a l'edat de 86 anys, d'un infart de miocardi.