1634124798387

Linea del temps 2

  • 13,000 BCE

    Big bang

    Big bang
    El origen del universo: la teoría del big bang. La ciencia actual cree y afirma que el Universo, en el que estamos, nació mediante una gran "explosión inicial" (Big Bang) hace unos 13.700 millones de años (1,37·1010 años) cuando aún no había estrellas ni galaxias, cuando el Universo empezaba a hacerse material.
  • 10,000 BCE

    Formació de la via lactea

    Formació de la via lactea
    La Via Làctia té la forma d'un enorme remolí que trencada una vegada cada 200 milions d'anys. Està formada per al menys 100.000 milions d'estrelles, així com pols i gas i és tan gran que creuar-la d'un costat a l'altre llevarría 100.000 anys
  • 5000 BCE

    Naixement del sol

    Naixement del sol
    El Sol és un estel situat al centre del sistema solar. Es tracta d'una esfera gairebé perfecta de plasma calent portada a la incandescència per les reaccions de fusió nuclear que es produeixen al seu nucli i que radia energia majoritàriament en forma de llum visible i radiació infraroja
  • 4500 BCE

    Formació de la terra

    Formació de la terra
    La història de la Terra abasta els aproximadament 4.600 milions d'anys que van des de la formació de la Terra a partir de la nebulosa presolar fins al present. Aquest article presenta una visió general que en resumeix les teories científiques més acceptades. Per la dificultat de plasmar períodes molt grans, es farà servir una analogia amb un dia terrestre, començant fa exactament 4.567 milions d'anys,
  • 4300 BCE

    Formació de la lluna

    Formació de la lluna
    El hierro y los materiales más pesados se incorporaron al núcleo terrestre. Los materiales más livianos (silicatos) salieron disparados al espacio. El material que quedó dando vueltas en torno a la Tierra formó un grueso anillo de escombros. Finalmente la gravedad terminó agrupando esos escombros y formando la Luna.
  • 3600 BCE

    primera forma de vida

    primera forma de vida
    Los Estromatolitos se formaron por microorganismos creciendo en capas para evitar ser sepultados por los sedimentos. Estromatolitos dejados como residuos por cianobacterias, una de las más antiguas formas vivas fosilizadas sobre la tierra. Un tapete de cianobacterias y algas, lago salado en el Mar Blanco
  • 1800 BCE

    organismes unicel·lulars

    organismes unicel·lulars
    Un organisme unicel·lular és un organisme constituït per una única cèl·lula. Tots els bacteris, els arqueus i bona part dels protists —les algues unicel·lulars i els protozous— són organismes unicel·lulars.
  • 750 BCE

    organismes pluricel·lulars

    organismes pluricel·lulars
    Un organismo pluricelular o multicelular es aquel que está constituido por dos o más células, en contraposición a los organismos unicelulares (protistas y bacterias, entre muchos otros), que reúnen todas sus funciones vitales en una única célula.
  • 50 BCE

    Aparició dels mamífers

    Aparició dels mamífers
    Abans de la fi de l'Triàsic, en un moviment de renovació de la fauna gairebé en simultani amb l'aparició dels dinosaures, arribarien els primers mamífers, cocodrils i tortugues, a més dels pterosaures, rèptils voladors també extingits.
  • 2 BCE

    Homo erectus

    Homo erectus
    Los descubrió en la isla de Java Eugène Dubois en 1891. Aunque también se han encontrado fósiles similares en África, es una especie principalmente asiática. Sobrevivieron durante casi dos millones de años, manejaban herramientas de piedra y, probablemente, dominaron el fuego.