La cèl·lula i els seus principals descobriments.

  • 1665. Hooke va observar la primera cèl·lula.

    1665. Hooke va observar la primera cèl·lula.
    Robert Hooke va observar gràcies a l'ajuda d'un microscopi la matèria vegetal del suro, la qual estava composta per diferents forats o cel·les, per això els hi va posar el nom de cèl·lula. Tot i això, Hooke no va observar una cèl·lula sinó que va observar la carcassa d'aquesta formada per la paret cel·lular
  • Period: to

    La cèl·lula i els seus principals descobriments.

  • 1674. Els animacles de Van Leeuwenhoek.

    1674. Els animacles de Van Leeuwenhoek.
    Anthony van Leeuwenhoek va observar el que ell anomenaria "animacles", concepte que actualment coneixem com a bacteries i protozous. Ell va ser la primera persona en poder veure els globuls vermells i els espermatozous.
  • 1831. Es va identificar el nucli de la cèl·lula.

    1831. Es va identificar el nucli de la cèl·lula.
    El botànic escocès Robert Brown, va descubrir que totes les cèl·lules tenien una espècie de taca fosca al seu interior. Tot i que ja es tenia constància d'això, Brown va intuir la importància d'aquest orgànul, anomenant-lo nucli, indicant que seria la part més important de la cèl·lula.
  • Tots els éssers vius es composen de cèl·lues.

    Tots els éssers vius es composen de cèl·lues.
    La teoria cel·lular de Schleiden i Schwann senyala una característica comuna per a tots els éssers vius: "Tots els éssers vius estan formats de cèl·lules".
  • 1839. Anomenen protoplasma al líquid de l'interior de la cèl·lula.

    1839. Anomenen protoplasma al líquid de l'interior de la cèl·lula.
    J.E Purkinge i H. van Mohl, de manera completament independent, anomenen com a protoplasma tot allò existent dintre de les cèl·lules, a excepció del nucli.
  • 1842. Identificació de cromosomes a les cèl·lules vegetals.

    1842. Identificació de cromosomes a les cèl·lules vegetals.
    El botànic suis Karl Wilhelm von Nägeli va identificar per primera vegada els cromosomes en cèl·lules vegetals, mentres que el belga Edouard van Beneden, va fer lel mateix però en cucs.
  • 1856. Tota cèl·lula prové d'una altra existent.

    1856. Tota cèl·lula prové d'una altra existent.
    Virchow, va proposar que la cèl·lula és la unitat més simple que podem catalogar-la com a viva i que és una unitat orgànica.
  • 1878. Es va descobrir la cromatina.

    1878. Es va descobrir la cromatina.
    El biòleg alemany Fleming, va descobrir unes estructures a l'interior del nucli, i va anomenar cromatina a la matèria que formava aquestes estructures.
  • 1898. Identificació dels mitocondris.

    1898. Identificació dels mitocondris.
    El biòleg alemany Carl Benda, va descobrir els mitocondris. Actualment sabem que aquest orgànul és el responsable de l'obtenció d'energia a través dels glúcids i de l'oxigen. Aquell mateix any, Golgi va descobrir l'aparell de Golgi, el qual va anomenar amb el seu nom.
  • 1932. Invenció del microscopi electrònic.

    1932. Invenció del microscopi electrònic.
    Va ser inventat a Alemanya, per M. Knoll i E. Ruska. Va ser desenvolupat al llarg de les dècades dels 30 i dels 40 del S.XX. El microscopi òptic té unes propietats de longitud d'ona que no permet discriminar dos punts que estiguin a menys de 0.2 micres de distància. En canvi, amb el microscopi electrònic, es van poder estudiar estructures internes de la cèl·lula que estiguessin inclus a l'escala de nanòmetres (10e-9).
  • 1967. Teoria endosimbiòtica.

    1967. Teoria endosimbiòtica.
    Al 1967, Lynn Margulis, va formular la teoria endosimbiòtica que explica l'aparició de la cèl·lula eucariota a través de l'evolució de les cèl·lules procariotes.