Història de la música

  • Period: 250,000 BCE to 3500 BCE

    prehistòria

    Els nostres avanpassats ja feien servir la música, ja fos per trobar parella o per avisar de perill. Els primer instruments registrats eran una mena de flautes i xiulets fets de pedra fusta o ossos.
    https://youtu.be/LkO0jgSb-Do
  • Period: 3500 BCE to 2100 BCE

    Mesopotàmia

    Com a Egipte a Mesopotàmia es van valorar els instruments musicals com a objectes artístics i de comunicació amb la divinitat i es va associar el cant als rituals religiosos. Existia gent especialitzada a fer música.
    Els instruments més habituals eren l'arpa oritzontal (zagsal), tambors o timbals petits.
    https://youtu.be/JKvsoL28kV4
  • Period: 3100 BCE to 2155 BCE

    Antic Egipte

    La música era religiosa, hi havia càntics dels sacerdots durant els ritus litúrgics.
    Es feien servir molt els instruments de percusió.
    Feien servir la muscia per a diverses coses, com ara rituals, reiems o com a sistema de comunicació amb els deus. Es creu que van introduÏr la música a la seva cultura sobre l'any 2100. https://youtu.be/XYfV40pU3Bw
  • 1380 BCE

    Himne someri

    Himne someri
    Es tracta d'un himne sumeri escrit fa 3400 anys. La composició va ser registrada en una tablilla d'argila que data del segle 14 a. E. C., i va ser descoberta per un grup d'arqueòlegs nord-americans durant la dècada dels 50, a la ciutat de Ugarit, regió de l'antiga civilització Sumèria.https://youtu.be/Brvy4BbK2ZQ
  • Period: 901 BCE to 1500 BCE

    Edat mitjana

    Del s.X al s.XV.
    La música en aquella època podia ser o monòfona, o polifònica i el tema del que parlava podía ser sacre o profà .
    Les persones que composaven s'anomenaven trobadors, acostumaven a ser anònims. Les persones que cantaven aquestes lletres s'anomenaven joglars. També existia el cant gregorià, on el text era més aviat sacre, aquest el catnaven els homes de l'eslesia a capella.
    En aquesta època es feia servir intruments molt més senzills com ara la Lira, la flauta, o el darabuk
  • Period: 776 BCE to 146 BCE

    Antiga grècia

    La música grega es caracteritza per ser monofònica, això és, composta per una sola melodia sense harmonia o contrapunt.
    Els antics grecs creien que tots els aspectes del pensament creatiu (astronomia, poesia, comèdia, història...) estaven regits per els 9 Muses. La música en aquella època era tan admirada que la feien servir per curar persones, per acompanyar events esportius o mantenir als treballadors al temps. (Que anessin tots alhora.)
    https://youtu.be/ZaRIhExS-o4
  • 100 BCE

    Seikilos

    Seikilos
    L'epitafi de Seikilos (o Sícil) és la composició musical amb notació musical sencera més antiga del món, datada entre el 200 a. C. i el 100 d. C.. De les peces anteriors trobades, només es conserven fragments. Avui el conserven al museu nacional de Dinamarca, però diuen que es va trobar a Turquía.
  • Period: 27 BCE to 476 BCE

    Imperi Romà

    Roma projecta la música cap a finalitats èpiques, guerreres i rituals però també, cap al gaudi sensual com havien après dels etruscos. Respecte a la instrumentació s'aprecia un gran desenvolupament dels instruments heretats dels etruscos, els grecs i dels d'origen oriental. tenian instruments de vent com el Lituus, o botzina tuba. També de percusion com el Sistro Tympanum o de corda, com la Lira Cítara.
    https://youtu.be/Mv42_tk7vUg
  • 1 BCE

    Saloma

    Saloma
    És una cançó Grega, que cantaven els mariners. Era habitual cantar per mantenir o augmentar la productivitat i anar tots al mateix ritme. No se sap concretament en quin moment es va crear, però se sap que va ser en un moment abans de crist.
    https://youtu.be/lkRo-KLDXs4
  • 1253

    Dies Irae

    Dies Irae
    També es pot traduir a "dia de la ira." Una peça composada per Joseph Leopold Eybler és un famós himne llatí del segle xiii. Aquesta cançó te la peculiaritat de que s'ha fet servir per a molts contexos. SImplement canviant de més greu a mes agut, amb les mateixes notes, es pot expressar un sentiment diferent.
    https://youtu.be/786TquOk7JA
  • 1284

    Santa Maria Strela do Dia

    Santa Maria Strela do Dia
    Esta escrit en galaic-portuguès i es va compondre en la cort del Rei Alfons X el Savi, durant la segona meitat del segle XIII, entre 1270 i 1282 aproximadament. Les Cantigues de Santa María, constitueixen una recopilació de poemes que relaten diferents miracles atribuïts a la Verge. Es tracta segurament d'una producció poètica profana. https://youtu.be/UbwO5fw3LIs