Descobirments Importants de l'Història Celular

By mart1p
  • Creació del 1r microscopi i es publiquen dibuixos de Cel·lules Mortes

    Creació del 1r microscopi i es publiquen dibuixos de Cel·lules Mortes
    El primer microscopi va ser un utensili senzill i fàcil d’emprar, però que va ajudar molt poder descobrir algunes coses que a ull no es poden veure com poden ser les cèl·lules mortes que són aquelles cèl·lules que formen una capa de la pell i s’han mort dificultant la respiració de la pell. El microscopi va ser creat per Zacharias Janssen i els dibuixos de les cèl·lules mortes per Robert Hooke.
  • S'aconsegueix Microscopi de 200 augments i s'observen les primeres cèl·lules vives

    S'aconsegueix Microscopi de 200 augments i s'observen les primeres cèl·lules vives
    L’holandès Zacharias Janssen va construir el microscopi de 200 augments, aquest va permetre veure coses mes detallades i mes petites, mentre que Anton Van Leeuwenhoek (1632-1723) va descobrir i descriure la vida microscòpica al 1657.
  • Es descriu per primera vegada el nucli i el medi intern d'una cèlula

    Es descriu per primera vegada el nucli i el medi intern d'una cèlula
    L’any 1827, Robert Brown, observant grans de pol·len, espores de molses, i Equisetum suspesos en aigua al microscopi, va observar diminutes partícules amb vacúols als grans de pol·len executant un continu moviment aleatori. El nucli conté tot el genoma, estructurats en llargues molècules lineals d’ADN que formen complexos. El nucli manté la integritat dels gens i regula l'expressió gènica per controlar-ne les activitats.
  • Es planteja per primer cop la teoria celular

    Es planteja per primer cop la teoria celular
    Es podria dir que es va començar a pensar que tot ésser viu esta format per cèl·lules i que la cèl·lula es la unitat estructural de la matèria viva. Açò va ser investigat per Matthias Schleiden
  • Period: to

    Cientifics afirmen que tots els vegetals i animals estan formats per cèl·lules

    Matthias Jakob Schleiden era un botànic que va estudiar les plantes al microscopi i va concebre la idea que estaven compostes per unitats reconeixibles o cèl·lules. El 1838, va afirmar que el creixement de les plantes es produeix per la generació de noves cèl·lules a partir dels nuclis cel·lulars de les velles.1839? Theodor Schwann va ser un naturalista, fisiòleg i anatomista prussià, considerat un dels fundadors de la teoria cel·lular.
  • Cèl·lula unitat bàsica estructural i morfològica

    Cèl·lula unitat bàsica estructural i morfològica
    Schleiden (1838) y al zoólogo Schwann (1839) van considerar que tots els éssers vius estan construïts per una o més cèl·lules.
  • Cèl·lula s'origina a partir d'altres preexistens

    Cèl·lula s'origina a partir d'altres preexistens
    Rudolf Virchow l'any 1855 va demostrar que les cèl·lules sorgeixen d’una altra cèl·lula anterior, és a dir, una planta només pot sorgir d’una altra planta i un animal d’un altre animal.
  • Cèl·lula unitat bàsica fisiologica i funcional

    Cèl·lula unitat bàsica fisiologica i funcional
    Brucke al 1861, va dir que la cèl·lula és la unitat més elemental de vida. La cèl·lula, per tant, es nodreix, es relaciona i es reprodueix.
  • Es perfeccionen els microscopis i les tecniques de tinció

    Es perfeccionen els microscopis i les tecniques de tinció
    Els microscopis van anar millorant-se fins a arribar als microscopis electrònics d’avui en dia.
    Les tècniques de tinció van permetre obtenir imatges més nítides de les cèl·lules, com la tècnica de Gram, inventada per Hans Christian Gram el 1884.
  • Es considera la cèl·lula la unitat gènetica

    Es considera la cèl·lula la unitat gènetica
    La teoria cromosòmica de l'herència, també és denominada teoria cromosòmica de Sutton i Boveri en honor de les dues persones que la van desenvolupar independentment el 1902, Theodor Boveri i Walter Sutton. Aquesta teoria enuncia que els al·lels, els factors genètics mendelians estan als cromosomes. Les cèl·lules són els components bàsics de tots els éssers vius i els gens es troben a l'interior de les cèl·lules.