Seguro para diabeticos vida

Teories sobre l'origen de la vida

  • 500 BCE

    Anaxàgores

    Anaxàgores
    "Del res, res surt. tot surt de l'èsser"
    El que ell va proposar va ser: "tot està en tot". Per a ell, la matèria era divisible fins l'infinit. Cada cosa estava formada per parts de totes los coses "infinites, perla seva multitud i la seva petitesa".
    Els elements no són quatre, com deia Empédocles (aigua, foc, terra i aire), sinó que hi ha tants elements com espècies diferents de coses: són les llavors de totes les coses.
  • 342 BCE

    Generació espontània

    Generació espontània
    Aristòtil.
    Segons la seva idea afirmava que desde la pluja emergien granotes, de la carn en putrefacció sorgien les mosques i del fang, les anguiles.
  • Generació espontània

    Generació espontània
    J.B. Helmot
    Per aconseguir ratolins cal embolicar blat en una camisa bruta i suada i esperar 21 dies. Va fer un llibre de receptes per generar vida.
  • Experiment de Redi

    Experiment de Redi
    Francesco Redi.
    Demostra que les larves que apareixen a la carn podrida no s'originen per elles mateixes, sino que procedeixen dels ous de les mosques que han estat prèviament sobre la carn. Això demostra que no existeix la generació espontània.
  • Anton Van Leeuwenhoek

    Anton Van Leeuwenhoek
    Conjuntament amb Redi i Jan Swammerdan va fer nombroses observacions sobre els insectes i la seva reproducció. A causa d'això va descubrir els espermatozoides i va contribuir a la teoria de la generació espontània.
  • John Needham

    John Needham
    El seu experiment consistia en bullir brou de carn per destruir els organismes preexistents i col·locar-lo en un recipient que no estava completament tancat ja que segons la seva teoria, es necesitava aire perquè això es realitzés. És a dir, estava a favor de la teoria de la generació espontània.
  • Lazzaro Spallanzani

    Lazzaro Spallanzani
    Va refutar a John Needham quan va repetir el seu experiment, buscant demostrar que no existeix la generació espontània.
    En el seu experiment consistia en seguir tos els passos que va fer Needham, però va deixar el recipient obert i va poder observar que el contacte entre l'aire i el brou, provocava el creixement dels microorganismes.
  • Demostració de Pasteur

    Demostració de Pasteur
    Demostra que són els microorganismes de l'aire qui descomponen la matèria orgànica i en va concloure que "cada ésser viu prové d'un altre ésser viu". També va demostrar que la generació espontània no existeix. L'experiment consistia en bullir el brou i va fer dues mostres. Un recipient que no estaba contacte amb l'aire, els fongs no proliferaven i en l'altre que si estava, van proliferar.
  • Hipòtesi de la Panspèrmia

    Hipòtesi de la Panspèrmia
    Svante August Arrhenius.
    Defensa que les primeres formes de vida possiblement van arribar de l'espai.
    La hipòtesi es basava en:
    -Les nebuloses tenen molècules que formen els éssers vius.
    -Els xocs d'altres cossos contra la Terra están demostrats.
    -L'aigua que prové dels asteroides van portar bacteris en forma d'espores.
    -La vida comença a partir d'un patró únic.
  • Síntesi abiòtica

    Síntesi abiòtica
    Oparin i Haldane.
    Proposen que en un moment de l'història de la Terra, s'havien format un seguit de molècules orgàniques senzilles a partir de gasos que hi havia en l'atmòsfera primitiva. També afirmava que l'energia que arribava del Sol i les descàrregues elèctriques, van provocar que els compostos inorgànics interactuesin i donessin origen a compostos orgànics. Aquest es precipiten sobre la superfície terrestre i van ser arrosegats per la pluja fins formar la "sopa primitiva"
  • Experiment de Miller

    Experiment de Miller
    Stanley Miller.
    Va produir una barreja d'amoníac, vapor d'aigua, hidrogen i metà (suposadament, els gasos de l'atmòsfera primitiva). La va sotmetre a descàrregues elèctriques i va recollir les molècules sintetitzades.
    Va suposar que aquesta síntesi havia tingut lloc a la Terra primitiva.
  • Experiment de Joan Oró

    Experiment de Joan Oró
    Joan Oró.
    Semblant a l'Experiment de Miller, però aquest va canviar la composició dels gasos que eren abundants als cometes. Va formar els àcids nucleics i per tant, creien que l'ARN va apareixer primer, com a surgides a l'atzar, capaçes de replicar-se mitjançant mutacions.