L'Europa Feudal

  • Oct 23, 1000

    L'Europa cristiana

    Cap a l’any 1000, la majoria dels habitants de l’Europa occidental eren cristians. Tots se sentien membres d’una mateixa comunitat, la cristiandat. L'esglesia mantenia obligacions religioses als creients.
  • L'imperi de Carlemany

    A finals del segle VIII, Carlemany, rei dels francs, va unificar una gran part de les terres de l’Europa occidental. El mateix any es va proclamar emperador i va elaborar lleis.
  • La fragmentació de L'Imperi Carolingi

    A la mort de Carlemany, l’imperi es va desmembrar. L’any 843 els successors de Carlemany van dividir l’imperi en diversos regnes. Una serie de pobles van intentar atacar i conquerir durant els segle IX i X. Aquesta foto es de quan es va dividir l'imperi de carlemany
  • Els orígens del Feudalisme

    En situació de crisi, el poder dels monarques era molt dèbil, i per poder governar i mantenir el seu regne, van haver de comptar amb els nobles. El sistema que van establir els monarques amb els nobles, s'anomena vassallatge. En els nobles menys importants , cavallers o guerrers, s'els repartia una part de les seves terres perquè hi visquessin, les governessin i mantinguessin un petit exèrcit.
  • Els grups privilagiats i els no privilegiats

    A la societat feudal, hi havien dos grups:
    els privilagiats: eren les persones mes importants del pobles com la noblesa, el rei, el clero i els cavallers.
    els no privilagietats : eren les persones que treballen pels pribilegiats fent-li la roba, les sabates i aquests son els pagesos i els artesans.
  • Viure en el feu

    El feu el constituïen les terres que el rei o un noble havia atorgat a un altre senyor feudal.
    El senyor repartia una altra part de les terres en lots (masos) que eren lliurats a serfs o a camperols lliures, a canvi del pagament d’unes rendes.
  • Els pagesos del feu

    Els pagesos eren la majoria de la població (90 %). Podem distingir dues categories:
    Els pagesos lliures (vilans o alodials), que podien ser propietaris de la seva terra, cosa poc freqüent, i disposar lliurement de si mateixos.
    Els serfs, que no tenien llibertat personal i estaven lligats a la terra del senyor.
  • L'habitatge dels pagesos

    Els pagesos vivien en pobles petits o en cases disseminades. Als pobles hi vivien també alguns artesans o petits comerciants.
    L'habitatge era senzill i tenia una o dues habitacions, a vegades tenia un magatzem.
  • Period: to Oct 23, 1000

    L'Europa Feudal