1900-1950

By issako
  • Primer ferrocarril a España

    Primer ferrocarril a España
    S'inaugura la primera línea ferroviaria en España entre Barcelona y Mataró, aunque realmente es sólo la primera en la península ibérica.
  • UNIFICACIÓ D'ALEMANYA

    UNIFICACIÓ D'ALEMANYA
    Alemanya estava dividida en molts països. El rei de Prússis Guillem I i el seu ministre Bismark van voler-la unificar, ajuntant tots els països que parléssin el seu idioma, alemany. Al 1860 va acabar d'unificar-se.
  • Period: to

    Imperialisme

    En el terç del segle XIX, el desenvolupament de la segona revolució industrial va originar un gran creixement ecònomic i demogràfica en la major part dels estats europeus, i també als Estats Units i el Japó.
    Entre 1870 i 1914 les potències industrials van inciar una cursa frenètica per a conquerir territoris els quals van dominar políticament i van explotar econòmicament.
  • Period: to

    LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

    Alemanya va iniciar la Segona Guerra Mundial en envair Polònia l'1° de setembre de 1939. En anys posteriors, Alemanya va envair 11 països. La majoria dels jueus europeus vivia en països que Alemanya nazi va ocupar, o sobre els quals va tenir influència durant la Segona Guerra Mundial.