Events de la Revolució Francesa i la meva vida

  • Jun 1, 1501

    l'Antic Règim

    l'Antic Règim
    L’Antic Règim va ser un sistema econòmic, polític, social, i cultural que va durar del s.XVI al s.XVIII. Tenia una economia de subsistència, és a dir, no produïen suficient. També s'usava l’absolutisme monàrquic, els poders es concentraven en el Rei. Per organitzar-se socialment van usar tres estaments, tots hereditaris: La noblesa era el primer, després el clergat, i el tercer estat que eren els no privilegiats i majoria de la població.
    Imatge: Pieter Brueghel el Jove (1566)
    Font: Sites
  • La Il·lustracio i el Liberalisme

    La Il·lustracio i el Liberalisme
    La Il·lustració i el Liberalisme van ser dos corrents de pensament basant-se en la raó. La Il·lustració volia potenciar l’educació, diversitat d’idees i la llibertat religiosa i de producció. El Liberalisme exigia sobirania nacional, separació de poders (executiu, legislatiu, judicial), igualtat de drets i lleis, i llibertat dels ciutadans. Proposaven llibertat d’associació, reunió, expressió, religió, i propietat privada. Els burgesos ho aprofiten.
    Imatge: Auguste Couder (1789)
    Font: Sites
  • Sobirania Nacional

    Sobirania Nacional
    La Sobirania Nacional reivindica que els poders de l’estat han de provenir dels ciutadans, els governants escollits a través del vot o sufragi (determina qui té dret a vot) i això esclata debats sobre qui ha de votar, els nobles no volent que els nobles tinguin dret a vot. Imatge: Desconegut (1851)
    Font: Sites
  • Guillotina

    Guillotina
    L'any 1789 un metge francès que es deia Joseph Ignace Guillotine, va dissenyar una màquina per matar a la gent ràpidament i sense causar dolors innecessaris a les víctimes, a aquesta invenció se la va anomenar Guillotina.
    Imatge: Bulloz (1793)
    Font: Sites
  • Assemblea Nacional

    Assemblea Nacional
    L’Assemblea Nacional és un moviment que es va crear al 17 de juny del 1789, va ocórrer perquè el rei convoca una reunió dels tres estaments a causa de l’estat de ruïna, i en una votació neguen el dret de votació i decisió al tercer estament, aquests burgesos, s’uneixen (juntament amb alguns nobles) i redacten la constitució per regular les injustícies el sistema, sota el nom d'Assemblea Nacional. Lluís XVI s’oposa a l’Assemblea Nacional.
    Imatge: Jaques-Louis David (1790)
    Font: Sites
  • Revolta a la Bastilla

    Revolta a la Bastilla
    A causa de la crisi financera, els ciutadans del tercer estament van anar al palau de Versalles a queixar-se de la fam que patien i que no tenien pa, la reina Maria-Antonieta, els hi va contestar "doncs que mengin pastissos", aquests, es van enfadar i van crear una revolta a la Bastilla de París. Durant revolta de París, els protestants van prendre control de la Bastilla i van alliberar els polítics liberals. Lluís XVI legalitza l'Assemblea Nacional.
    Imatge: Jean-Pierre Houël (1789)
    Font: Sites
  • Primera constitució

    Primera constitució
    La primera constitució es va formalitzar el 1791, es consistia en una monarquia constitucional (el rei és regulat per la constitució) amb separació de poders i sufragi censatari, és a dir, només els homes rics, nobles i burgesos poden votar.
    Imatge: La Constutition (1791)
    Font: Sites
  • Epoca dels Jacobins

    Epoca dels Jacobins
    Durant el 1793 i el 1794 es radicalitzen les idees, Lluís XVI és executat per conspirar en contra de la nació, i els nobles migren a altres països. El juny del 1793 els Jacobins agafen el control per afavorir als sans-culottes (els pobres). Fan lleis per regular la riquesa i creen una nova constitució, el sufragi universal masculí (tots els homes poden votar). L'exercit és obligatori, i executen 50.000 persones per tenir idees contràries.
    Imatge: Léonard Defrance (1787)
    Fonts: Sites
  • El meu naixement

  • Inici escolarització al Turo Blau

  • Aprendre a anar en bicicleta sense rodetes

    em va costar molt
  • Colonies 4rt de primària

  • Viatge a Lisboa

  • Adopció de la Sia

  • Inici de la ESO al Marti Pous

  • Viatge a Rumania