Presidents dels EEUU i la URSS durant la Guerra Freda

By RIIO
  • Joseph Stalin (URSS, 1941-1953)

    Joseph Stalin (URSS, 1941-1953)
    Joseph Stalin va ser un polític i dictador soviètic. Va formar part del Partit Obrer Socialdemòcrata Rus i del Partit Comunista de la Unió Soviètica. Durant el seu govern, Stalin va convertir a la Unió Soviètica en una potència mundial amb un creixement vertiginós que mai van aconseguir els caps d'estats posteriors. Stalin va impulsar una economia i una societat cooperativista, amb l'objectiu de provocar un creixement que fes de la Unió Soviètica una gran potència industrial.
  • Harry S. Truman (EU, 1945-1953)

    Harry S. Truman (EU, 1945-1953)
    Harry S. Truman va ser el trentè tercer president dels Estats Units. Harry va formar part del Partit Demòcrata i va aconseguir tirar ensavant el Fair Deal. Truman va supervisar el pont aeri de Berlín de 1948. Quan Corea del Nord va envair Corea del Sud el 1950, va obtenir l'aprovació de les Nacions Unides per a la gran acció política coneguda com la Guerra de Corea. Va salvar a Corea de Sud, però els xinesos van intervenir, evitant la reculada del comunisme a Corea del Nord.
  • Dwight D. Eisenhower (EU, 1953-1961)

    Dwight D. Eisenhower (EU, 1953-1961)
    Dwight D. Eisenhower va ser un militar i polític que va servir com el 34è president dels Estats Units. Va formar part del Partit Republicà. Els principals objectius d'Eisenhower durant la seva presidència van ser mantenir la pressió sobre la Unió Soviètica a través de l'anomenada doctrina Eisenhower. Després que la Unió Soviètica posés en òrbita el primer satèl·lit artificial de la història en 1957, Eisenhower va autoritzar la creació de la NASA i amb ella l'inici de la carrera espacial.
  • Nikita Jrushchov (URSS, 1956-1962)

    Nikita Jrushchov (URSS, 1956-1962)
    Nikita Jrushchov va ser el dirigent de la Unió Soviètica durant una part de la Guerra Freda. Jrushchov formaba part del Partit Como esta de la Unió Soviètica i va ser responsable de la desestalinització parcial de la Unió Soviètica. Amb l'esperança de finalment comptar amb míssils per a la defensa nacional, Jrushchov va ordenar retallades importants. Tot i les retallades, el seu govern va viure els anys més tensos de la Guerra Freda, que van culminar en la Crisi dels míssils a Cuba.
  • John F. Kennedy (EEUU, 1961-1963)

    John F. Kennedy (EEUU, 1961-1963)
    John F. Kennedy va ser el trenta-cinquè president dels Estats Units. Va formar part del Partir Demòcrata. Kennedy va posar fi a un període d'una estricta política fiscal, va relaxar la política monetària per mantenir els tipus d'interès i estimular el creixement de l'economia.
  • Lyndon B. Johnson (EEUU, 1964-1969)

    Lyndon B. Johnson (EEUU, 1964-1969)
    Lyndon B. Johnson va ser vicepresident dels Estats Units i després el trenta-sisè president dels Estats Units. Va destacar per la seva lluita contra el racisme i la segregació racial, aconseguint la sanció de la Llei de Drets Civils i la Llei de l'Vot, enfrontant una forta oposició interna en el seu propi partit, el Partit Demòcrata. També va aconseguir aprovar la Llei d'Ingressos i la Llei d'Oportunitat Econòmica, per tal d'eliminar la pobresa en la població afroamericana.
  • Leonid Brezhnev (URSS, 1964-1982)

    Leonid Brezhnev (URSS, 1964-1982)
    Leonid Brezhnev va ser el secretari general del Comité central del Partit Comunista de la Unió Soviètica. Durant el Govern de Brézhnev, la influència global de la Unió Soviètica va créixer considerablement, però el seu acompliment com a líder sovint ha estat criticat per marcar el començament d'un període d'estancament econòmic conegut com estancament de bréjnev, que va conduir a greus problemes econòmics que finalment van portar a la dissolució de la Unió Soviètica en 1991.
  • Richard Nixon (EEUU, 1969-1974)

    Richard Nixon (EEUU, 1969-1974)
    Richard Nixon va ser el trenta-setè president dels Estats Units. Va formar part del Partit Republicà. Nixon va acabar la intervenció dels Estats Units en la Guerra del Vietnam en 1973 i va portar de tornada a casa a presoners de guerra (POW) i va suspendre el servei militar.
  • Gerald Ford (EEUU, 1974-1977)

    Gerald Ford (EEUU, 1974-1977)
    Gerald Ford va ser el trenta-vuitè president dels Estats Units. Va formar part del Partit Republicà. Durant la seva presidència va finalitzar la Guerra del Vietnam. Pel que fa a política interna, Ford es va trobar davant el pitjor panorama econòmic des de la Gran Depressió. Durant els seus anys a la presidència, el país va entrar en recessió. Una de les seves decisions més polèmiques va ser donar l'indult a el president Richard Nixon, implicat en l'anomenat Escàndol Watergate.
  • Jimmy Carter (EEUU, 1977-1981)

    Jimmy Carter (EEUU, 1977-1981)
    Jimmy Carter és un polític nord-americà de el Partit Demòcrata que va ser el trenta-novè president dels Estats Units. Forma part del Partit Demòcrata. El seu mandat com a president dels Estats Units, va estar marcat per importants èxits en política exterior, com els tractats sobre el canal de Panamà, el tractat SALT II amb la Unió Soviètica i l'establiment de relacions diplomàtiques amb la República Popular de la Xina.
  • George H. W. Bush (EEUU, 1981-1989)

    George H. W. Bush (EEUU, 1981-1989)
    George H. W. Bush va ser un polític nord-americà i el 41.er president dels Estats Units. Va formar part del Partit Republicà. La política internacional va ser un dels principals pilars durant la presidència de Bush; les operacions militars van ser dutes a terme a Panamà i al golf Pèrsic. En el pla intern, Bush va incomplir una de les seves promeses, i després d'una lluita amb el Congrés, va signar un augment dels impostos que finalment va aprovar el Congrés.
  • Ronald Reagan (EEUU, 1981-1989)

    Ronald Reagan (EEUU, 1981-1989)
    Ronald Reagan va ser un actor i polític nord-americà, el quarantè president dels Estats Units. Va formar part del Partit Republicà. Com a president va introduir noves i agosarades iniciatives polítiques i econòmiques. La seva política econòmica, entroncada en l'anomenada economia de l'oferta, es faria famosa sota el nom de "reaganomics", caracteritzada per la desregularització de el sistema financer i per les rebaixes substancials d'impostos implementades en 1981.
  • Yuri Andropov (URSS, 1982-1983)

    Yuri Andropov (URSS, 1982-1983)
    Yuri Andropov va ser un polític soviètic i el secretari general de Partit Comunista de la Unió Soviètica. El seu curt mandat va estar orientat en un sentit reformista, tractant d'alleugerir el pes de la burocràcia i de revitalitzar l'economia i l'administració de país, greument estancada durant l'era Brezhnev; però, els problemes de salut el van mantenir apartat de l'activitat política i va morir sense haver realitzat grans reformes.
  • Konstantín Chernenko (URSS, 1984-1985)

    Konstantín Chernenko (URSS, 1984-1985)
    Konstantín Chernenko va ser un polític soviètic, màxim dirigent de la Unió Soviètica i dirigent del Partit Comunista de la Unió Soviètica. Va liderar una reforma educativa i diversos ajustos en l'estructura burocràtica de l'Estat. En política exterior, va negociar un pacte comercial amb la Xina.
  • Mijaíl Gorbachov (URSS, 1988-1991)

    Mijaíl Gorbachov (URSS, 1988-1991)
    Mijaíl Gorbachov és un advocat i polític rus que va ser secretari general de l'Comitè Central Partit Comunista de la Unió Soviètica. Gorbatxov va iniciar radicals reformes destinades a reduir el control de la maquinària governamental sobre les activitats privades. Va proposar un nou executiu en la forma d'un sistema presidencial, així com un nou element legislatiu que es denominaria al Congrés dels Diputats de el Poble de la Unió Soviètica.