Descarga (29)

Nanotecnologia

  • Richard Fynman

    Richard Fynman
    Va ser un físic que va inspirar el camp de la nanotecnologia amb la seva conferència de 1959, anomenada “There’s Plenty of Room at the Bottom”, on va proposar la idea de manipular àtoms i molècules un per un. Tot i que en aquell moment la tecnologia no ho permetia, la seva idea va inspirar molts científics i enginyers a imaginar noves maneres de treballar a nivell molt petit. El seu concepte va obrir la porta a importants avenços científics i tecnològics a escala nanomètrica.
  • Gordon Moore

    Gordon Moore
    Va ser un emprenedor, químic, filantrop, enginyer i físic nord-americà, cofundador d'Intel i autor de la Llei de Moore. Aquesta llei preveu que el nombre de transistors en un xip es duplicarà aproximadament cada dos anys, reduint-ne la mida i el cost. Tot i que Moore no treballava directament en nanotecnologia, la seva predicció va impulsar el desenvolupament de dispositius cada cop més petits, cosa que es va convertir en un objectiu clau de la nanotecnologia moderna.
  • Pel·lícula Viatge al·lucinant

    Pel·lícula Viatge al·lucinant
    Aquesta va ser creada per Richard Fleischer, amb la història feta per Jerome Bixby, Otto Klement i David Duncan. Es llença la pel·lícula, en la qual un equip de científics i un submarí són miniaturitzats per ser injectats dins del cos humà amb l'objectiu de salvar la vida d'un científic. Aquesta idea de treballar dins el cos a microescala va captivar l'imaginari col·lectiu i va influir en el desenvolupament de conceptes de nanotecnologia mèdica.
  • Nanotecnologia

    Nanotecnologia
    Norio Taniguchi va ser un científic japonès. Va ser el primer a utilitzar el terme "nanotecnologia" per referir-se a la manipulació de materials a escala nanomètrica. Taniguchi es va especialitzar en tècniques de mecanitzat ultrafí per crear superfícies molt precises i llises, fonamentals per fabricar dispositius petits. La seva visió va inspirar la creació de materials i dispositius a nivell atòmic i molecular.