Michelangelo daniele da volterra (dettaglio)

Miguel Ángel.Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni[1] (Caprese, 6 de març del 1475 - Roma, 18 de febrer del 1564), també conegut simplement com a Michelangelo o Miquel Àngel, va ser un escultor, pintor, poeta, escriptor i arquitecte del Renaixement

  • Period: Mar 6, 1475 to Feb 18, 1564

    Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni[1].,també conegut simplement com a Michelangelo o Miquel Àngel.

    Fou un escultor, pintor, poeta, escriptor i arquitecte del Renaixement. Durant més de 70 anys, feu el seu treball a Florència i Roma. Va ser el primer artista occidental al qual van publicar dues biografies en vida. Va triomfar en totes les arts en què treballà. L'escultura,era la seva predilecta i la primera a la qual es va dedicar; a continuació, va dedicar-se a la pintura. La seua obra excepcional magnifica la volta de la capella Sixtina (https://ca.wikipedia.org/wiki/Michelangelo_Buonarroti)
  • 1487

    La temptació de sant Antoni

    La temptació de sant Antoni
    Temptació de sant Antoni. És una pintura al tremp i oli sobre taula de 47 x 35 cm i l'obra més antiga coneguda de Miguel Ángel Buonarroti . La pintura data d'entre 1487 i 1489, i es conserva al Museu d'Art Kimbell de Fort Worth , a Texas . Fou executada per un jove Miquel Àngel de dotze o tretze anys. La pintura mostra on sant Antoni Abad és assaltat per dimonis en el seu retir al desert. (https://es.wikipedia.org/wiki/Tentaci%C3%B3n_de_san_Antonio_(Miguel_%C3%81ngel)
  • 1501

    Sant Enterrament

    Sant Enterrament
    Quadre inacabat de Tremp i oli de 162 cm × 150 cm, localitzat a National Gallery, Londres, Regne Unit (Wiquipedia).
    Representa el moment en què el cadàver de Crist, sostingut per sant Joan, Nicodem i Josep d'Arimatea, fou dipositat al sepulcre. Part inferior esquerra apareix Maria Magdalena. A la dreta la verge agenollada, després d'ella hi ha una altra figura femenina, Maria Salomé o Maria, la germana de Marta. (https://galeriasdepintura.blogspot.com/2017/01/el-santo-entierro-miguel-angel.html)
  • 1506

    Tondo Doni

    Tondo Doni
    La Sagrada Família, coneguda com a Tondo Doni, és un quadre del pintor renaixentista italià Miguel Ángel. El seu diàmetre és de 120 cm. Pintura al tremp, Pintura a l'oli, ubicada a la Galeria degli Uffizi (Wikipedia).La paraula “tondo” significa “rodó” i s'usava sovint per referir-se a obres que tenien un format circular. L'obra va sorprendre tothom del cinquècent per les extraordinàries posis dels personatges (https://historia-arte.com/obras/tondo-doni-michelangelo)
  • 1508

    Volta de la Capella Sixtina

    Volta de la Capella Sixtina
    Conjunt de pintures a la fresca realitzades per decorar la volta de la Capella Sixtina, a la Ciutat del Vaticà.(Wikipedia)
    Ubicació : Capella Sixtina
    Data de creació : 1508–1512
    Períodes : Renaixement , Alt Renaixement
    Materials : Guix , Or
    Mida : 40 mx 14 m
    Any : 1508-1512
    Creació monumental que trencà els motlles de l'art renaixentista (https://historia.nationalgeographic.com.es/a/capilla-sixtina-maravilla-renacimiento_8594)
  • 1509

    David i Goliat

    David i Goliat
    Artista:Miquel Àngel (1475-1564)
    Obra:La Capella Sixtina, David i Goliat
    Estil:Alt Renaixement
    Tècnica:Fresc
    Tema:Religió
    (https://reproarte.com/es/seleccion-de-temas/a-estilo/alto-renacimiento/la-capilla-sixtina-david-y-goliat-detail
    "David, amb aquesta força pueril que pot més que la vivacitat d'un gegant, tallant-li el coll, sorprèn alguns caps de soldats que estan al voltant del camp." (https://lacapillasixtina.es/david-y-goliat/)
  • 1509

    El diluvi universal

    Any 1509
    Autor Miquel Àngel
    Tècnica Fresc
    Estil Renaixement
    Grandària 280 cm × 570 cm
    Localització Capella Sixtina, Ciutat del VaticàBandera de Ciutat del Vaticà.
    De totes les escenes de la volta, aquesta és la que inclou més figures humanes (més de 60) i la de composició més complexa.
    Simbolisme:El sacrifici de Noé (https://es.wikipedia.org/wiki/El_diluvio_universal_(Miguel_%C3%81ngel)#Simbolismo)
  • 1510

    La creació d'Eva

    És el cinquè dels frescos realitzats per Miquel Àngel a la volta de la Capella Sixtina (Wikipedia)
    Artista : Miquel Àngel
    Data de creació : 1510
    Gènere : Art cristià
    Període : Alt Renaixement
    Miquel Àngel va pintar l'escena en què Déu forma Eva de la costella d'Adam exactament al centre de la volta de la Sixtina, en un dels cinc sectors més petits (https://lacapillasixtina.es/la-creacion-de-eva/)
  • 1511

    La creació d'Adam

    La creació d'Adam
    La creació d'Adam és un fresc a la volta de la Capella Sixtina, pintat per Miquel Àngel amb pintura i guix al voltant de l'any 1511. Il·lustra un dels nou episodis del Gènesi representats allà per l'artista toscà, en el qual Déu dóna vida a Adam, el primer home (Wikipedia). Déu és un ancià amb barba envoltat de querubins i estira el seu braç dret per donar una espurna de vida a Adam (https://historia-arte.com/obras/la-creacion-de-adan)
  • 1512

    Pecat original i expulsió del Paradís terrenal

    “Caiguda de l'Home, pecat original i expulsió del Paradís”. Sisè fresc que aquest artista va pintar a la Capella Sixtina, joia del Cinquecento.
    Ubicació: Museu: Capella Sixtina, Roma (Itàlia)
    Tècnica : Buono fresc
    Gènere : Art cristià
    Mida : 280 cm × 570 cm
    Adam al costat de l'Arbre de la Saviesa al tronc del qual s'enrosca una serp (amb tors femení) que lliura el fruit a Eva, recolzada sobre unes roques (https://historia-arte.com/obras/expulsion-del-paraiso-de-miguel-angel)
  • 1536

    Judici Final

    Judici Final
    Ubicació : Capella Sixtina
    Estil : Renaixement
    Mida : 13,70 m × 12,20 m
    Tècnica : fresc (https://es.wikipedia.org/wiki/El_Juicio_Final_(Capilla_Sixtina)
    El tema es basa en l' Apocalipsi de sant Joan . La part central està ocupada per un Crist amb gest enèrgic, que separa els justos dels pecadors, i al seu costat té la seva mare Maria, temorosa pel gest tan violent del seu Fill (https://es.wikipedia.org/wiki/Miguel_%C3%81ngel#Obra_pict%C3%B3rica)