Linie Cronologică, relația Mentor-Stagiar

  • Period: to

    Identificare STAGIAR

    Completarea bazei de date care să conțină numele profesorilor, disciplina/disciplinele predate, vechimea/experiența la catedră, CV-ul, nevoile identificate de către acesta (în special pentru profesori cu mai mult de 2 ani vechime, însă și cei debuntanți pot conștientiza foarte bine, încă de la început, nevoile legate de buna desfășurare a activităților specifice vieții profesionale)
  • Period: to

    Completare bază de date pentru MENTORI

    Completarea unei baze de date care să poată fi accesată de către comunicatea de mentori, pentru ca aceștia să cunoască paleta de nevoi ale colegilor care sunt potențiali mentorați.
  • Period: to

    Comunicare MENTORI

    Comunicarea disponibilității mentorilor pentru colaborare în vederea găsirii unor soluții pentru diverse tipuri de nevoi exprimate de către profesori.
  • Period: to

    Alegere MENTOR

    Scrierea în baza de date a fiecărei școli și comunicarea către directorii acesteia a mentorilor care pot să își ofere serviciile pentru fiecare tip de nevoie definită de către unitatea școlară, prin profesorii săi. De asemenea, punerea la dispoziție a CV-urilor mentorilor sau oferirea accesului pe platforma mentorilor, pentru ca fiecare profesor să poată să își exprime opțiunea proprie în alegerea mentorului, în funcție de criteriii personale, dar și de criterii impuse de către instituție.
  • Period: to

    Comunicare DECIZII

    Comunicarea deciziilor pentru alegerea mentorilor, pentru fiecare tip de nevoie în parte sau pentru fiecare profesor în parte. (din partea școlii)
  • Period: to

    Angajare MENTOR

    Semnarea contractelor de angajare pe o perioadă determinată, care să specifice foarte clar atribuțiile mentorului și perioada angajării acestuia.
  • Period: to

    Întâlnire Mentor-Profesor (stagiar sau nu)

    Stabilirea unei întâlniri între mentorul/mentorii angajat/angajați și echipa școlii, pentru a fi prezentați și pentru a li se prezenta școala, adică valorile ei, resursele umane și materiale, procedurile de lucru, sistemele de recompensă, calitățile umane și profesionale ale angajaților (se presupune că angajatorul a realizat un interviu pentru a vedea dacă trăsăturile de caracter și competențele candidatului se potrivesc postului scos la concurs)
  • Period: to

    Atribuire SARCINI DE LUCRU

    Realizarea și comunicarea procedurilor clare de lucru, de ambele părți, director și angajat(i)/mentor(i). După aprobare, atașarea acestora la contract și comunicarea către întregul colectiv de profesori. Profesorii mentorați vor primi aceste proceduri și personal, pe bază de semnătură.
  • Period: to

    Activitatea propriu-zisă

    Desfășurarea activităților propriu-zise, în conformitate cu procedurile definite, personalizându-se pe parcurs, în funcție de rapoartele individuale ale mentorilor, comunicate direcțiunii, împreună cu schimbările care se impun, pentru a răspunde cât mai eficient nevoii mentoratului.