Descarga (1)

Les guerres d'edat mitjana

By Hao Pan
  • 523

    Guerra Burgundia

    Guerra Burgundia
    La guerra Burgundia de 523-524 va ser un enfrontament militar entre els francs , d'una banda, i els burgundis , a l'altra banda, els orígens,a més de l'ambició d'expansió dels francs, es poden trobar sobretot en les controvèrsies internes en la pròpia família reial burgundia.
  • 535

    Guerra gòtica

    Guerra gòtica
    La guerra gòtica va ser un conflicte bèl·lic que va tenir lloc entre els anys 535 i 554 en el territori de l' regne ostrogodo . Va ser el resultat de la decisió del emperador romà bizantí Justinià I de revertir els esdeveniments d'un segle enrere, quan l' Imperi romà d'Orient havia perdut les seves províncies a Itàlia primer davant Odoacro i després amb Teodorico el Gran , rei dels ostrogodos .
  • 541

    Guerra Lazica

    Guerra Lazica
    La guerra Lazica o guerra Còlquida , també coneguda com la gran guerra d'Egrisi , en la historiografia georgiana, es va lliurar entre el Imperi Bizantí i el Imperi sassànida pel control de l'antiga regió georgiana d' Lazica . El conflicte va durar vint anys, des del 541 al 562, amb èxits variables i va acabar en una victòria relativa per als bizantins, que van mantenir el seu control sobre la regió. La guerra es narra a detall en les obres de Procopio de Cesarea i Agatías .
  • 642

    Guerres jázaro-àrabs

    Guerres jázaro-àrabs
    Les guerres jázaro-àrabs van ser una sèrie de conflictes entre l' Kaganato jázaro i el Califat Omeia (i el seu successor, el Califat abbàssida ) així com dels seus estats vassalls respectivament. Aquesta sèrie de conflictes s'agrupen en dues guerres: La primera guerra jázaro-àrab ( 642 - 652 ) i la segona guerra jázaro-àrab ( 722 - 737 ).
  • 800

    Guerres búlgar-hongareses

    Guerres búlgar-hongareses
    Les guerres búlgar-hongareses van ser una sèrie de conflictes que van tenir lloc entre el Imperi búlgar i el Regne d'Hongria entre els segles IX i XIV . Les àrees del conflicte abastaven des del nord i oest dels Balcans , més específicament el nord-oest de la moderna Sèrbia , Romania i el nord de Bulgària .
  • 913

    Guerra bizantí-búlgara

    Guerra bizantí-búlgara
    La Guerra bizantí-búlgara de 913-927 va ser un conflicte entre el Imperi búlgar i el Imperi Bizantí durant més d'una dècada. Encara que la guerra va ser provocada per la decisió de l'emperador bizantí, Alejandro,per haver suspès el tribut anual que es pagava a Bulgària, la iniciativa militar i ideològica va estar en mans de Simeó I de Bulgària que va exigir ser reconegut com tsar,un títol equivalent al de emperador bizantí , i va tenir com a objectiu conquerir Constantinoble i el Imperi bizantí.
  • 977

    Guerra dels tres Enriques

    Guerra dels tres Enriques
    La guerra dels tres Enriques va ser una breu rebel·lió de tres líders germans, tots ells anomenats Enrique, contra l' emperador Otón II , a 977 .
  • 1100

    Guerres bizantí-selyúcidas

    Guerres bizantí-selyúcidas
    Les guerres bizantí-selyúcidas van ser una sèrie d'decisius esdeveniments bèl·lics que van canviar l'equilibri de poder a l'Àsia Menor i Síria des de l' Imperi Bizantí cap a la dinastia seljúcida . Cavalcant des de les estepes de l'Àsia Central , els turcs selyúcidas van replicar les tàctiques practicades pels huns centenars d'anys abans contra un oponent de Roma similar, però combinades amb un nou zel islàmic.
  • 1125

    Güelfs i gibel·lins

    Güelfs i gibel·lins
    Els termes güelfs i gibel·lins procedeixen dels termes italians Guelfi i ghibellini , amb els quals es denominaven les dues faccions que des del segle XII van donar suport al Sacre Imperi Romà Germànic , respectivament, a la casa de Baviera i a la casa dels Hohenstaufen de Suabia , senyors del castell de Waiblingen. La lluita entre les dues faccions va tenir lloc també a Itàliades de la segona meitat del segle.
  • 1142

    Guerres suec-novgorodenses

    Guerres suec-novgorodenses
    Les guerres suec-novgorodenses abasta una sèrie de guerres que van enfrontar a la República russa medieval de Nóvgorod amb la Suècia medieval per obtenir el control sobre el golf de Finlàndia , àrea vital per al lucratiu comerç de la Lliga Hanseàtica .
  • 1173

    Revolta de 1173-1174

    La revolta 1173-74 va ser una rebel·lió fracassada contra el rei d'Anglaterra , Enric II , portada a terme per tres dels seus fills, Enrique el Jove , Ricardo gener (el futur Ricardo I, Cor de Lleó ) i Godofredo , duc de Bretanya, juntament amb la seva pròpia dona, Leonor d'Aquitània , Guillem , rei d'Escòcia , el rei Lluís VII de França (alhora sogre d'Enrique el Jove i l'exmarit de Leonor), el comte de Flandes , Felip i el de Bolonya , Mateu , entre d'altres.
  • 1215

    Primera Guerra dels Barons

    Primera Guerra dels Barons
    La Primera Guerra dels Barons (1215-1217) va ser una guerra civil entre el Regne d'Anglaterra en la qual un grup de barons rebel·lats, liderats per Robert Fitzwalter i recolzats per l'exèrcit francès sota el comandament del futur Luis VIII de França , es van declarar en guerra contra l' rei Joan d'Anglaterra .
  • 1264

    Segona Guerra dels Barons

    Segona Guerra dels Barons
    La Segona Guerra dels Barons (1264-1267) va ser una guerra civil anglesa que va enfrontar a una sèrie de Barons rebels, encapçalats per Simó de Montfort contra el rei Enric III d'Anglaterra i el seu fill el príncep Eduard .
  • 1296

    Guerra bizantí-veneciana

    La Guerra bizantina-veneciana de 1296-1302 va ser una ramificació de la segona guerra venecià-genovesa de 1294-1299.
    Al juliol de 1296, durant el curs d'una campanya veneciana contra diverses possessions genoveses al Mediterrani i el Mar Negre ,l'almirall Venecià Ruggiero Morosini Malabranca va capturar i va cremar la colònia genovesa de Gàlata ,al Banya d'Or desde la capital bizantina, Constantinoble ,i després va tractar d'atacar a aquesta última, així, tot i la treva bizantí-Veneciana d'1285.
  • 1348

    Guerra bizantina-genovesa

    Guerra bizantina-genovesa
    La guerra bizantina-genovesa de 1348-1349 va ser un conflicte que es va lliurar pel control dels impostos que pagaven els vaixells que creuaven el Bòsfor.Els bizantins van intentar eliminar la dependència dels mercaders genovesos de Gàlata pel que fa al subministrament d'aliments a Constantinoble i al comerç marítim en general, i també reconstruir la seva pròpia Armada.Els genovesos van aconseguir capturar els navilis que van construir i les hostilitats es van resoldre mitjançant un acord de pau
  • 1350

    Guerres búlgar-otomanes

    Guerres búlgar-otomanes
    Les guerres búlgar-otomanes van ser lliurades entre el desintegrat Imperi búlgar i el nou emergent poder túrquico , els turcs otomans en la segona meitat del segle XIV i principis del segle XV . La guerra va acabar amb el col·lapse del un cop poderós Imperi búlgar en 1422.
  • 1375

    Guerra dels Vuit Sants

    Guerra dels Vuit Sants
    La guerra dels Vuit Sants (1375-1378) va ser un conflicte entre el papa Gregori XI i una coalició de ciutats-estat italianes liderada per Florència , que va contribuir a la fi del papat d'Avinyó .
  • 1376

    Guerra moscovita-búlgars del Volga

    La Guerra moscovita-búlgars del Volga de 1376 va ser organitzada pel príncep rus Dmitry Donskoy de Moscou, i Dmitry Konstantinovich de Vladimir-Suzdal . L'exèrcit combinat Moscou-Nizhny Novgorod va ser encapçalat pel governador de Moscou, Dmitri Mijáilovich Bobrok Volynskyy,. Volga Bulgària , que era en aquest llavors un ulus de la Horda d'Or (s'havia convertit a l'Islam en 1313), era governat per l'emir Hassan Khan i l'Horda Protegeix a Muhammad Sultan (Sultan Mahmat).
  • 1383

    Crisis de 1383-1385 en Portugal

    Crisis de 1383-1385 en Portugal
    La crisis de 1383-1385 fue un periodo de guerra civil en la Historia de Portugal, que comenzó con la muerte del rey Fernando I, que carecía de herederos varones. Este periodo terminó con el ascenso al trono de Juan I en 1385 tras la batalla de Aljubarrota.
    En Portugal, al periodo se le conoce como el "Interregno Portugués", ya que se trata de un tiempo durante el cual no gobernó ningún rey.