EGIPTE

  • 4800 BCE

    Tombes

    Tombes
    Entre estas mastabas se encuentra la tumba del constructor de la Gran Pirámide, Hemiunu. Keops fue quien escogió la zona de Giza para empezar a construir su propio complejo funerario, a unos 40 kilómetros de la pirámide construida por su padre Sneferu.
  • 3000 BCE

    Piramides

    Piramides
    Les piràmides d'Egipte són grans monuments funeraris construïts en els temps de l'antic Egipte. De tots els vestigis que ens van deixar els egipcis de l'Antiguitat, són els més portentosos i emblemàtics monuments d'aquesta civilització, i en particular, les tres grans piràmides de Gizeh, les tombes o Cenotafis dels faraons Kheops, Khefren i Micerí.
  • 3000 BCE

    Pintures

    Pintures
    La història de la pintura a l'antic Egipte cobreix la pintura desenvolupada a Egipte durant el període arcaic i faraònic, a l'edat Antiga. A l'antic Egipte es desenvolupà una pintura mural, essencialment narrativa, amb representacions de cerimònies i fets remarcables.
  • 2520 BCE

    Esfinges

    Esfinges
    Esfinx (del grec Σφίγξ) és el nom hel·lenitzat d'un ésser fabulós que se sol representar com un lleó recolzat amb cap humà. Les esfinxs foren creades pels antics egipcis i formen part de la seua mitologia. Les posaven al davant dels temples (avinguda de les esfinxs) pensant que cobraven vida i protegien el temple a la nit.
  • 1500 BCE

    Esclaus

    Esclaus
    Es coneix com esclavitud a l'antic Egipte els diferents règims de servitud existents a la civilització egípcia durant l'antiguitat. El concepte "esclavitud" fa referència a la condició d'un individu que es troba privat de la seva llibertat, i que esdevé la propietat, explotable i negociable com a bé material, d'una altra persona.
  • 1400 BCE

    Faraons

    Faraons
    Els faraons eren els monarques de l'antic Egipte. Alguns estudis daten la utilització d'aquest terme, com una manera de referir-se al rei, cap al 1400 aC i altres des del 950 aC. Era el líder religiós, civil i militar de l'antic Egipte.
  • 504 BCE

    Deus Egipcis

    Deus Egipcis
    En la mitologia egípcia Osiris o Usiris era un dels déus més importants. Era pare d'Horus i marit d'Isis (deessa de la fertilitat). Era el déu de la mort i del "més enllà" encara que també era un déu agrari però, sobretot, se l'anomenava Déu de la resurrecció. Segons les creences de l'antic Egipte, la vida va començar amb els éssers divins. La primera divinitat s'anomenà Aton, i era el déu de la llum. Amb les seves costelles, Aton va crear Shu, déu de l'aire, i Tefenet, deessa de l'aire.
  • 30 BCE

    Civilitzacions Egipcies

    Civilitzacions Egipcies
    L'antic Egipte fou una civilització del nord-est d'Àfrica que es desenvolupà al voltant del curs mitjà i inferior del riu Nil, en el territori que avui en dia correspon a Egipte i el nord del Sudan. Segueix el període prehistòric a Egipte i sorgí cap al 3100 aC.