Baixa (5)

GUERRA DE SUCCESSIÓ

  • Mort de Carles II

    Mort de Carles II
    Va morir el rei Carles II sense descendència.
    I el duc Felip V, és proclamat rei.
  • INICI DE LA GUERRA DE SUCCESSIÓ

    INICI DE LA GUERRA DE SUCCESSIÓ
    Després de la mort de Carles, hi van haver tres homes que lluitaven per fer-se amb el tro, (Felip V, l'arxiduc Carles d'Habsburg i Josep Ferran de Baviera).
    Carles II, un mes abans de morir va fer testament i va deixar la corona hispànica en mans de Felip d'Anjou, també conegut com Felip V.
    La Gran Bretanya, Holanda, Portugal i l’Imperi Austríac no estaven a favor de nomenament del nou monarca, ja que els borbons agafarien molta força, i al 1702 van declarar la guerra a Espanya i a França.
  • Period: to

    GUERRA DE SUCCESSIÓ

  • CATALUNYA DONA SUPORT A CARLES D'ÀUSTRIA

    CATALUNYA DONA SUPORT A CARLES D'ÀUSTRIA
    Al 1705 els vigatans van signar el pacte de Gènova amb Anglaterra. Mitjançant aquest pacte els catalans donaven suport a Carles d'Àustria.
  • BATALLA D'ALMANSA

    BATALLA D'ALMANSA
    L'arxiduc va aconseguir entrar a Madrid, la seva derrota en la batalla de Almansa va deixar el regne d'Aragó i València en mans de Felip V. Aquests van abolir les institucions de govern del territoris conquerits i les va substituir per altres d'origen castellà.
  • NEGOCIACIONS PER LA FI DE LA GUERRA

    NEGOCIACIONS PER LA FI DE LA GUERRA
    Entre 1704 i 1714 els contendents es van enfrontar en territori català, i des de 1711 els austriacistes només controlaven una petita part del Principat. Fou aleshores que les potències europees van iniciar les negociacions per posar fi a la guerra
  • TRACTAT DE D'UTRECHT

    TRACTAT DE D'UTRECHT
    Al 1713 es va signar el tractat d'utrecht, mitjançant el qual es va reconèixer a Felip V com a rei de la monarquia hispànica, el cas dels catalans no es va resoldre i van decidir continuar lluitant.
  • SETGE DE BARCCELONA

    SETGE DE BARCCELONA
    50.000 homes a les ordres del duc Berwich es van enfrontar els uns als altres 7.000 comandats pel conseller en cap de la ciutat, Rafael Casanova.
  • CATALUNYA DECIDEIX RENDIR-SE

    CATALUNYA DECIDEIX RENDIR-SE
    La residència va ser tan terrible com l'atac, i l'11 de setembre, amb els enemics a l'interior de la ciutat, el cap militar de l'exèrcit català, Antoni de Villarroel, va prendre la decisió de rendir-se.