Eix cronològic de la dinastia dels Àustries

  • 1506

    Felip el bell és nomenat rei

    Felip el bell és nomenat rei
    Felip el Bell, fill de Carles el Temerari, va ser nomenat rei de Castella juntament amb la seva dona, Joana la Boja, filla dels reis Catòlics, la qual va ser retirada pel seu marit, ja que es considerava que estava boja.
  • 1506

    Mor Felip el bell

    Mor Felip el bell
    Felip el Bell va morir amb tan sols 28 anys, el 25 de setembre de 1506. La causa d’aquesta, ha estat basada en vàries teories. La més acceptada en aquella època, és que va poder ser degut a malalties i infeccions, avui en dia s’assegura que va poder ser per un enverinament, ja que va morir mesos després de nominar-se rei.
  • 1506

    Ferran II el Catòlic és nomenat rei regent

    Ferran II el Catòlic és nomenat rei regent
    Deguda a inestabilitat mental de la Joana la Boja, es va decidir, pel bé de Castella, restablir a Ferran II el Catòlic, pare de Joana la Boja, nominant-lo rei regent de Castella. També es va considerar deixar-lo al càrrec del seu net, Carles I.
  • 1516

    Mor Ferran II el Catòlic i Carles I és coronat com a rei

    Mor Ferran II el Catòlic i Carles I és coronat com a rei
    Ferran II el Catòlic, va morir a causa d’una malaltia infecciosa mortal, amb 63 anys. Ell ja que s’estava plantejant retirar-se i donar el càrrec a les seves filles. Obstant això, el lloc, finalment va ser adquirit a Carles I, el qual va ser coronat com a rei amb tan sols 16 anys.
  • 1519

    Carles I és nomenat també V d’Alemanya

    Carles I és nomenat també V d’Alemanya
    El 25 de juny de 1519, Carles I va ser nomenat també V d’Alemanya, ja que el seu avi, l’emperador Maximilià I d’Habsburg, va morir. Amb aquest títol d’emperador, Carles V es va convertir en el monarca més poderós del seu temps, aquest títol també incloïa el poder i la monarquia de les terres Espanyoles, Italianes i Americanes.
  • 1556

    Carles I d’Espanya i V d’Alemanya abdica en favor del seu fill Felip II el Prudent, qui és coronat com a rei

    Carles I d’Espanya i V d’Alemanya abdica en favor del seu fill Felip II el Prudent, qui és coronat com a rei
    Carles I d’Espanya i V d’Alemanya, després de molts anys de poder sobre la corona de rei davant Espanya, Amèrica, Àsia, Itàlia, Països Baixos i Austràlia, va abdicar per oferir la seva corona com a rei al seu fill Felip II el Prudent.
  • 1556

    El fill Jeromín de Carles I és reconegut pel seu pare i nomenat Joan d’Àustria

    El fill Jeromín de Carles I és reconegut pel seu pare i nomenat Joan d’Àustria
    El fill de Carles I i Bàrbara Bomberg, Jeromín, va ser apartat de la seva mare i emportat per Lius Quijada i Magdalena d'Ulloa (gent de confiança amb Carles I). L’any 1558 Carles I va reconèixer que era el seu fill. La notícia no va ser pública fins que el seu germanastre, Felip II, el va anomenar com a Joan d’Àustria.
  • 1557

    Batalla de Sant Quintí

    Batalla de Sant Quintí
    El 10 d’agost de 1557 va haver-hi la Batalla de Sant Quintí. Aquesta va ser una guerra que va haver-hi entre Espanya i França. Va marcar una gran victòria per Felip II d’Espanya, ja que va demostrar als Francesos la seva capacitat de conquerir territoris, i va poder canviar la idea errònia que no podrien conquerir Itàlia.
  • Derrota de l’Armada Invencible per els anglesos

    Derrota de l’Armada Invencible per els anglesos
    Felip II, que governava gran part d’Europa, Amèrica i les Filipines, veia a Anglaterra com a gran rivalitat. Felip II va dirigir una flota que constataba de 130 vaixells per la invasió aquelles terres. Aquesta flota era anomenada l’Armada Invencible. Finalment, per qüestions metodològiques i materials, Anglaterra va vèncer a Espanya.
  • Mor Felip II i el seu fill Felip III el Piatós és coronat

    Mor Felip II i el seu fill Felip III el Piatós és coronat
    Felip II, conegut com a Rei Prudent, va morir el 13 de setembre de 1598 per una malaltia. Abans de morir, Felip II, va deixar el seu tron preparat pel seu fill Felip III el Paitós, qui es va encarregar de tots els problemes econòmics i polítics que van venir de les guerres posteriors, amb tan sols 20 anys.
  • Expulsió dels moriscos

    Expulsió dels moriscos
    Felip III va ordenar expulsar els moriscos (musulmans convertits en cristians), ja que desconfiava d’ells, ja que tenien relació amb enemics exteriors i feien pràctiques religioses en secret. 300.000 persones van ser enviades al Nord d’Àfrica causant problemes econòmics i despoblació.
  • Mor Felip III i puja al tro el seu fill Felip IV, el rei Planeta

    Mor Felip III i puja al tro el seu fill Felip IV, el rei Planeta
    Felip III va morir el 31 de març de 1621 darrere una greu malaltia, amb 42 anys. El seu fill Felip IV va pujar al torn amb 16 anys, el qual era conegut com a “Rei Planeta” pel gran poder del seu imperi Hispànic, que en aquella època era el més gran del món.
  • Mor Felip IV i el seu fill Carles II el Fetillat és coronat rei

    Mor Felip IV i el seu fill Carles II el Fetillat és coronat rei
    Felip IV va morir el 17 de setembre de 1665, amb 61 anys. El seu fill, Carles II el Fetillat, va ser coronat rei d’Espanya amb 4 anys, però deguda a la seva edat, la seva mare, Maria Anna d'Àustria va exercir el tron fins que va arribar a ser major d’edat. Carles II el Fetillat va ser un monarca dèbil, per això se li va atorgar aquest sobrenom.
  • Carles II nomena com a successor a Felip d’Anjou. Inici de la dinastía dels Borbons amb Felip V

    Carles II nomena com a successor a Felip d’Anjou. Inici de la dinastía dels Borbons amb Felip V
    Carles II, en el seu testament, va nomenar Felip d’Anjou (Felip V), com a successor abans de morir. Aquesta decisió va crear la guerra de Successió i l’inici de la dinastia Borbònica.
  • Inici de la guerra de Successió

    Inici de la guerra de Successió
    La guerra de Successió es tracta de la baralla que va haver-hi entre França i Espanya i Gran Bretanya, Àustria, les Províncies Unides i Portugal per decidir que era el nou candidat rere la mort de Carles II. França i Espanya bota per Felip V, mentre que la Gran Bretanya, Àustria, les Províncies Unides i Portugal per l'arxiduc Carles.
  • Signatura del Tractat d'Utrecht i fi de la guerra

    Signatura del Tractat d'Utrecht i fi de la guerra
    La signatura del Tractat d'Utrecht va posar fi a la guerra de Successió acordant que la corona se l’emportaria Felip V sempre que Espanya i França no es podien unir. Espanya va perdre territoris, mentre que Gibraltar Àustria en van guanyar.