Human effigy pipe 01   cleveland museum of art (30739647306)

Cultura Adena

  • Oct 12, 1200

    Civilització asteca

    Civilització asteca
    Els asteques o mexiques van constituir un poble de la cultura nahua a la zona de Mesoamèrica que va existir des del segle xii al segle xvi. Van bastir un gran imperi la capital del qual va ser Tenochtitlan, sobre una illa del llac de Texcoco, on avui es troba la ciutat de Mèxic. Els asteques van parlar la llengua nàhuatl, que va ser la lingua franca de tota la regió.
  • Oct 21, 1260

    Imperi Mongol

    L'Imperi Mongol, fundat per Genguis Kan al segle xiii, va ser l'imperi contigu més extens, és a dir, el que més superfície seguida ha controlat al llarg de la història. Gairebé la meitat de la població mundial de l'època estava sota el domini mongol. Contenia els països des de la Mediterrània fins al Pacífic, des d'Europa central fins al sud-est asiàtic
  • Oct 13, 1521

    Civilització maia

    Civilització maia
    Els maies eren un poble que va viure principalment al sud del que avui és Mèxic i a l'Amèrica Central, establint una de les cultures mesoamericanes més importants abans de l'arribada dels castellans. Contrari a la creença popular, els maies no han desaparegut, sinó que milers de descendents viuen encara a aquestes àrees i parlen diferents dialectes de la llengua maia.
  • Mama Ocllo

    Mama Ocllo
    En la mitologia inca, Mama Cora Ocllo[1] /ˈɒkjoʊ/, Mama Ocllo, Mama Ogllo, Mama Oello, Mama Oella, Mama Oullo, Mama Occlo, Mama Okllo o Mama Uqllu (quítxua) era deïficada com a dea mare i com a dea de la fertilitat.
  • Imperi Màuria

    L'Imperi Màuria, o Maurya (322-185 aC), va ser un gran imperi polític i militar de l'antiga Índia creat per Chandragupta Maurya. Tenia la seva capital a la ciutat de Pataliputra, a prop de l'actual Patna. Es tracta de l'imperi més gran que ha dominat el subcontinent indi fins a l'arribada dels britànics.
  • Cultura Adena

     Cultura Adena
    La cultura adena és una cultura paleoamericana,[1] datada entre els anys 500[2] i 100 aC. S'estenia per Ohio, Indiana, Kentucky, Virgínia Occidental i Pennsilvània.[2][3] Vivien en llogarrets que allotjaven cases circulars amb sostres cònics, construïdes amb pals i escorça de salze, encara que algunes tenien estatges rocosos.